Η Maserati GranTurismo Folgore «ηλεκτρίζει» την Ρώμη!

Η νέα Maserati GranTurismo Folgore «ηλέκτρισε» τους δρόμους της Ρώμης, το περασμένο Σαββατοκύριακο, με αφορμή το E-Prix της Ρώμης.

Στο τιμόνι της ηλεκτρικής Maserati GranTurismo Folgore, βρέθηκε ο CEO του Ομίλου Stellantis, Carlos Tavares. Ο Tavares ανέλαβε να κυκλοφορήσει το νέο ηλεκτρικό στους δρόμους της πόλης, με αφορμή το πρωτάθλημα της Formula E.

Η GranTurismo Folgore φέρνει την ηλεκτροκίνηση

Η νέα GranTurismo Folgore θα είναι το πρώτο πρώτο μοντέλο στην ιστορία της ιταλικής φίρμας με αμιγώς ηλεκτροκίνητο σύστημα μετάδοσης κίνησης. Ενώ, θα κάνει την εμφάνισή της στην αγορά το 2023.

Maserati GranTurismo Folgore: Ιταλική αστραπή 1.217 ίππων!

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα διαθέτει δυο ηλεκτροκινητήρες, με τη συνολική τους ισχύ να ξεπερνάει τους 650 ίππους. Ενώ φήμες κάνουν λόγο για ασύλληπτη ισχύ μέχρι και 1.200 ίππους!

H επιτάχυνσή της δικαιολογεί απόλυτα το προσωνύμιο Folgore που σημαίνει αστραπή. Δεδομένου ότι θα διανύει τα 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα.

H νέα Maserati Grecale με… ηλεκτρικό «αέρα»!

Η Maserati GranTurismo Folgore «ηλεκτρίζει» την Ρώμη!

Ηλεκτρική η Maserati μέχρι το 2023

Επιπλέον, η Maserati θα είναι η πρώτη φίρμα πολυτελών αυτοκινήτων με αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Η γκάμα των ηλεκτρικών της μοντέλων θα έχει ολοκληρωθεί έως το 2025, ενώ η γκάμα της εταιρείας στο σύνολό της θα είναι αμιγώς ηλεκτρική μέχρι το 2030.

Μία Maserati Grecale βγαλμένη από τον πλανήτη Άρη!

Η ιταλική εταιρεία θα κυκλοφορήσει τη γενιά της Levante, καθώς και τη νέα Quattroporte, ως πλήρως ηλεκτρικά μέχρι το 2025.

Επιπλέον, ο εμπορικός διευθυντής της Maserati, Bernard Loire, ανέφερε ότι η φίρμα θα κυκλοφορήσει την έκδοση της ηλεκτρικής Grecale μαζί με τις εκδόσεις Folgore των νέων GranTurismo και GranCabrio. Ωστόσο, τα νέα GranTurismo και GranCabrio θα συνεχίσουν να φέρουν θερμικούς κινητήρες.

 

abb_img
spot_img