Τιτανομαχία: Ford F-150 Lightning Vs Tesla Cybertruck

Ford F-150 Lightning ή Tesla Cybertruck. Το RoadShow ανέλαβε να συγκρίνει τα δύο οχήματα και σας παρουσιάζουμε τα συμπεράσματα.

Ford F-150 Lightning Vs Tesla Cybertruck. Ποιο από τα δύο ηλεκτρικά ημιφορτηγά είναι καλύτερο και σε ποιους τομείς; Το Roadshow έκανε μία λεπτομερή σύγκριση των δύο ηλεκτρικών οχημάτων και κατέληξε σε κάποια συμπεράσματα.

Όταν το «εξωγήινο» Cybertruck έφτασε στη Γη

Το Tesla Cybertruck έκανε την πρώτη του εμφάνιση τον Νοέμβριο του 2019 και αμέσως έκανε πάταγο. Πριν την αποκάλυψή του από τον CEO της Tesla, ο Elon Musk είχε αφήσει να διαρρεύσουν ορισμένες πληροφορίες σχετικά με το όχημα. Ωστόσο κανείς δεν είχε την παραμικρή ιδέα πως θα ήταν!

Όταν το Cybertruck βγήκε στη σκηνή παρουσίασης, αρκετοί ήταν αυτοί που δεν πίστεψαν πως αυτό είναι το πραγματικό δημιούργημα του Musk και το πήραν ως… αστείο. Επιπλέον, δεν ήταν λίγοι αυτοί στους οποίους δεν άρεσε το αποτέλεσμα και το έκριναν πολύ… αυστηρά!

Βέβαια, από τότε έως σήμερα οι προπαραγγελίες για το Tesla Cybertruck έχουν εκτοξευτεί. Κυρίως, φυσικά, από το γεγονός πως σε πολλούς «οπαδούς» της Tesla αρέσει το ιδιαίτερο design του. Ενώ πολλοί πελάτες θεωρούν πως η τιμή του, οι δυνατότητές του και η «ξεχωριστή» μορφή του είναι αρκετά για να προχωρήσουν στην προ παραγγελία του οχήματος.

 Elon Musk: Ο νέος σχεδιασμός του Cybertruck δεν θα περιλαμβάνει λαβή πόρτας

Το Ford F-150 Lightning ήρθε σαν… αστραπή

Ταυτόχρονα, μεγάλη αναμονή υπήρχε και για την αποκάλυψη του νέου, επίσης μεγάλου, αμιγώς ηλεκτρικού ημιφορτηγού Ford F-150 Lightning. Μάλιστα, σύμφωνα με την εταιρεία το πρωτότυπο ηλεκτρικό όχημα της Ford θα έχει εκπληκτικές ικανότητες ρυμούλκησης!

Η Ford αποκάλυψε το F-150 Lightning τον Μάιο και οι παραδόσεις στις ΗΠΑ θα ξεκινήσουν την άνοιξη του 2022.

Όσον αφορά στον σχεδιασμό του, το Ford F-150 Lightning είναι πιο κοντά σε αυτόν που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στα θηριώδη ημιφορτηγά της απέναντι όχθης του Ατλαντικού, από ότι η πιο… φουτουριστική γραμμή του Tesla Cybertruck.

Η πρόταση του Τζο Μπάιντεν για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ

Αυτονομία και τιμή

Όσον αφορά στο εύρος της αυτονομίας και την τιμή αγοράς, για τις ΗΠΑ, το Cybertruck υπερτερεί έναντι του F-150 Lightning.

Βέβαια, ο «νορμάλ» σχεδιασμός του F-150 Lightning ίσως, κάνει τη διαφορά στους κλασσικούς οδηγούς ημιφορτηγών στις ΗΠΑ που έχουν συνηθίσει σε αυτή τη μορφή οχημάτων. Θυμίζουμε πως το «κανονικό» F-150 είναι χρόνια πρώτο σε πωλήσεις στην Αμερική, στην κατηγορία του.

Το αναλυτικό βίντεο του Roadshow συγκρίνει τα δύο ηλεκτρικά ημιφορτηγά. Επιπλέον, απαντά σε κάποια ερωτήματα που τον νικητή σε αυτή την κατηγορία οχημάτων.

abb_img
spot_img