Η NASA ξεκινά τις δοκιμαστικές πτήσεις με το αεροταξί της Joby

Ακούστε το άρθρο

Η NASA ξεκίνησε τη Δευτέρα δοκιμαστικές πτήσεις με τα ηλεκτρικά αεροσκάφη κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (eVTOL) της Joby Aviation, στο πλαίσιο της Εθνικής Εκστρατείας της Υπηρεσίας Advanced Air Mobility (AAM).

Οι δοκιμαστικές πτήσεις θα διαρκέσουν έως την Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου, στη βάση ηλεκτρικών πτήσεων της Joby που βρίσκεται κοντά στο Big Sur της Καλιφόρνια.

Διαβάστε επίσης: Archer και REEF συνεργάζονται για τη δημιουργία τοποθεσιών προσγείωσης-απογείωσης για eVTOL

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η NASA δοκιμάζει αεροσκάφη eVTOL στο πλαίσιο της εκστρατείας.

Στο μέλλον, τα αεροσκάφη eVTOL θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως αεροταξί για όσους βρίσκονται στις πόλεις και τις γύρω περιοχές σε όλη τη χώρα, προσθέτοντας έτσι έναν νέο τρόπο μεταφοράς για τη μετακίνηση ανθρώπων και αγαθών.

Στόχος της NASA είναι να συλλέξει στοιχεία σχετικά με τα eVTOL 

joby aviation

Ο στόχος της NASA είναι να συλλέξει στοιχεία σχετικά με τις επιδόσεις των οχημάτων και ακουστικά δεδομένα για τη χρήση τους στη μοντελοποίηση και προσομοίωση μελλοντικών μεταφορικών μέσων του εναέριου χώρου.

Αυτές οι δοκιμές θα βοηθήσουν στον εντοπισμό ενδεχόμενων κενών στους ισχύοντες κανονισμούς και τις πολιτικές της Ομοσπονδιακής Διοίκησης Αεροπορίας για την ενσωμάτωση τέτοιου τύπου αεροσκαφών στο Εθνικό Σύστημα Εναέριου Χώρου των ΗΠΑ.

Η συγκεκριμένη εκστρατεία συμπεριλαμβάνει πολλές εκδηλώσεις για την προώθηση της κινητικότητας του εναέριου χώρου στις ΗΠΑ και θα πραγματοποιηθεί σε πολλές τοποθεσίες.

“Το National Campaign Developmental Testing είναι ένα σημαντικό στρατηγικό βήμα στους στόχους της NASA να επιταχύνει το χρονοδιάγραμμα της βιομηχανίας AAM”, δήλωσε ο Davis Hackenberg, διευθυντής ενσωμάτωσης αποστολής NASA AAM και συνέχισε λέγοντας: “Αυτές οι δοκιμές θα βοηθήσουν στην ενημέρωση των κενών στα τρέχοντα πρότυπα για να ωφελήσουν την πρόοδο της βιομηχανίας στην ενσωμάτωση οχημάτων AAM στον εναέριο χώρο.”

Κατά τη διάρκεια αυτού του γύρου δοκιμών, η NASA θα συλλέξει δεδομένα από το αεροσκάφος eVTOL της Joby, το οποίο προορίζεται να χρησιμοποιηθεί ως εμπορική υπηρεσία επιβατών στο μέλλον.

Αναλύοντας αυτά τα δεδομένα θα προετοιμάσει την Εθνική Εκστρατεία AAM για να εκτελέσει το πρώτο σύνολο δοκιμών, γνωστό ως NC-1, προγραμματισμένο για το 2022, με πιο περίπλοκα σενάρια πτήσεων.

Καθώς το αεροσκάφος Joby θα πετάει σε προγραμματισμένα σενάρια δοκιμών, η ομάδα της NASA θα συλλέξει πληροφορίες για το πώς κινείται και πώς ακούγεται το όχημα, αλλά και το πώς επικοινωνεί με τους ελεγκτές.

Η εθνική καμπάνια AAM της NASA είναι σημαντική για την επιστημονική κατανόηση των αεροσκαφών eVTOL

joby aviation

Η ομάδα θα αναπτύξει και θα κατασκευάσει περισσότερα από 50 μικρόφωνα για να μετρήσει το ακουστικό προφίλ των αεροσκαφών του Joby σε διαφορετικές φάσεις πτήσης.

Η εθνική καμπάνια AAM της NASA είναι ζωτικής σημασίας για την επιστημονική κατανόηση και την αποδοχή του κοινού των αεροσκαφών eVTOL”, δήλωσε ο JoeBen Bevirt, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Joby Aviation. “Είμαστε απίστευτα υπερήφανοι που συνεργαστήκαμε στενά με τη NASA σε ηλεκτρικές πτήσεις τα τελευταία 10 χρόνια.”

Διαβάστε επίσης: Η Joby παρουσίασε το ηλεκτρικό της ταξί στη Νέα Υόρκη

Όταν ενσωματωθεί πλήρως στον αμερικανικό εναέριο χώρο, η AAM θα ​​παρέχει ένα αποτελεσματικό και προσιτό σύστημα για τη μεταφορά επιβατών και φορτίων.

Αυτό το σύστημα θα μπορούσε να περιλαμβάνει αεροσκάφη όπως drones παράδοσης πακέτων, αεροταξί και ιατρικά οχήματα μεταφοράς.

abb_img