Η Ιαπωνία χορηγεί για πρώτη φορά πιστοποιητικό ασφαλείας σε ιπτάμενο αυτοκίνητο

Ο επόμενος στόχος της Skydrive είναι η δημιουργία υπηρεσίας ιπτάμενου ταξί μέχρι το 2025.

Ακούστε το άρθρο

Η SkyDrive, με έδρα το Τόκιο αναπτύσσει μια ιπτάμενα αυτοκίνητα eVTOL και πρόσφατα αποκάλυψε σε ένα δελτίο Tύπου ότι της έχει χορηγηθεί πιστοποιητικό ασφαλείας από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Τουρισμού της Ιαπωνίας (MLIT).

Η SkyDrive αποκάλυψε για πρώτη φορά το πρώιμο πρωτότυπο του ιπτάμενου αυτοκινήτου της στον κόσμο το 2018 και συνέχισε πραγματοποιώντας πέρυσι με επιτυχία, την πρώτη πιλοτική δοκιμαστική του πτήση.

Η ανάπτυξη ενός «ασφαλούς και αξιόπιστου ιπτάμενου αυτοκινήτου»

Το ιπτάμενο αυτοκίνητο της SkyDrive που μας θυμίζει πολύ drone, ονομάζεται SD-03. Χρησιμοποιεί οκτώ έλικες και φτάνει σε τελική ταχύτητα τα 48 χλμ./ώρα για διαδρομές που διαρκούν έως και 10 λεπτά.

Το πιστοποιητικό ασφαλείας από το MLIT της Ιαπωνίας επιβεβαιώνει ότι «ο σχεδιασμός, η δομή, η αντοχή και οι επιδόσεις πληρούν τα απαραίτητα προαπαιτούμενα ασφάλειας και περιβάλλοντος», εξηγεί η SkyDrive σε δήλωσή της.

Η εταιρεία δηλώνει «πολύ ικανοποιημένη» που της απονεμήθηκε η πιστοποίηση και πρόσθεσε ότι «θα συνεχίσει να εργάζεται σε στενή συνεργασία με την κυβέρνηση και το MLIT προκειμένου να ολοκληρωθεί η ανάπτυξη ενός απολύτως ασφαλούς και αξιόπιστου ιπτάμενου αυτοκινήτου».

Επόμενος στόχος η δημιουργία υπηρεσίας ιπτάμενου ταξί μέχρι το 2025

Η εταιρεία αναφέρει, επίσης, ότι είναι η πρώτη φορά που η MLIT χορηγεί το πιστοποιητικό σε ιπτάμενο αυτοκίνητο.

Η SkyDrive, η οποία διαθέτει υπηρεσία drone ωφέλιμου φορτίου 30 κιλών στην Ιαπωνία, στοχεύει να ξεκινήσει μια υπηρεσία ιπτάμενου ταξί στην Osaka της Ιαπωνίας ήδη από το 2025.

Η δεκαετία του 2020 πρόκειται να γίνει η δεκαετία των ιπτάμενων αυτοκινήτων

Το χρονοδιάγραμμα της SkyDrive για το 2025 είναι παρόμοιο με εκείνο των υπόλοιπων γνωστών εταιρειών ιπτάμενων ταξί, όπως είναι η Volocopter που έχει στόχο να λανσάρει τις υπηρεσίες της έως το 2023.

Ωστόσο, το μοντέλο της SkyDrive φαίνεται να είναι αναμφισβήτητα πολύ πιο δύσκολο να γίνει απόλυτα ασφαλές δεδομένου ότι δεν διαθέτει κλειστή καμπίνα.

Skydrive

Διαθέτει λιγότερους κινητήρες από μοντέλα όπως το 7θέσιο αεροσκάφος eVTOL της Lilium, το οποίο διαθέτει 36 ηλεκτρικούς κινητήρες.

Η SkyDrive δεν έχει ακόμη ανακοινώσει εάν πρόκειται να κατασκευάσει ένα μεγαλύτερο μοντέλο από το SD-03 για να χωράει περισσότερους επιβάτες ή αν θα προσθέσει αυτόνομες δυνατότητες.

Η Woven City είναι η «πόλη του αύριο» με ιπτάμενα αυτοκίνητα από την Toyota

Το SD-03 της SkyDrive, με την ανοιχτή καμπίνα και τη θέση για ένα άτομο, μοιάζει περισσότερο με hoverbike, παρά με ιπτάμενο αυτοκίνητο.

Μια άλλη ιαπωνική startup, η A.L.I. Η Technologies παρουσίασε πρόσφατα ένα εντυπωσιακό παρόμοιο hoverbike.

Η εταιρεία, η οποία υποστηρίζεται από τη Mitsubishi Electric και την Kyocera, σχεδιάζει να παραδώσει μια περιορισμένη σειρά του μοντέλου της στους πελάτες του επόμενου έτους στην τιμή των 680.000 δολαρίων.

Δημιουργία δικτύου για τα ιπτάμενα ταξί σε 65 πόλεις μεταξύ Λονδίνου και Λος Άντζελες

abb_img