Η JSX πορεύεται με υβριδικά-ηλεκτρικά αεροσκάφη

Η JSX ανακοίνωσε την αγορά περισσότερων από 330 υβριδικών-ηλεκτρικών αεροσκαφών, με στόχο την επέκταση του στόλου της μέχρι το 2028.

Η αεροπορική εταιρεία JSX αποφάσισε να επενδύσει στην βιώσιμη μετακίνηση, ανακοινώνοντας την πρόθεση της να εντάξει στον στόλο της περισσότερα από 330 υβριδικά-ηλεκτρικά αεροσκάφη. Η εταιρεία υπέγραψε επιστολές προθέσεων με διάφορες εταιρείες κατασκευής ηλεκτρικών αεροσκαφών. Πιο συγκεκριμένα, αυτές οι εταιρείες  είναι οι Electra.aero, Aura Aero, και Heart Aerospace. Μάλιστα, να σημειώσουμε πως αυτή τη στιγμή διαθέτει 48 Embraer E145.

Lufthansa και Lithium δίνουν τα χέρια για τα… eVTOL

Η αμερικάνικη εταιρεία JSX, με έδρα το Ντάλας, δεν κρύβει τη δέσμευσή της στη βιώσιμη μετακίνηση προς όφελος μικρών κοινοτήτων. Η προσθήκη υβριδικών ηλεκτρικών αεροσκαφών από τους Electra.aero, Aura Aero και Heart Aerospace, όπως όλα δείχνουν θα δημιουργήσει νέες επιλογές αεροπορικών ταξιδιών. Επιτρέποντας συγχρόνως βιώσιμες επικοινωνιακές γραμμές μεταξύ των περιοχών.

Η Sirius Aviation θα «πετάξει» με υδρογόνο

Ποια αεροσκάφη θα εντάξει στο στόλο της η JSX;

Η επιλογή των υβριδικών αεροσκαφών, όπως το Electra eSTOL και το Aura Aero’s Era, συνδυάζουν την ηλεκτρική πρόωση με προηγμένη ανύψωση. Παράλληλα, επιτρέπουν τη βιώσιμη λειτουργία σε μικρές αποστάσεις με ελάχιστες εκπομπές ρύπων.

Πιο αναλυτικά, η εταιρεία θα προσθέσει στον στόλο της το αεροσκάφος Electra eSTOL. Αυτό είναι ένα αεροπλάνο χαμηλών εκπομπών με δυνατότητα μεταφοράς 9 επιβατών ή 2.500 λίβρων φορτίου με εμβέλεια έως και 500 ναυτικών μιλίων. Επιπλέον, αυτό έχει δυνατότητα απογείωσης και προσγείωσης σε λιγότερο από 150 πόδια σε πολύ αργές ταχύτητες με μπαταρίες, που η φόρτισή τους είναι εφικτή κατά την πτήση.

Επίσης, το eSTOL διαθέτει μια μικρή γεννήτρια με τουρμπίνα, δίνοντας κίνηση σε 8 ηλεκτρικούς κινητήρες, οι οποίοι είναι κατανεμημένοι σε όλη την πτέρυγα, παρέχοντας υψηλή ανύψωση σε χαμηλή ταχύτητα αέρα και χαμηλή αντίσταση σε υψηλή ταχύτητα. Έτσι, το αεροσκάφος λειτουργεί καθαρά και αθόρυβα παρέχοντας αεροπορική συνδεσιμότητα όπου δεν υπάρχει σήμερα.

Το Lilium Jet έτοιμο να ανοίγει τα φτερά του!

Ποιο είναι το Aura Aero’s Era;

Σε ότι αφορά το Aura Aero’s Era, είναι ένα ολοκαίνουργιο οικολογικά υπεύθυνο αεροσκάφος ικανό να μεταφέρει 19 επιβάτες. Αλλιώς, 1,9 τόνους φορτίου με ευέλικτη διαμόρφωση καθισμάτων. Επίσης, το υβριδικό-ηλεκτρικό Era προσφέρει αυτονομία έως και 900 ναυτικών μιλίων (1.600 χιλιόμετρα) σε μια άνετη καμπίνα υπό πίεση.

Τέλος, η JSX προβλέπει ότι το πρώτο υβριδικό-ηλεκτρικό αεροσκάφος θα παραδοθεί το 2028. Έτσι, σηματοδοτεί νέα εποχή για την περιφερειακή αεροπορία με βιώσιμο προσανατολισμό.

abb_img
spot_img