Η ιστορία… του Tesla Cybertruck – 1,2 εκ. προ παραγγελίες χωρίς ημερομηνία παραγωγής

Tο αντίπαλον δέος του Cybertruck, το Rivian έχει ξεκινήσει τις παραδόσεις.

Ακούστε το άρθρο

Η Tesla έχει διαθέσιμο έναν μακρύ κατάλογο 1,2 εκατομμυρίων προπαραγγελιών του Cybertruck, αξίας άνω των 80 εκατομμυρίων δολαρίων, όπως αναφέρει το electrek, την στιγμή που η παραγωγή του συγκεκριμένου οχήματος δεν αναμένεται να ξεκινήσει στο άμεσο μέλλον.

Πιο συγκεκριμένα, κανείς δεν γνωρίζει, εκτός ίσως από τον Elon Musk, το πότε θα ξεκινήσει η παραγωγή του πολυαναμενόμενου ηλεκτρικού pick up.

Αξίζει να σημειώσουμε πως το ποσό που αναφέρει η ιστοσελίδα του εξωτερικού έχει προκύψει από υπολογισμούς ενός forum για το Cybertruck στο οποίο συμμετέχουν μελλοντικοί κάτοχοι και λάτρεις του οχήματος. Επίσης, το ποσό των 80 εκ. δολαρίων δεν έχει επιβεβαιωθεί από την Tesla.

Εν μέσω των τελευταίων, πολλών ειδήσεων για τις χρηματοοικονομικές κινήσεις του Elon Musk, λίγη σημασία έχει δοθεί στο Cybertruck.

Ο προγραμματισμός για την έναρξη παραγωγής του ηλεκτρικού οχήματος της Tesla συνεχώς παίρνει παράταση. Μόλις τον περασμένο Ιούλιο ο Musk έκανε λόγο για «χιλιάδες εξαρτήματα και διαδικασίες» που θα πρέπει να δουλέψουν για να προχωρήσει η παραγωγή με σωστό τρόπο.

⇒ Τιτανομαχία: Ford F-150 Lightning Vs Tesla Cybertruck

Σήμερα, τέσσερις μήνες μετά, τα θέματα αυτά φαίνεται πως δεν έχουν επιλυθεί. Το ενδιαφέρον, όμως, για το Tesla Cybertruck παραμένει αναλλοίωτο.

O Musk, μάλιστα, είχε δηλώσει πως μία εβδομάδα μετά την αποκάλυψη του Cybertruck, το 2019, 250.000 παραγγελίες έγιναν για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.

Αν και η Tesla δεν αποκαλύπτει επιπλέον πληροφορίες για τις παραγγελίες του Cybertruck, από ιδιωτικά forum που καταγράφουν τις παραγγελίες των μελλοντικών πελατών, αναφέρουν πως αυτές ξεπερνούν τις 1.27 εκατομμύρια. Αυτές οι πληροφορίες που είναι δημόσια προσβάσιμες, δίνουν και πληροφορίες για τις εκδόσεις που έχουν παραγγελθεί, από τους πελάτες.

Οι περισσότερες παραγγελίες (47%) είναι για την έκδοση dual-motor, η οποία ακολουθείται από την έκδοση tri-motor σε ποσοστό 45%.

Ένα μεγάλο ποσοστό (70%) των πελατών φαίνεται πως έχουν επιλέξει την επιλογή αυτόνομης οδήγησης (FSD), η οποία έχει έξτρα χρέωση.

Συγκεντρωτικά, τα έσοδα για την Tesla όταν θα ξεκινήσει την παραγωγή Cybertruck, και με αυτά τα δεδομένα, υπολογίζονται στα 80.7 δισ. όσο περίπου το ΑΕΠ της Αιθιοπίας.

Ένας πιθανός λόγος που το ενδιαφέρον παραμένει υψηλό, είναι γιατί η τα ηλεκτρικά οχήματα έχουν λίγα χρόνια που άρχισαν να παράγονται.

Αρκετοί καταναλωτές, οδηγοί και άλλοι είναι περίεργοι για τα ηλεκτρικά οχήματα και πόσο μάλλον για το Tesla Cybertruck, το οποίο είναι λες και έχει βγει από επιστημονική ταινία.

Κάτι που θα πρέπει να αναφέρουμε είναι πως οι προπαραγγελίες για το Tesla Cybertuck δεν… κοστίζουν, αφού οποιοσδήποτε μπορεί να καταβάλει 100 δολάρια και να κάνει τη δική του προπαραγγελία, χωρίς αυτό να σημαίνει πως εν τέλει θα το επιλέξει, ενώ θα μπορεί να πάρει πίσω την προκαταβολή του.

Οι πραγματικοί αγοραστές του Cybertruck θα είναι αυτοί που δώσουν τα χρήματα, όλο το ποσό, για να το αποκτήσουν, όταν ο Musk αποκαλύψει το πότε θα ξεκινήσει η παραγωγή του, ο οποίος δεν θα αμελεί πως το αντίπαλον δέος του Cybertruck, το Rivian έχει ξεκινήσει τις παραδόσεις, όπως έχουμε αναφέρει σε παλαιότερο άρθρο.

abb_img