Το Hyundai Ioniq 5 N δεν μασάει στο Goodwood

Στο Goodwood Festival of Speed το Hyundai Ioniq 5 N, έσπασε τα κοντέρ στην πίστα, πιάνοντας ταχύτητα μεγαλύτερη από… την τελική του.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε, κατά τη διάρκεια του Goodwood Festival of Speed, η Hyundai παρουσίασε το Ioniq 5 N. Το εν λόγω μοντέλο είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό N μοντέλο της κορεατικής μάρκας. Φυσικά, ένα τέτοιο αυτοκίνητο δεν θα μπορούσε να μην τρέξει στο δημοφιλές φεστιβάλ, κάτι το οποίο και έπραξε.

Το Ioniq 5 N έτρεξε στις ευθείες της οβάλ πίστας, πιάνοντας τα 265 χλμ./ώρα, τα οποία είναι ελαφρώς περισσότερα από την τελική ταχύτητα που έχει ανακοινώσει η εταιρεία. Επιπλέον, έπιασε ακόμη και τα 232 χλμ./ώρα στις επικλινείς στροφές της εν λόγω πίστας, κάνοντας επίδειξη δύναμης. Όλα αυτά φυσικά, υπάρχουν και σε βίντεο το οποίο και μπορείτε να παρακολουθήσετε πιο κάτω.

Το Hyundai Ioniq 5 N μας κάνει ηλεκτροσόκ!

Οι προδιαγραφές του Hyundai Ioniq 5 N

Το Ioniq 5 N διαθέτει 2 ηλεκτρικούς κινητήρες, οι οποία έχουν ισχύ 650 ίππους και 770 Nm ροπής όταν είναι ενεργοποιημένο το N Grin Boost. Ολοκληρώνει την απόσταση 0-100 χλμ./ώρα σε διάρκεια 3,4 δευτερολέπτων, ενώ όπως αναφέραμε και παραπάνω η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 260 χλμ./ώρα.

Το Hyundai Ioniq 5 N driftάρει ασταμάτητα στην Σουηδία

Επιπλέον, διαθέτει μπαταρία με ενεργειακή χωρητικότητα των 84 kWh και τεχνολογίας 800 Volt, υποστηρίζοντας ταχυφόρτιση 350 kW. Μάλιστα, η εν λόγω τεχνολογία επιτρέπει στη μπαταρία να φορτίζει από το 10% έως το 80% σε 18 λεπτά.

Το Hyundai Ioniq 5 N «ηλεκτρίζει» και τον Drift King

Τα χαρακτηριστικά που το κάνουν να ξεχωρίζει

Να σημειώσουμε πως ένα χαρακτηριστικό του Ioniq 5 N είναι το N Drift Optimizer, το οποίο συμβάλλει στη διατήρηση της γωνίας drift. Εξισορροπώντας, μάλιστα διάφορα συστήματα ελέγχου του οχήματος.

Επιπλέον, η λειτουργία Torque Kick Drift επιτρέπει στον οδηγό να προσομοιάζει τη λειτουργία του συμπλέκτη στα πίσωκίνητα οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Αυτό το κάνει χάρη στην προηγμένη τεχνολογία ηλεκτρονικού ελέγχου. Αυτό είναι αποτέλεσμα της εξελιγμένης τεχνολογίας ηλεκτρονικού ελέγχου.

Θυμίζουμε πως πριν από περίπου 3 μήνες, ο δημοφιλής οδηγός αγώνων πλαγιολίσθησης Keiichi Tsuchiya ή αλλιώς «Drift King» βρέθηκε στο τιμόνι του Ioniq 5 N.

Αλλά για να μη λέμε άλλα εμείς, δείτε τα βίντεο παρακάτω που σίγουρα λένε περισσότερα:

abb_img
spot_img