Η Hyundai Motorsport οδεύει στη νέα υβριδική εποχή του WRC

Η Hyundai Motorsport ξεκινά τη νέα εποχή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι της FIA (WRC) με το ολοκαίνουριο Hyundai i20 N Rally1.

Η Hyundai Motorsport ξεκινά τη νέα εποχή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι της FIA (WRC) με το ολοκαίνουριο Hyundai i20 N Rally1.  Τέσσερα πληρώματα που σκοπεύουν να προσφέρουν επιτυχίες στην ομάδα το 2022.

Ως δύο φορές Πρωταθλητής Κατασκευαστών, η εταιρεία επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της στο WRC αποδεχόμενη πλήρως τους νέους υβριδικούς κανονισμούς του Rally1. Οι νέοι κανονισμοί θα είναι σε ισχύ από τον αγώνα στο Rallye Monte-Carlo που θα λάβει χώρα στις 20-23 Ιανουαρίου.

Σύνδεση του μηχανοκίνητου αθλητισμού και των νέων τεχνολογιών παραγωγής της Hyundai

Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα ανέπτυξε το νέο της αγωνιστικό αυτοκίνητο για την 9η σεζόν της στο διεθνές Ράλι, πραγματοποιώντας ένα εντατικό πρόγραμμα δοκιμών. Με βάση τo Hyundai i20 N, η έκδοση WRC θα εδραιώσει περαιτέρω τη σύνδεση μεταξύ του μηχανοκίνητου αθλητισμού και των τεχνολογιών των αυτοκινήτων παραγωγής της Hyundai. Αφού η ομάδα στοχεύει σε περισσότερες νίκες και τίτλους το 2022.

Η σεζόν του 2022 θα μας οδηγήσει στο επόμενο επίπεδο. Είμαστε σίγουροι ότι έχουμε το πακέτο για να παλέψουμε για τον τρίτο μας τίτλο στο Πρωτάθλημα των Κατασκευαστών. Και να υποστηρίξουμε τα πληρώματα μας να κυνηγήσουν τον τίτλο στο Πρωτάθλημα των Οδηγών».

Αυτά είναι τα πληρώματα της Hyundai Motorsport

Στο τιμόνι των αυτοκινήτων Hyundai i20 N Rally1 θα είναι τα πληρώματα των Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe και Ott Tänak/Martin Järveoja. Μάλιστα, αυτά είναι για όλους τους γύρους του πρωταθλήματος 2022

Ο Neuville θα επιδιώξει να προσθέσει στον απολογισμό του τις νίκες του 2022. Ο Βέλγος είναι υπερήφανος για τις 15 νίκες στο WRC εισερχόμενος στην ένατη χρονιά του με τη Hyundai Motorsport.

Παράλληλα, οι Εσθονοί θα είναι οι μόνοι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές που θα αγωνιστούν
σε όλους τους γύρους της σεζόν του 2022. Το πλήρωμα είχε πολύ δυναμικές επιδόσεις τα δύο πρώτα χρόνια με την ομάδα. Ειδικότερα, πέτυχε δύο νίκες και οκτώ τερματισμούς το 2020 και το 2021.

Ένα τρίτο i20 N Rally1 θα μοιρασθούν όλη τη σεζόν ο Σουηδός οδηγός Oliver Solberg και ο έμπειρος Ισπανός Dani Sordo. Ο Solberg θα συνοδηγεί με τον Elliott Edmondson. Ο Sordo ξεκινά την ένατη σεζόν του ως οδηγός της Hyundai Motorsport το 2022 με συνοδηγό τον Cándido Carrera.

H Audi και το RS Q e-tron έγραψαν ιστορία στο Ράλλυ Ντακάρ 

Τέλος, τα πληρώματα θα έχουν ένα πρόγραμμα 13 γύρων που θα καλύπτει τον συνηθισμένο συνδυασμό του WRC. Δηλαδή, χαλίκι, άσφαλτο, χιόνι και πάγο. Το Ράλι Νέας Ζηλανδίας και το Ράλι Ιαπωνίας θα κάνουν καθυστερημένα το ντεμπούτο τους. Αυτό συμβάινει αφού δεν κατέβηκαν στις τελευταίες δύο σεζόν λόγω της πανδημίας Covid-19.

abb_img
spot_img