Η LG «δουλεύει» πάνω στην τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης

Η LG συνδυάζει στα οχήματά της τις καινοτόμες δυνατότητες infotainment με τις τεχνολογίες ADAS και AD της Magna.

Στην CES 2024 θα δώσει το παρών (και) η LG Electronics, παρουσιάζοντας μία νέα διατομεακή πλατφόρμα που ενσωματώνει Advanced Driver Assistance System (ADAS), Automated Driving (AD) και In-Vehicle Infoment IVI) τεχνολογίες.

Την ανάπτυξη της νέας πλατφόρμας έχει αναλάβει φυσικά η LG μαζί με την παγκόσμια εταιρεία κινητικότητας Magna. Ωστόσο, να σημειώσουμε πως η πλατφόρμα δεν θα φτάσει στην αγορά στο άμεσο μέλλον.

H εν λόγω συνεργασία ξεκίνησε το 2023 και αξιοποιεί τον συνδυασμό της τεχνολογικής ικανότητας της LG και της Magna για την παροχή διαφοροποιημένων εμπειριών χρήστη εντός οχήματος. Πιο συγκεκριμένα, οι 2 εταιρείες έχουν ενσωματώσει με επιτυχία ένα διατομεακό υπολογιστικό σύστημα πιλοτηρίου σε ένα ενιαίο System on Chip. Αυτό αποτελεί μια ευέλικτη και αποδοτική λύση για τους κατασκευαστές ΟΕΜ.

Η Toyota θα χρησιμοποιεί τις μπαταρίες της LG Energy

Πως λειτουργεί η νέα πλατφόρμα των LG και Magna;

Ειδικότερα, η ενιαία ηλεκτρονική μονάδα υποστηρίζει πολλαπλά συστήματα IVI και την ενσωμάτωση των τομέων ADAS/AD. Επιπλέον, μπορεί να χειριστεί αποτελεσματικά διάφορες ρυθμίσεις για το Επίπεδο Ακεραιότητας Ασφάλειας Αυτοκινήτου (ASIL). Ακόμη, διαθέτει ελάχιστες ηλεκτρονικές μονάδες ελέγχου και καταλαμβάνει λιγότερο χώρο συσκευασίας.

Νέες λύσεις φορτιστών από την LG

Η κλιμακούμενη λύση είναι ιδανική για τη μετάβαση στο στο Software-Defined Vehicle (SDV). Όπως επίσης και για την ενοποίηση της ηλεκτρικής/ηλεκτρονικής αρχιτεκτονικής του. Αυτό σημαίνει πως η ενσωμάτωση των λειτουργιών σε μια ενιαία μονάδα επιτρέπει την ανταλλαγή πλούσιων δεδομένων σε πραγματικό χρόνο σε διάφορους τομείς.

LG Omnipod: Το έξυπνο αυτόνομο όχημα για όλα τα γούστα!

Επίσης, μέσω του Human Machine Interface, η πλατφόρμα της εταιρείας μπορεί να παρέχει στους οδηγούς και τους επιβάτες συναρπαστικές, νέες εμπειρίες. Όπως για παράδειγμα, οθόνες αυτοκινήτων, ψηφιακά clusters, Augmented Reality-Head Up Displays (AR-HUD) και εφαρμογές απεικόνισης. Όπως όλα δείχνουν τα οχήματα του 2027 είναι τα πρώτα που θα φέρουν την εν λόγω τεχνολογία.

Η LG εισάγει το Cloud στην αυτοκινητοβιομηχανία!

Τέλος, ο πρόεδρος της εταιρείας, Eun Seok-hyun, δήλωσε:

«Είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι με την πρόοδο που έχουμε σημειώσει σε αυτή τη μελλοντική τεχνολογία mobility. Οι κοινές προσπάθειες της LG και της Magna θα συμβάλλουν στην προώθηση της βιομηχανίας. Διευκολύνοντας έτσι την ταχεία υιοθέτηση κρίσιμων τεχνολογιών που αυξάνουν την ασφάλεια οδήγησης και την εμπειρία στο δρόμο».

abb_img
spot_img