Νέο MINI Countryman: Αποκλειστικά στην «πρίζα» με 313 ίππους

Η MINI αποκάλυψε το νέο Countryman το οποίο θα έχει το γράμμα «Ε» δίπλα στο όνομά του, τονίζοντας τον αμιγώς ηλεκτρικό χαρακτήρα του.

Ακούστε το άρθρο

Η πρώτη γενιά του MINI Countryman αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή επιτυχία για τη μάρκα. Ειδικότερα, από το 2010 το μοντέλο επέκτεινε την γκάμα της, διαθέτοντας τετρακίνηση, 5 πόρτες και μήκος πάνω από 4 μέτρα. Επιπλέον, από το 2017, η δεύτερη γενιά MINI Countryman απέκτησε το MINI Cooper SE Countryman ALL4. Μάλιστα, αυτό ήταν το πρώτο plug-in υβριδικό μοντέλο της MINI, διαθέτοντας έναν επιπλέον ηλεκτροκινητήρα 88 ίππων στον πίσω άξονα.

Τώρα, το νέο Countryman ακολουθεί πιστά τον δρόμο της ηλεκτροκίνησης. Ο λόγος είναι ότι η μάρκα αποφάσισε να λανσάρει την επόμενη γενιά του με αποκλειστικά ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Ωστόσο, σύμφωνα με την βρετανική φίρμα, το μοντέλο θα διατηρήσει τον ξεχωριστό χαρακτήρα του και στην αμιγώς ηλεκτρική… «φύση» του. Επιπλέον, αξίζει να αναφέρουμε ότι ένα στα πέντε μοντέλα MINI που πωλούνται σήμερα, είναι ηλεκτρικό.

Το πρώτο ηλεκτρικό MINI Countryman θα είναι «Made in Germany»

Το αμιγώς ηλεκτρικό MINI Countryman σε 2κίνητη και 4κίνητη έκδοση

Η νέα γενιά του μεγαλύτερου μοντέλου MINI είναι αμιγώς ηλεκτρική και απαλλαγμένη από εκπομπές ρύπων. Στη βάση της γκάμας, διαθέσιμη θα είναι η δικίνητη έκδοση MINI Countryman E, με έναν ηλεκτροκινητήρα 191 ίππων. Ωστόσο, η δεύτερη επιλογή για τους πιο απαιτητικούς, είναι το MINI Countryman SE ALL4. Το μοντέλο αποτελεί το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα της μάρκας, με κίνηση σε όλους τους τροχούς.

Πιο συγκεκριμένα, δύο ηλεκτρικές μονάδες κίνησης στον εμπρός και πίσω άξονα, αποδίδουν μαζί ισχύ 313 ίππων. Επιπλέον, η χωρητικότητα της μπαταρίας είναι 64,7 kWh, με αυτονομία περίπου 450 χιλιόμετρα. Προφανώς, το ηλεκτρικό MINI Countryman προσφέρει άνεση στους επιβάτες του, τόσο στην πόλη όσο και σε μεγαλύτερες αποστάσεις.

MINI Cooper SE Cabrio: Και ηλεκτρικό και συλλεκτικό!

Νέο Mini Countryman: Αποκλειστικά στην «πρίζα» με 313 ίππους

Άνετο εσωτερικό και κατασκευασμένο από βιώσιμα υλικά

Έχοντας αυξημένο μήκος κατά 13 εκατοστά (στα 4.429 χιλιοστά), το ευρύχωρο και περιπετειώδες όχημα προσφέρει ακόμη περισσότερους χώρους. Επιπλέον, το ύψος του αμαξώματος είναι μεγαλύτερο κατά σχεδόν 6 εκατοστά, φτάνοντας συνολικά στα 1.613 χιλιοστά. Ειδικότερα, σκοπός είναι το νέο μοντέλο να προσφέρει μεγαλύτερη ευρυχωρία στην περιοχή των κεφαλιών.

Επίσης, το νέο Countryman συνδυάζει την ηλεκτροκίνηση με τη μεγαλύτερη δυνατή περιβαλλοντική συμβατότητα. Αυτό σημαίνει ότι καταργεί τα διακοσμητικά στοιχεία στο εξωτερικό και το εσωτερικό. Παράλληλα, για την κατασκευή των ζαντών ελαφρού κράματος έχει γίνει χρήση δευτερογενούς αλουμινίου σε ποσοστό έως και 70%.

Με το MINI Cooper S Countryman ALL4 Untamed Edition στη Λαπωνία

Νέο Mini Countryman: Αποκλειστικά στην «πρίζα» με 313 ίππους

Τέλος, οι περισσότερες επιφάνειες της καμπίνας είναι από ανακυκλωμένο πολυεστέρα και πιο συγκεκριμένα, από πλαστικά μπουκάλια ΡΕΤ και ρετάλια μοκετών. Μάλιστα, αυτή η λύση, σε σχέση με τα παραδοσιακά υλικά, μειώνει τις εκπομπές CO2 στην αλυσίδα αξίας έως και 85%. Επιπλέον, υπογραμμίζει την έμφαση που δίνει η μάρκα στην ελαχιστοποίηση του οικολογικού αποτυπώματος της επόμενης γενιάς μοντέλων MINI.

abb_img