Η KIA παρουσιάζει φωτογραφίες του νέου ηλεκτρικού EV6

Μετά την Hyundai και το νέο Ioniq 5, η Kia έρχεται να μας παρουσιάσει τη νέα της πρόταση για την κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Συγκεκριμένα, η Kia αποκάλυψε τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες του «EV6», το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο αποκλειστικά με μπαταρίες (BEV – Battery Electric Vehicle) που έχει κατασκευαστεί πάνω στη νέα πλατφόρμα E-GMP (Electric-Global Modular) που είναι ειδικά κατασκευασμένη για ηλεκτρικά οχήματα. Η ίδια ακριβώς πλατφόρμα χρησιμοποιείται και από το Ιoniq 5.

Το EV6 είναι το πρώτο από τα επόμενης γενιάς της Kia που αναπτύχθηκε με μια νέα φιλοσοφία σχεδιασμού που ενσωματώνει τη μεταβαλλόμενη εστίαση της Kia στον εξηλεκτρισμό.

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο KIA

 

Πρόκειται για ένα SUV Crossover αμάξωμα, με δυναμικές αναλογίες, κοντούς προβόλους και περίτεχνα φωτιστικά LED, εμπρός και πίσω, που ανάβουν διακεκομμένα.

Όλα τα νέα BEV μοντέλα της Kia θα ξεκινήσουν με το πρόθεμα «EV» (Electric Vehicle), το οποίο διευκολύνει τους καταναλωτές να κατανοήσουν ποια από τα προϊόντα της Kia είναι πλήρως ηλεκτρικά. Στα μοντέλα θα ακολουθεί ένας αριθμός που αντιστοιχεί στην κατάταξή τους στη γκάμα.

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο KIA

Ο κ. Karim Habib, Ανώτερος Αντιπρόεδρος και επικεφαλής του Παγκόσμιου Κέντρου Σχεδιασμού της KIA, δήλωσε σχετικά: «Το EV6 ενσωματώνει τόσο τον εταιρικό σκοπό μας που ονομάζεται “Movement that inspires” (Κίνηση Που εμπνέι) όσο και τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία μας. Σχεδιάστηκε για να εμπνέει σε κάθε ταξίδι, με το να παρέχει ενστικτωδώς μια φυσική εμπειρία η οποία βελτιώνει την καθημερινή ζωή των πελατών μας, και να τους προσφέρει μια απλή, διαισθητική και ολοκληρωμένη διαδικασία απόκτησής του και χρήσης του. Ο στόχος μας είναι να σχεδιάσουμε τη φυσική εμπειρία της μάρκας μας και να δημιουργήσουμε τολμηρά, πρωτότυπα και εφευρετικά ηλεκτρικά οχήματα.»

Στην παρούσα φάση η εταιρεία δεν ανακοινώνει περισσότερα στοιχεία για το EV6 το οποίο θα παρουσιαστεί , όπως αναφέρει σήμερα η Kia, μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021.

abb_img
spot_img