Κβαντική φόρτιση σε έως 9 δευτερόλεπτα!

Η κβαντική φόρτιση θα μειώσει σημαντικά τον χρόνο φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, τα οποία θα έχουν φορτιστεί σε μόλις 9 δευτερόλεπτα.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Βασικής Επιστήμης (IBS) στη Νότια Κορέα, η κβαντική φόρτιση επαναφορτίζει τη μπαταρία ενός ηλεκτρικού αυτοκίνητου πολύ γρήγορα. Μάλιστα, οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η φόρτιση ενός ηλεκτρικού αυτοκίνητου μέσω κβαντικής τεχνολογίας θα απαιτεί μόλις… 9 δευτερόλεπτα.

Τι προσφέρει η κβαντική φόρτιση;

Αρχικά, στοχεύει στη μείωση του χρόνου φόρτισης της μπαταρίας των ηλεκτρικών οχημάτων. Ουσιαστικά, η συγκεκριμένη λύση χρησιμοποιεί την κβαντική φυσική για να κάνει τη φόρτιση γρηγορότερη. Οι έως τώρα δοκιμές έχουν ως στόχο τη μείωση του χρόνου φόρτισης κάτω από τα 10 δευτερόλεπτα.

Κβαντικές μπαταρίες: Φόρτιση μέσα σε λίγα λεπτά!

Οι επιστήμονες χρησιμοποιούν τη κβαντική φυσική για την επίτευξη ταυτόχρονης φόρτισης των κυττάρων της μπαταρίας. Η κβαντική φόρτιση δηλαδή, δεν φορτίζει τα κύτταρα των μπαταριών ένα προς ένα. Προφανώς, με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνουν τον σύντομο χρόνο φόρτισης. Ωστόσο, οι ερευνητές ξεκαθαρίζουν ότι η εν λόγω τεχνολογία είναι σε πρώιμο στάδιο.

Μπαταρίες ηλεκτρικών από… ξύλο!

Δύσκολη η ανάπτυξη της κβαντικής τεχνολογίας

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ανάπτυξη της κβαντικής τεχνολογίας παρουσιάζει δυσκολίες. Πιο συγκεκριμένα, απαιτεί πολλή ισχύ και τα υπάρχοντα δίκτυα δεν υποστηρίζουν ένα τέτοιο φορτίο. Ακόμη, παραμένει άγνωστο το κόστος της.

Επιπλέον, η ήδη δαπανηρή εγκατάσταση ταχυφορτιστών αποκλείει τη σύντομη ανάπτυξη της κβαντικής τεχνολογίας. Μάλιστα, σε ορισμένες περιοχές υπάρχει σημαντική έλλειψη φορτιστών.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!