Για τα θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα φταίει το αλκοόλ

Οι θάνατοι από τροχαία δυστυχήματα, οφείλονται σε αρκετά μεγάλο βαθμό στην κατανάλωση αλκοόλ και αυτό πρέπει να αλλάξει.

Η κατανάλωση αλκοόλ προκαλεί το 23-25% των θανάτων σε τροχαία δυστυχήματα στην Ελλάδα. Μάλιστα, το ποσοστό αυτό δεν απέχει πολύ από τα αντίστοιχα ποσοστά των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ωστόσο, τα τροχαία ατυχήματα αποτελούν τη συχνότερη αιτία θανάτων νέων ανθρώπων.

Επομένως, η προώθηση λύσεων αντιμετώπισης των αιτιών των ατυχημάτων αποτελεί προτεραιότητα για τον τομέα της αυτοκίνησης. Τόσο για τη βιομηχανία, όσο και για τους θεσμικούς φορείς.

Έρευνα: 200 φορές πιο πιθανό το ατύχημα λόγω αλκοόλ!

Η Ευρωπαϊκή Ένωση για τα τροχαία δυστυχήματα

To European Transport Safety Council (ETSC) επισημαίνει την ανάγκη δράσεων για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, τα οποία προκαλεί η κατανάλωση αλκοόλ. Σύμφωνα με τη νέα κοινοτική οδηγία, τα νέα οχήματα στην αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα φέρουν προηγμένο εξοπλισμό ασφαλείας.

Μάλιστα, η εφαρμογή της οδηγίας θα ξεκινήσει από τα μέσα του 2022 και θα περιλαμβάνει την υποχρεωτική υποδοχή εγκατάστασης για συσκευές Alcohol Interlock. Οι εν λόγω συσκευές παρεμποδίζουν την οδήγηση σε περίπτωση υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ.

Ατυχήματα: Ποιο είναι το πιο συνηθισμένο;

Τι συμβαίνει στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα, σχετικά με τα τροχαία δυστυχήματα, τα οποία προκαλεί η κατανάλωση αλκοόλ, ξεχωρίζουμε τη συνεργασία της LeasePlan με την Draeger Hellas. Μάλιστα, η τελευταία κατέχει σημαντική θέση στο χώρο της ιατρικής τεχνολογίας και της τεχνικής ασφάλειας. Η συνεργασία των δύο εταιρειών στοχεύει στη μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων, τα οποία προκαλεί η κατανάλωση αλκοόλ.

Αλκοολόμετρο: Υποχρεωτικό σε κάθε αυτοκίνητο της Ε.Ε. από το 2024

Η LeasePlan θα προσφέρει σε κάθε πελάτη της τη δυνατότητα μίσθωσης ενός μηχανήματος αλκοτέστ, με την παράλληλη μίσθωση ενός αυτοκινήτου. Η χρήση του μηχανήματος, επομένως, θα λειτουργεί για τον πελάτη ως ένα επιπλέον μέτρο πρόληψης, ώστε ο οδηγός να φτάσει με ασφάλεια στον προορισμό του.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!