Η Jaguar ετοιμάζεται να γίνει μάρκα… SUV

Η Jaguar ετοιμάζεται να σταματήσει την παραγωγή 3 δημοφιλών μοντέλων και να στραφεί στην κατηγορία των SUV οχημάτων.

Ακούστε το άρθρο

Πριν λίγες εβδομάδες, η Jaguar ανακοίνωσε ότι θα τερματίσει την παραγωγή των δημοφιλών μοντέλων XE, XF και F-Type. Η κίνηση αυτή έρχεται στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να επαναπροσδιορίσει τη στρατηγική της και να εστιάσει στην ανάπτυξη εντελώς νέων σειρών οχημάτων.

Πιο συγκεκριμένα, το εργοστάσιό της στο Castle Bromwich στο Μπέρμιγχαμ προετοιμάζεται να μεταβεί στην παραγωγή πάνελ αμαξώματος για τη νέα γενιά οχημάτων της Jaguar. Αυτή η απόφαση σημαίνει ότι η μελλοντική γκάμα της εταιρείας θα εστιάσει αποκλειστικά σε SUV.

Το Jaguar C-X75 πήρε έγκριση για χρήση στο δρόμο

Τα σχέδια της μάρκας μέχρι το 2024

Μέχρι το 2024, οι πελάτες θα έχουν ακόμα τη δυνατότητα να αποκτήσουν τα μοντέλα I-Pace, E-Pace και F-Pace. Ωστόσο, η πραγματική αλλαγή θα γίνει το 2025. Με την εισαγωγή ενός ηλεκτρικού τετραθέσιου αυτοκινήτου GT 600 ίππων, παρόμοιου με την Porsche Taycan.

Jaguar Land Rover: Το γυρνάει στα υβριδικά λόγω… ζήτησης

Αυτό το νέο μοντέλο αναμένεται να ακολουθηθεί από ένα πολυτελές SUV, ενώ στη συνέχεια θα κυκλοφορήσει ένα μεγάλο πολυτελές σαλόνι. Όλα αυτά τα μοντέλα θα χρησιμοποιούν την καινούργια πλατφόρμα JEA της εταιρείας.

Παράλληλα, η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι η παραγωγή στο εργοστάσιο Castle Bromwich θα σταματήσει τον Ιούνιο. Ωστόσο, παραμένει ασαφές πόσο καιρό θα συνεχίσει η προμήθεια των αυτοκινήτων.

Η ηλεκτρική Jaguar του Βασιλιά μπορεί να γίνει δική σας

Ο CEO της Jaguar στη Βόρεια Αμερική, Joe Eberhardt, δήλωσε:

«Η πλειονότητα των προϊόντων μας σταματά την παραγωγή τον Ιούνιο, αλλά θα είναι στην πώληση για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Θα έχουμε ένα χρονοδιάγραμμα παραγωγής που θα μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε συνεχή προμήθεια οχημάτων μέχρι να έρθουν τα νέα αυτοκίνητα. Προσπαθούμε να το χρονομετρήσουμε ώστε να έχουμε αρκετό όγκο για να μας οδηγήσει στην κυκλοφορία του νέου προϊόντος και να έχουμε καθαρό παράδοση».

Πηγή: Autocar

 

abb_img