Η Next.e.Go συγκέντρωσε χρηματοδότηση 78 εκατ. ευρώ και σχεδιάζει την επέκτασή της στην Ελλάδα

Η Next.e.Go Mobile, κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων με έδρα το Άαχεν, συγκέντρωσε χρηματοδότηση συνολικά 78 εκατομμύριων ευρώ από επενδυτές μέσα σε λίγους μήνες.

Τόσο οι υφιστάμενοι, όσο και οι νέοι επενδυτές συμμετείχαν στον τρέχοντα γύρο χρηματοδότησης, ωστόσο, η εταιρεία δεν τους έχει κατονομάσει.

Διαβάστε επίσης: To e.Go Life βγαίνει ξανά στην παραγωγή

Τα έσοδα των 57 εκατομμυρίων δολαρίων, που ισοδυναμούν με 48 εκατομμύρια ευρώ, θα επιτρέψουν στην e.GO να επεκτείνει την παραγωγή του Life, να επιταχύνει την ανάπτυξη επιπλέον μοντέλων και να προσφέρει στους πελάτες προστιθέμενη αξία, για παράδειγμα μέσω της αλλαγής των μπαταριών.

Η επέκταση είναι αλληλένδετη με την χρηματοδότηση 

next e-go

Είναι ήδη γνωστό ότι η Next.e.Go αναπτύσσει τρία νέα μοντέλα τα οποία πρόκειται να λανσαριστούν μέσα στο καλοκαίρι του επόμενου έτους.

Θα είναι μεγαλύτερα από το Life, αλλά σε κάθε περίπτωση θα παραμείνουν μικρά αυτοκίνητα. Πρόκειται, επίσης, να παρουσιαστεί η “δεύτερη γενιά” του Zoe μέσα στο 2022.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η e.GO Mobile AG υπέβαλε αίτηση αφερεγγυότητας στις αρχές Απριλίου 2020, καθώς είχε ήδη οικονομικά προβλήματα και δεν είχε βρει άλλους επενδυτές. Έτσι οι υπάρχοντες επενδυτές θα έπρεπε οπωσδήποτε να συνεισφέρουν επιπλέον κεφάλαια.

Όταν όμως η πανδημία Covid-19 επηρέασε τις αλυσίδες των πωλήσεων και του εφοδιασμού, η οικονομική κατάσταση της εταιρείας έγινε ακόμη πιο δυσχερής και έτσι την 1η Σεπτεμβρίου 2020, η ND Industrial ανέλαβε την εταιρεία, τις θυγατρικές της καθώς και τους εργαζόμενους της.

Υπό τη νέα ιδιοκτησία, η εταιρεία ξεκίνησε εκ νέου την παραγωγή του μικρού ηλεκτρικού αυτοκινήτου Life στις αρχές Ιουλίου και άρχισε να πουλά την ειδική έκδοση e.GO Life Next στη Γερμανία τον Ιούνιο.

Μέχρι το τέλος του έτους, 500 αυτοκίνητα πρόκειται να ολοκληρωθούν μερικά μάλιστα με νέο φορτιστή.

Επιπλέον, το e.GO δεν πρόκειται μόνο να συνεχίσει την κατασκευή του στο Άαχεν, αλλά θα επεκταθεί στη Βουλγαρία, στο Μεξικό αλλά και.. στην Ελλάδα!

Η ομάδα της e.GO είναι πιο αποφασισμένη από ποτέ να ηγηθεί στην μετάβαση προς την ηλεκτροκίνηση

next e go

Σύμφωνα με την ND Industrial Investments, κύκλοι των χρηματοδοτών υπογραμμίζουν: «την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην επιτυχή ανάπτυξη του e.GO και την πρόοδο που έχει σημειώσει η εταιρεία για να γίνει μία από τις λίγες ανεξάρτητες δυτικές εταιρείες ηλεκτρικών οχημάτων που καταφέρνουν τόσο να παράγουν όσο και να παραδίδουν οχήματα στους πελάτες».

Η ηγετική ομάδα της e.GO είναι πιο αποφασισμένη από ποτέ να οδηγήσει την εταιρεία στην αναγκαία στροφή προς την αστική κινητικότητα με μηδενικές εκπομπές ρύπων, προσφέροντας ηλεκτρικά οχήματα, τόνισε ο Ali Vezvaei, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Next.e.GO Mobile SE.

Τον Φεβρουάριο, η Next.e.GO είχε δήλωσε ότι θα χρησιμοποιούσε τον πρώτο γύρο της χρηματοδότησης για να προωθήσει την έναρξη της παραγωγής στο εργοστάσιο στο Άαχεν και να επιταχύνει τα περαιτέρω σχέδια ανάπτυξης της εταιρείας.

Διαβάστε επίσης: Ξεκινούν οι παραδόσεις του Tesla Model Υ στην Ευρώπη

Μεταξύ άλλων, οι Moore Strategic Ventures, ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, John Snow, ο ιδρυτής της Formula E, Alejandro Agag και ο Αμερικανός ηθοποιός Edward Norton συμμετείχαν στον κύκλο χρηματοδότησης στις αρχές του έτους.

Μάλιστα στο σχέδιο επέκτασης της Next.e.GO συμπεριλαμβάνεται, επίσης, η είσοδος της στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ ή της Ευρώπης εντός ενός έτους και η επακόλουθη συγκέντρωση νέου κεφαλαίου της τάξης των 600 εκατομμυρίων ευρώ.

abb_img
spot_img