Η Hyundai Mobis επενδύει 1,1 δισ. στις κυψέλες υδρογόνου με δύο vέα εργοστάσια στην Κορέα

Ακούστε το άρθρο

Η Hyundai Mobis, προμηθεύτρια ανταλλακτικών του ομίλου Hyundai, ανακοίνωσε την κατασκευή δύο νέων εργοστασίων κυψελών καυσίμου στην Κορέα για να επιταχύνει την ανάπτυξη του υδρογόνου και να εξασφαλίσει ευρύτερη κυριαρχία στην παγκόσμια αγορά.

Στις αρχές Οκτωβρίου 2021, η Hyundai Mobis πραγματοποίησε την τελετή έναρξης εργασιών για το νέο εργοστάσιο που θα παράγει κυψέλες καυσίμου υδρογόνου στο Βιομηχανικό Συγκρότημα στη Cheongna International City του Incheon.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει συνολικά 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ (1,3 τρισεκατομμύρια KRW) στα δύο αυτά εργοστάσια.

Τα νέα εργοστάσια θα ξεκινήσουν τη μαζική παραγωγή το δεύτερο εξάμηνο του 2023. Όταν λειτουργήσουν πλήρως, οι εγκαταστάσεις θα παράγουν 100.000 κυψέλες καυσίμου υδρογόνου, ετησίως.

Η Hyundai Mobis θα διαθέτει τη μεγαλύτερη παραγωγική δυνατότητα κυψελών καυσίμου παγκοσμίως και αναμένεται να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στην παγκόσμια δράση για υδρογονοκίνηση με την προσθήκη νέων μονάδων παραγωγής.

Στόχος της Hyundai Mobis είναι να λειτουργήσει συνολικά τρεις μονάδες κυψελών καυσίμου

Το 2018, η Hyundai Mobis έγινε η πρώτη εταιρεία παγκοσμίως που δημιούργησε ένα πλήρες σύστημα παραγωγής στοιβών κυψελών καυσίμου, καθώς και άλλα ηλεκτρονικά εξαρτήματα στο Chungju.

Το εργοστάσιο στο Chungju είναι ικανό να παράγει περίπου 23.000 συστημάτων κυψελών υδρογόνου, ετησίως.

«Παρά την αβεβαιότητα, συμπεριλαμβανομένου του COVID-19, αποφασίσαμε να κάνουμε αυτή τη μεγάλη επένδυση για να εξασφαλίσουμε κορυφαία ανταγωνιστικότητα στην παγκόσμια βιομηχανία κυψελών καυσίμου.

Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε εγκαταστάσεις και να ενισχύουμε το κέντρο Έρευνας & Ανάπτυξης με σκοπό την ανάπτυξη της βιομηχανίας υδρογόνου, καθώς και να επεκτείνουμε το οικοσύστημα», δήλωσε ο κ. Sung Hwan Cho, President και CEO της Hyundai Mobis.

Με την ολοκλήρωση των νέων εργοστασίων, η Hyundai Mobis σχεδιάζει την επέκταση των γραμμών παραγωγής της. Αυτά εφαρμόζουν συστήματα κυψελών καυσίμου διαφοροποιώντας τις δραστηριότητες υδρογόνου.

Τα περισσότερα συστήματα κυψελών καυσίμου που παράγει η Hyundai Mobis χρησιμοποιούνται σε ηλεκτρικά οχήματα κυψελών καυσίμου. Ωστόσο, η εταιρεία θα επεκτείνει τις δραστηριότητές της και σε άλλους τομείς. Όπως για παράδειγμα τα μηχανήματα κατασκευών έργων και εξοπλισμό Logistics.

Το περασμένο έτος, η εταιρεία ανέπτυξε τροφοδοτικά κυψελών καυσίμου που είναι διαθέσιμα σε περονοφόρα ανυψωτικά υδρογόνου. Επεκτείνοντας τις δυνατότητές της στον κλάδο των μηχανημάτων κατασκευών έργων.

Τα τροφοδοτικά υδρογόνου ως περονοφόρα ανυψωτικά είναι γεννήτριες που παράγουν ηλεκτρική ενέργεια από μόνες τους. Συνδυάζοντας μια στοίβα κυψελών καυσίμου, μια δεξαμενή υδρογόνου και μια συσκευή ψύξης.

Σήμερα, η εταιρεία αναπτύσσει τροφοδοτικά για εκσκαφείς με καύσιμο υδρογόνου. Επιπλέον, σχεδιάζει τη διεύρυνση των κυψελών καυσίμου σε μικρά ιπτάμενα οχήματα.

Διαβάστε επίσης: Συνεργασία Hyundai και Shell για την εύρεση νέων λύσεων καθαρής κινητικότητας

abb_img