Η Hyundai ηλεκτρίζει το Μουντιάλ στο Κατάρ!

Η Hyundai ως επίσημος συνεργάτης του FIFA World Cup, θα προσφέρει ηλεκτρικά οχήματα και θα συμβάλλει σε ένα ανθρακικά ουδέτερο Μουντιάλ.

Η παρουσία της Hyundai στο Μουντιάλ του 2022 θα είναι δυναμική. Η κορεάτικη φίρμα, ως επίσημος εταίρος του FIFA World Cup 2022, θα διαθέσει αυτοκίνητα και λεωφορεία για τη μεταφορά δημοσιογράφων, τεχνικών και διοργανωτών.

Μάλιστα, τα μισά από τα οχήματα του συγκεκριμένου στόλου θα είναι φιλικά προς το περιβάλλον. Προφανώς, η Hyundai επιθυμεί μία ουδέτερη ανθρακικά διοργάνωση.

Κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλου Ποδοσφαίρου στο Κατάρ από 20 Νοεμβρίου έως 18 Δεκεμβρίου, θα απολαύσουμε και τα μηδενικών ρύπων οχήματα της Hyundai.

Hyundai: Νέο εργοστάσιο στις ΗΠΑ

Η Hyundai ηλεκτρίζει το Μουντιάλ!

Ηλεκτρικά οχήματα της Hyundai στο Μουντιάλ του Κατάρ

Το 50% των οχημάτων, τα οποία θα διαθέσει η Hyundai στο Μουντιάλ, θα είναι φιλικά προς το περιβάλλον. Μάλιστα, για πρώτη φορά ο στόλος της διοργάνωσης θα διαθέτει οχήματα φιλικά προς το περιβάλλον σε τόσο μεγάλη κλίμακα.

Πιο συγκεκριμένα, οι Κορεάτες θα διαθέσουν 616 οχήματα στη διοργάνωση, από τα οποία τα 446 θα είναι επιβατικά. Τα 226 οχήματα από τα επιβατικά θα είναι υβριδικά ή αμιγώς ηλεκτρικά. Ακόμη, κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης θα δούμε και 10 λεωφορεία Elec City.

Τα οχήματα του ομίλου Hyundai, τα οποία θα δούμε στο Κατάρ, είναι τα εξής:

  • Hyundai Ioniq 5
  • Hyundai Sonata HEV
  • Hyundai Tucson HEV
  • Hyundai KONA HEV
  • Genesis G80 EV
  • Genesis G70 EV

Τα λεωφορεία Elec City θα μεταφέρουν τους εκπρόσωπους τύπου, ενώ τα μοντέλα Genesis θα μεταφέρουν VIP πρόσωπα και το προσωπικό της FIFA.

Η Hyundai πάει στο… Φεγγάρι!

Η Hyundai ηλεκτρίζει το Μουντιάλ!

Τι θα γίνει με τη φόρτιση;

Η FIFA θα εγκαταστήσει στις εγκαταστάσεις στάθμευσης οχημάτων φορτιστές 100 kW150 kW. Παράλληλα, η Hyundai θα διαθέσει την υπηρεσία V2L (Vehicle 2 Load), η οποία θα φορτίζει στην άκρη του δρόμου όσα αυτοκίνητα μείνουν από ενέργεια. Για την υπηρεσία αυτή, οι αρμόδιοι θα χρησιμοποιήσουν δύο Hyundai Ioniq 5.

Hyundai: Παρκινγκ με φωτοβολταϊκά στη Γερμανία

Τέλος, η Hyundai είναι υπεύθυνη για τον πλήρη έλεγχο των οχημάτων της κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ. Μάλιστα, έχει δημιουργήσει μία υπηρεσία ελέγχου οχημάτων σε πραγματικό χρόνο. Παράλληλα, έχει ήδη ξεκινήσει την εκπαίδευση των σχετικών με τις συγκεκριμένες υπηρεσίες στελεχών στο Κατάρ.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!