Η καλύτερη ώρα και μέρα για ταξίδι με αυτοκίνητο!

Το ταξίδι με αυτοκίνητο είναι κάτι ξεχωριστό, αρκεί να έχεις καλή παρέα και φυσικά τον κατάλληλο προγραμματισμό για να μην ταλαιπωρηθείς.

Ακούστε το άρθρο

Το Πάσχα πλησιάζει, άρα το ταξίδι με αυτοκίνητο (πέρα από αεροπλάνο, πλοίο ή ακόμη και με το ΚΤΕΛ) είναι κάτι αναμενόμενο. Για να απολαύσουμε όμως το ταξίδι και τις μέρες της άδειας μας, είναι απαραίτητη η κατάλληλη προετοιμασία. Προφανώς και η επιμελής συντήρηση του οχήματος, για να αποφύγουμε τυχόν απρόοπτα και καθυστερήσεις.

Τα μέτρα της Τροχαίας για ένα ασφαλές Πάσχα!

Επίλεξε την κατάλληλη ώρα και μέρα για αναχώρηση

Από την επιλογή της ώρας, ξεκινάει ένα πετυχημένο ταξίδι με αυτοκίνητο. Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, η καλύτερη ώρα για να ξεκινήσεις είναι νωρίς το πρωί. Ξεκινώντας το πρωί θα έχεις όλη τη μέρα μπροστά σου, ενώ και η διαδρομή θα σου φανεί πιο ξεκούραστη, αφού θα έχεις άπλετη ορατότητα.

Επιπλέον και η επιλογή της μέρας παίζει τον ρόλο της. Προφανώς, γιατί άλλο να κινείσαι στο εθνικό οδικό δίκτυο την περίοδο πριν και μετά το Πάσχα ή τον Δεκαπενταύγουστο, όπου υπάρχει απίστευτη συμφόρηση. Οι χειρότερες μέρες είναι η Παρασκευή και η Κυριακή. Αν είναι εφικτό, επίλεξε μία καθημερινή πρωί για να αποδράσεις στον αγαπημένο σου προορισμό.

Οι 10 καλύτερες διαδρομές με ηλεκτρικό αυτοκίνητο!

Αυτή είναι η καλύτερη ώρα & μέρα για ταξίδι!

Τι χρειάζεσαι για ένα ευχάριστο και ασφαλές ταξίδι;

Η προετοιμασία ενός ταξιδιού είναι το Α και το Ω για την επιτυχημένη του έκβαση. Αρχικά, φροντίζουμε το αυτοκίνητο μας να είναι σε άριστη κατάσταση μηχανικά. Αν είναι δυνατόν κάνουμε και ένα μίνι service για να είμαστε σίγουροι ότι δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω. Στη συνέχεια, καλό είναι να έχουμε συγκεντρωμένα όλα τα έγγραφα και φυσικά να έχεις ενημερωθεί για τις καιρικές συνθήκες.

Αριστερή λωρίδα: Πότε δεν επιτρέπεται η οδήγηση σε αυτή;

Ας δούμε ένα τυπικό checklist

  • Ελέγχουμε ελαστικά, λάδια και υγρά φρένων.
  • Έχουμε στο ντουλαπάκι του συνοδηγού τα απαραίτητα έγγραφα (άδεια κυκλοφορίας, δίπλωμα, ασφάλεια).
  • Έχουμε φροντίσει για τη φόρτιση του κινητού μας.
  • Σετάρισμα της διαδρομής στο GPS, ώστε να έχουμε μία ιδέα για τον χρόνο ταξιδιού.
  • Γεμίζουμε με καύσιμο το ντεπόζιτο ή αντίστοιχα έχουμε φορτίσει πλήρως το ηλεκτρικό μας αυτοκίνητο.
  • Η μουσική είναι σημαντική στα ταξίδια. Έχουμε πάντα έτοιμη τη λίστα αναπαραγωγής της αρεσκείας μας, ώστε να μην την ψάχνουμε εν ώρα οδήγησης.
  • Έχουμε πάντα μαζί μας νερό και ελαφριά σνακ.

Καλό ταξίδι και καλό Πάσχα σε όλους!

abb_img