Η Lexus παρουσίασε υδρογονοκίνητο off-road buggy

Το Lexus ROV Concept σχεδιάστηκε ακόμα για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της off road οδήγησης.

Ακούστε το άρθρο

Το πρωτότυπο μοντέλο ROV Concept (Recreational Off-Highway Vehicle), το οποίο αξιοποιεί το υδρογόνο για να κινηθεί, αποκάλυψε πρόσφατα η Lexus.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση, πρόκειται για ένα όχημα υδρογόνου μηδενικών εκπομπών ρύπων, το οποίο αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της πολυτελούς ιαπωνικής μάρκας να διασφαλίσει ότι η οδήγηση μπορεί να συνυπάρχει με μια κοινωνία χωρίς άνθρακα με επίκεντρο την υπεύθυνη κινητικότητα.

Το Lexus ROV Concept σχεδιάστηκε για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της off road οδήγησης

Το Lexus ROV Concept.

Το Lexus ROV Concept σχεδιάστηκε ακόμα για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της off road οδήγησης.

Η ομάδα σχεδιασμού της εταιρίας επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη ενός οχήματος που φέρει τα στοιχεία των κατασκευών οι οποίες έχουν ως αποστολή την κίνηση σε δύσβατες διαδρομές.

Το αυτοκίνητο έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός off road οχήματος, όπως η εκτεθειμένη ανάρτηση, ο προστατευτικός κλωβός και τα ογκώδη ελαστικά που είναι κατάλληλα για οδήγηση σε λασπώδεις διαδρομές.

Οι διαστάσεις του είναι, μήκος 3.120 χιλ., πλάτος 1.725 χιλ. και ύψος 1.800 χιλ.

Επιπλέον, τα μπροστινά φτερά σχεδιάστηκαν με στόχο να προσφέρουν προστασία από τους βράχους και την λάσπη.

Το κάλυμμα της ανάρτησης, συνδεδεμένο με το πίσω ρεζερβουάρ καυσίμου υδρογόνου, προστατεύει τα λειτουργικά μέρη του αυτοκινήτου.

Lexus ROV Concept

Ακόμα και στο εσωτερικό, αξιοποιήθηκε μία μελέτη από το concept Tazuna. Ένα ειδικό όργανο παρέχει τις πληροφορίες που χρειάζεται ο οδηγός για να κινηθεί με ασφάλεια σε αφιλόξενα εδάφη και συμβάλλει στη συγκέντρωση του οδηγού στην οδήγηση.

Ο νέος κινητήρας υδρογόνου της Lexus παράγει σχεδόν μηδενικές εκπομπές ρύπων

Λεπτομέρειες όπως ένα δερμάτινο τιμόνι, μια πρωτότυπης σχεδίασης απόληξη του λεβιέ ταχυτήτων και καθίσματα που διαθέτουν ανάρτηση για να περιορίζουν την καταπόνηση των επιβατών από την διαδρομή off road χαρίζουν έναν τόνο πολυτέλειας στο όχημα.

Η Toyota αποκαλύπτει το concept του υδρογονοκίνητου GR Yaris

Ο κινητήρας υδρογόνου 1.0 λίτρων λειτουργεί ακριβώς όπως ένας βενζινοκινητήρας και τροφοδοτείται με υδρογόνο από ένα ρεζερβουάρ υψηλής πίεσης.

Μάλιστα, ο νέος κινητήρας υδρογόνου της Lexus παράγει σχεδόν μηδενικές εκπομπές ρύπων, με αμελητέα ποσότητα λαδιού κινητήρα να καίγεται κατά την οδήγηση.

Το υδρογόνο μπορεί να γίνει μία ακόμα τεχνολογική επιλογή δίπλα στις αμιγώς ηλεκτρικές λύσεις

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο Σπύρος Φωτεινός, επικεφαλής της Lexus Europe, δήλωσε σχετικά: «Το Lexus ROV είναι η απάντησή μας στο αυξανόμενο πάθος για την ύπαιθρο και το περιπετειώδες πνεύμα των καταναλωτών πολυτελείας.

Ως ιδέα, συνδυάζει την επιθυμία μας να αναπτύξουμε επίσης προϊόντα προσανατολισμένα στον τρόπο ζωής με τη συνεχιζόμενη έρευνά μας σε νέες τεχνολογίες που συμβάλλουν στην ουδετερότητα των εκπομπών άνθρακα.

Εκτός από το να προσφέρει μια ιδέα που είναι συναρπαστική στην οδήγηση, έχει σχεδόν μηδενικές εκπομπές χάρη στον κινητήρα υδρογόνου».

abb_img