Η νέα ηλεκτρική Mercedes-Benz EQB έχει χώρο για… επτά

Προαιρετικά, η νέα Mercedes-Benz EQB διαθέτει μία τρίτη σειρά καθισμάτων που περιλαμβάνει δύο επιπλέον θέσεις, παρέχοντας έτσι και μία επταθέσια διάταξη.

Η Mercedes-Benz παρουσίασε το νέο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο EQB, που θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη και την Κίνα στο τέλος του 2021. Στην αγορά των ΗΠΑ θα λανσαριστεί το 2022.

Μετά την EQA, η EQB είναι το δεύτερο πλήρως ηλεκτρικό συμπαγές αυτοκίνητο της γκάμας Mercedes-EQ.

Η ισχυρή και αποτελεσματική ηλεκτρική κίνηση, η έξυπνη ανάκτηση και η προγνωστική πλοήγηση με ηλεκτρική νοημοσύνη είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που έχει δανειστεί από το EQA.

Στην Ευρώπη, το αμιγώς ηλεκτρικό συμπαγές SUV θα λανσαριστεί ως EQB 300 4MATIC με 168 kW και ως EQB 350 4MATIC με 215 kW.

Οι αυτονομίες σύμφωνα με το WLTP είναι 419 χιλιόμετρα σε κάθε περίπτωση. Θα ακολουθήσουν και άλλες παραλλαγές για την κάλυψη συγκεκριμένων απαιτήσεων πελατών, συμπεριλαμβανομένης μίας έκδοσης ιδιαίτερα μεγάλης εμβέλειας.

Η Mercedes-Benz EQB θα διατίθεται και σε επταθέσια διάταξη

Προαιρετικά, η νέα Mercedes-Benz EQB διαθέτει μία τρίτη σειρά καθισμάτων που περιλαμβάνει δύο επιπλέον θέσεις, παρέχοντας έτσι και μία επταθέσια διάταξη. Τα δύο καθίσματα της τρίτης σειράς μπορούν να χρησιμοποιηθούν από άτομα ύψους έως 1,65 μέτρων, ενώ εκεί μπορούν να τοποθετηθούν και παιδικά καθίσματα.

Οι διαστάσεις του πενταθέσιου είναι 4684/1834/1667 χιλιοστά (μήκος/πλάτος/ύψος) με τον εσωτερικό χώρο να είναι γενναιόδωρος, ενώ το πορτ μπαγκάζ είναι επίπεδο και ευρύχωρο.

Παρέχει χωρητικότητα από 495 έως 1.710 ή 465 έως 1.620 λίτρα (αριθμοί για πενταθέσια και επταθέσια, αντίστοιχα).

Οι πλάτες των καθισμάτων της δεύτερης σειράς μπορούν να ρυθμιστούν σε διάφορα στάδια. Αυτό επιτρέπει στο πορτ μπαγκάζ να μεγεθύνεται έως και 190 λίτρα.

Υψηλό επίπεδο ασφάλειας για την Mercedes-Benz EQB

Τα εκτεταμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας της Mercedes-Benz EQB περιλαμβάνουν ανασυρόμενα προσκέφαλα, ζώνες ασφαλείας με εντατήρες ζωνών και περιοριστές δύναμης σε όλα τα εξωτερικά καθίσματα και έναν πλαϊνό αερόσακο παραθύρου που καλύπτει, επίσης, τους επιβάτες της τρίτης σειράς.

Συνολικά, μπορούν να τοποθετηθούν έως τέσσερα παιδικά καθίσματα στις σειρές δύο και τρία, συν ακόμη ένα στο κάθισμα του συνοδηγού.

Αεροδυναμικός σχεδιασμός που ξεχωρίζει για την Mercedes-Benz EQB

Η EQB επιτυγχάνει πολύ καλή αεροδυναμική, Cd από 0,28. Η μετωπική επιφάνεια Α είναι συνολικά 2,53 m2.

Μεταξύ των πιο σημαντικών αεροδυναμικών μέτρων είναι το εντελώς κλειστό σύστημα ελέγχου αέρα ψύξης στο επάνω τμήμα, οι αεροδυναμικά αποδοτικές μπροστινές και πίσω ποδιές, το σχεδόν πλήρως κλειστό κάτω μέρος, οι ειδικά βελτιστοποιημένοι τροχοί Aero και οι ειδικά προσαρμοσμένες αεροτομές των εμπρός και πίσω τροχών.

Η Mercedes-Benz EQB «διαβάζει» μέχρι και τον καιρό

Η πλοήγηση με ηλεκτρική νοημοσύνη συμβάλλει, επίσης, στον εύκολο χειρισμό της EQB. Το αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της  Mercedes-Benz υπολογίζει την ταχύτερη διαδρομή προς τον δεδομένο προορισμό.

Με βάση τις συνεχείς προσομοιώσεις εμβέλειας, το σύστημα λαμβάνει υπόψη τυχόν απαραίτητες στάσεις φόρτισης, καθώς και πολλούς άλλους παράγοντες, όπως η τοπογραφία και ο καιρός.

Είναι, επίσης, σε θέση να αντιδρά δυναμικά σε αλλαγές, για παράδειγμα στην κατάσταση της κυκλοφορίας ή στο προσωπικό στυλ οδήγησης.

Επιπλέον, το Navigation with Electric Intelligence διασφαλίζει ότι η μπαταρία υψηλής τάσης φέρεται στη βέλτιστη θερμοκρασία φόρτισης πριν από μία προγραμματισμένη διακοπή φόρτισης, εάν απαιτείται.

«Με τη νέα EQB έχουμε σχεδιάσει ένα ηλεκτρικό SUV που ενσωματώνει τις τετράγωνες μορφές των off-roader και τις προβάλλει στο μέλλον. Η σιλουέτα του συνδυάζεται με φουτουριστικά στοιχεία, όπως το μαύρο μπροστινό πάνελ», λέει ο Gorden Wagener, Chief Design Officer του Ομίλου Daimler.

abb_img
spot_img