Η Hyundai πάει στο… Φεγγάρι!

Η Hyundai «ταξιδεύει» με προορισμό τη Σελήνη για να προσφέρει λύσεις και να εξερευνήσει την ανάπτυξη λύσεων κινητικότητας.

Ακούστε το άρθρο

Η Hyundai ανακοίνωσε την υπογραφή κοινής συμφωνίας με έξι κορεάτικα ερευνητικά ινστιτούτα. Μάλιστα, σχημάτισε ένα συμβουλευτικό σώμα για την ανάπτυξη λύσεων κινητικότητας για την εξερεύνηση της επιφάνειας της Σελήνης.

Με τη συμβολή του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα

Με τη συνεργασία αυτή, το συμβουλευτικό σώμα θα καθορίσει την έννοια της σεληνιακής εξερεύνησης και των σημαντικών βασικών τεχνολογιών. Παράλληλα, θα αναπτύξει συγκεκριμένες στρατηγικές και μέτρα εφαρμογής για την κινητικότητα στη Σελήνη. Η Hyundai Motor θα υποστηρίξει το συμβουλευτικό σώμα με τις έξυπνες τεχνολογίες κινητικότητας που διαθέτει.

Σπορ ηλεκτροκίνηση με το Hyundai Ioniq 5 N

Στο πλαίσιο της πολυμερούς ερευνητικής συμφωνίας, οι συμμετέχοντες από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα θα συμβάλλουν στο εγχείρημα με τις γνώσεις και τις δυνατότητές τους. Προφανώς, σκοπός τους είναι η προώθηση των υπαρχουσών τεχνολογιών και η δημιουργία νέων λύσεων για την εξερεύνηση της Σελήνης.

Η εφαρμογή της τεχνογνωσίας θα λάβει χώρα σε πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένου του εξοπλισμού εξερεύνησης, του λογισμικού για την κινητικότητα και της επικοινωνίας εξ αποστάσεως.

Το supercar της Hyundai «όνειρο ήταν και πάει»!

Η Hyundai πάει στο… Φεγγάρι!

Πρόκληση οι σκληρές συνθήκες της Σελήνης για την Hyundai

Χωρίς αέρα, ακραίες θερμοκρασίες, κρατήρες και επικαλύψεις σεληνιακής σκόνης, η επιφάνεια της Σελήνης αποτελεί ένα εξαιρετικά δύσκολο περιβάλλον. Αποτέλεσμα είναι να θέτει σημαντικές προκλήσεις για την ανάπτυξη κινητικότητας επιφανειακής εξερεύνησης. Επιπλέον, παρέχει ανεκτίμητες γνώσεις στην Hyundai ώστε να επιταχύνει περαιτέρω τη δημιουργία έξυπνων και βιώσιμων λύσεων κινητικότητας στη Γη.

EKO Ράλλυ Ακρόπολις: Τριπλός θρίαμβος για τη Hyundaι

Οι πόροι θα χρησιμοποιηθούν από το εργαστήριο Robotics της Hyundai που είναι υπεύθυνο για την ανάπτυξη ρομπότ. Η Hyundai θα συνεργαστεί επίσης σε πολύ σημαντικούς τομείς που θα αφορούν την επικοινωνία και το λογισμικό. Όπως επίσης και τον ειδικό εξοπλισμό για τη διεξαγωγή σεληνιακών αποστολών εξερεύνησης.

Τέλος, τον Ιανουάριο στην Έκθεση CES 2022, η κορεάτικη μάρκα ανακοίνωσε την πρόθεσή της να ξεπεράσει τους περιορισμούς κινητικότητας, μέσα από το ρομποτικό της όραμα «Metamobility», το οποίο περιείχε ένα βίντεο του ρομπότ «SPOT» της Boston Dynamics, να εξερευνά άλλους πλανήτες.

abb_img