Η νέα εποχή της MINI στην Έκθεση της Σανγκάης

Η MINI θα δώσει δυναμικό παρών στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σανγκάης, παρουσιάζοντας τα μοντέλα που θα τη φέρουν πιο κοντά στο μέλλον.

Η MINI παρουσιάζει το… μέλλον της στην 20ή Έκθεση Αυτοκινήτου της Σανγκάης. Εκεί, οι φίλοι της μάρκας θα έχουν την ευκαιρία να δουν πολλά και ενδιαφέροντα εκθέματα. Παράλληλα, στην έκθεση θα γιορτάσει την πρεμιέρα του και το αμιγώς ηλεκτρικό MINI Cooper SE Cabrio.

Επιπλέον, η εταιρεία θα μας δώσει μία πρώτη γεύση του Concept Aceman, ενός αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου με εντελώς νέα σχεδίαση. Φυσικά, το παρών θα δώσει και ο επανασχεδιασμένος σύντροφος Spike της MINI από το 2022, που αποκτά πλέον ψηφιακή υπόσταση.

Νέο Countryman: Αποκλειστικά στην «πρίζα» με 313 ίππους

Η νέα εποχή της MINI στη Έκθεση της Σανγκάης

Παγκόσμια πρεμιέρα για το ηλεκτρικό MINI Cooper SE Cabrio

Το MINI Cooper SE Cabrio αποτελεί το πρώτο cabrio με μηδενικές εκπομπές ρύπων στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων. Για το μοντέλο, είναι η πρώτη φορά που θα κάνει την εμφάνισή του μπροστά στο κοινό. Ωστόσο, είναι διαθέσιμο σε περιορισμένο αριθμό 999 αντιτύπων, με την εταιρεία να δέχεται παραγγελίες στην Ευρώπη μέσα στον τρέχοντα μήνα.

Τα περιορισμένης παραγωγής αντίτυπά του είναι διαθέσιμα στα χρώματα Enigmatic Black και White Silver. Επιπλέον, το μοντέλο θα προσφέρει αυτονομία 201 χιλιομέτρων, ικανή για υπαίθριες εξορμήσεις πέρα από τα όρια της πόλης. Εκτός από το σύστημα κίνησης, η εταιρεία πρωτοπορεί και με τις ειδικές ζάντες ελαφρού κράματος της έκδοσης. Ειδικότερα, αυτές είναι κατασκευασμένες κατά 100% από δευτερογενές αλουμίνιο.

MINI Cooper SE Cabrio: Και ηλεκτρικό και συλλεκτικό!

Η νέα εποχή της MINI στη Έκθεση της Σανγκάης

Ατενίζοντας μία νέα εποχή με το Concept Aceman  

Με το MINI Concept Aceman, η μάρκα δίνει μία πρώτη γεύση από το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό crossover μοντέλο της. Επιπλέον, το πρωτότυπο όχημα ενσαρκώνει την ευελιξία, καθώς και την αυτοπεποίθηση σε επίπεδο παρουσίας.

Μάλιστα, αντιπροσωπεύει τη μελλοντική σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας, «Charismatic Simplicity». Η εν λόγω σχεδίαση εστιάζει στα απαραίτητα στοιχεία και επαναπροσδιορίζει τη δημιουργική χρήση του χώρου που χαρακτηρίζει τη μάρκα.

Με το MINI Cooper S Countryman ALL4 Untamed Edition στη Λαπωνία

Στο εσωτερικό, η MINI είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο που εισάγει μία κυκλική οθόνη OLED. Ειδικότερα, αυτή καταλαμβάνει ολόκληρη την επιφάνεια του κεντρικού οργάνου, διαθέτοντας επανασχεδιασμένους διθέσιους διακόπτες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αρμονία ψηφιακών και αναλογικών χειριστηρίων, κάτι που είναι τυπικό χαρακτηριστικό των μοντέλων της.

Spike, ο τετράποδος φίλος της μάρκας

Ο Spike ζωντανεύει στον ψηφιακό κόσμο, έχοντας την εμφάνιση ενός αγγλικού μπουλντόγκ. Στο ρόλο του ως MINI Intelligent Personal Assistant, θα γίνει ένας χαρακτηριστικός σύντροφος, παρέχοντας διάφορες μορφές υποστήριξης.

Πλήρως ανανεωμένος, ο Spike θα δώσει το παρών στην Auto Shanghai 2023 με τη μορφή ενός «art toy». Έτσι, θα καλωσορίζει τους επισκέπτες στο περίπτερο της εταιρείας ως γλυπτό μεγάλου μεγέθους.

Στις ακτές της Σουηδίας με το MINI Cooper SE Countryman

Η νέα εποχή της MINI στη Έκθεση της Σανγκάης

Τα art toys είναι ανεξάρτητα έργα τέχνης που συνδυάζουν στοιχεία παιχνιδιών και γλυπτών στο ύφος της αστικής pop κουλτούρας. Αλλά εκεί που ο Spike είναι στο στοιχείο του, είναι στο cockpit του MINI Concept Aceman. Μόλις ενεργοποιηθεί η νέα λειτουργία Spike, ο ψηφιακός χαρακτήρας θα λάμψει στην στρογγυλή κεντρική οθόνη OLED και στο ταμπλό.

Ο Spike συνοδεύει τη μάρκα από τότε που το σύγχρονο MINI έκανε το ντεμπούτο του το 2001. Επιπλέον, στη μελλοντική οικογένεια μοντέλων MINI, θα αποτελεί το συνδετικό κρίκο στη σχέση μεταξύ ανθρώπου και αυτοκινήτου.

Η νέα εποχή της MINI στη Έκθεση της Σανγκάης

Editorial