Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ πετάει με Joby Aviation

Η Joby Aviation παρέδωσε στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, το πρώτο της ηλεκτρικό αεροσκάφος για δοκιμές στην αεροπορική βάση Edwards.

H Πολεμική Αεροπορία (F.A.A.) των ΗΠΑ ανακοίνωσε πρόσφατα ότι παρέλαβε το πρώτο ηλεκτρικό επιβατικό αεροσκάφος της από την εταιρεία Joby Aviation. Η αμερικάνικη εταιρεία είναι γνωστή για την κατασκευή ηλεκτρικών αεροσκαφών με δυνατότητα κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (eVTOL). Η σύμβαση της Πολεμικής Αεροπορίας με την αμερικάνικη εταιρεία είναι ύψους 131 εκατομμυρίου δολαρίων.

Η Joby παρέδωσε το ηλεκτρικό αεροσκάφος στην αεροπορική βάση Έντουαρντς στη Νότια Καλιφόρνια, όπου έλαβε χώρα η πρώτη υπερηχητική πτήση. Το ηλεκτρικό αεροσκάφος είναι εντελώς αθόρυβο, μεταφέρει 1 πιλότο και 4 επιβάτες, ενώ ταξιδεύει με μέγιστη ταχύτητα τα 322 χλμ./ώρα.

Joby Aviation: Και οι πτήσεις ξεκινούν!

Πως θέλει να χρησιμοποιήσει η Πολεμική Αεροπορία το ηλεκτρικό αεροσκάφος

Το ηλεκτρικό αεροσκάφος θα μπορεί να χρησιμεύσει ως αεροταξί για τις δυνάμεις ασφαλείας του Edwards, και πιο συγκεκριμένα για την περιπολία της βάσης. Επιπλέον, θα είναι εφικτή η γρήγορη μεταφορά των μηχανικών και των συντηρητών για τον έλεγχο και την επισκευή του εξοπλισμού δοκιμών σε όλη τη βάση.

H2FLY HY4: Πρώτη δοκιμαστική πτήση με υγρό υδρογόνο

Επιπλέον, η συνεργασία θα βοηθήσει την Joby στην καλύτερη δυνατή εκπαίδευση των πιλότων. Όπως επίσης στη συντήρηση και τη φροντίδα των αεροσκαφών σε πραγματικές συνθήκες.

Επιπλέον, η Πολεμική Αεροπορία έχει υπογράψει παρόμοιες συμβάσεις με άλλες εταιρείες αεροταξί στο πλαίσιο ενός προγράμματος που ονομάζεται Agility Prime. Αποστολή του Agility Prime είναι υποστήριξη και η ανάπτυξη των αεροταξί και παρόμοιων τεχνολογιών. Παράλληλα, στοχεύει να παρέχει οικονομική υποστήριξη στις εταιρείες αεροταξί.

Heart Aerospace ES-30: Με το σύστημα ελέγχου πτήσης της Honeywell

Και άλλες εταιρείες δουλεύουν για την Joby Aviation

Τέλος, να σημειώσουμε πως και οι εταιρείες Archer Aviation και η Beta Technologies, στοχεύουν να προμηθεύσουν την Πολεμική Αεροπορία με ηλεκτρικά αεροσκάφη.

Μάλιστα, και οι 3 εταιρείες ελπίζουν να ξεκινήσουν εμπορικές υπηρεσίες το συντομότερο δυνατό το 2025. Η F.A.A. έχει δηλώσει ότι θα υποστηρίξει ισχυρές επιχειρήσεις αεροταξί μέχρι το 2028.

abb_img
spot_img