Η νέα Lamborghini Aventador θα είναι plug-in υβριδική!

Οι αντιστάσεις της Lamborghini στη νέα εποχή του εξηλεκτρισμού κάμφθηκαν, με ένα νέο Plug-in Hybrid μοντέλο να είναι πιο κοντά από ποτέ.

Ο κύβος ερρίφθη και η νέα γενιά της Lamborghini Aventador, θα είναι Plug-in Hybrid. Και κάπως έτσι, η ιταλική μάρκα εισέρχεται επίσημα στην εποχή του εξηλεκτρισμού της.

Lamborghini: Το επόμενο αυτοκίνητο θα είναι Plug-in Hybrid

Η επόμενη Aventador θα είναι σίγουρα υβριδική και πιο συγκεκριμένα θα είναι Plug-in Hybrid, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες. Προφανώς, ξέρουμε τι σκέφτεστε! Ένα υπεραυτοκίνητο όπως η Lamborghini να είναι plug-in υβριδικό, είναι ένα στοιχείο κάπως…  αντιφατικό. Ωστόσο, αν αναλογιστούμε ότι ακόμα και η Ferrari διαθέτει πλέον υβριδικό αυτοκίνητο (296 GTB), τότε όλα πλέον είναι πιθανά.

Η Ανδαλουσία «υποκλίνεται» στη Ferrari 296 GTB!

Η Lamborghini δηλώνει ότι η Aventador LP 780-4 Ultimae θα είναι πράγματι το τελευταίο supercar με θερμικό κινητήρα V12 και μη υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης. Ωστόσο, και στα επόμενα μοντέλα το συμβατικό μοτέρ θα παραμείνει, απλά θα το συνοδεύει και ένα ηλεκτρικό. Και κάπως έτσι σιγά σιγά θα μεταβεί στην εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Οι πρώτες απόπειρες για εξηλεκτρισμό

Η Lamborghini PHEV πάντως δεν θα είναι το πρώτο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο παραγωγής της εταιρείας. Καθώς νωρίτερα είχαμε δει τη Sian FKP 37 του 2019 με τεχνολογία υπερπυκνωτών.

Μία Maserati Grecale βγαλμένη από τον πλανήτη Άρη!

Επιπλέον, η Asterion από το 2014 ήταν η πρώτη plug-in υβριδική προσπάθεια της ιταλικής εταιρείας. Αλλά η ηλεκτροκίνητη φιλοσοφία βασισμένη στην Huracan των 910 ίππων, δεν απέκτησε μια έκδοση δρόμου.

Lamborghini Aventador Ultimae: Ηλεκτρισμένη γοητεία!

Αναφορικά με το μέλλον των θερμικών κινητήρων της ιταλικής φίρμας, η αυλαία τους θα πέσει μετά το 2022. Όχι όμως πριν από τις τελικές εκδόσεις των Huracan και Urus με κινητήρες εσωτερικής καύσης (ICE).

Lamborghini: Προ των πυλών το πρώτο ηλεκτρικό της!

Η πρώτη αποκάλυψη τον Απρίλιο

Το πρώτο αυτοκίνητο με κινητήρα V10 θα αποκαλυφθεί στο κοινό στις 12 Απριλίου, ενώ το SUV με τον twin-turbo μοτέρ V8 θα το δούμε εντός της χρονιάς. Τέλος, στα πλάνα υπάρχει και η Huracan Sterrato, μαζί με μία ακόμη έκδοση της Urus. Με αργά αλλά σταθερά βήματα το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό της εταιρείας θα φτάσει πιθανόν το 2028.

 

abb_img
spot_img