Ξεκινούν οι παραδόσεις του Tesla Model Υ στην Ευρώπη

Η Tesla παρέδωσε τα πρώτα Model Y σε πελάτες της στην Ευρώπη και όπως δείχνουν οι αναρτήσεις της εταιρείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα πρώτα παραδόθηκαν στη Γερμανία, την Ολλανδία και τη Νορβηγία.

Η ακριβής ημερομηνία έναρξης των παραδόσεων δεν ανακοινώθηκε από την Tesla, αλλά είχε αναφερθεί στην παρουσίαση του Model Y στο Βερολίνο, καθώς και σε άλλες πόλεις.

Διαβάστε επίσης: Πώς να “επεκτείνετε” τις δυνατότητες του αποθηκευτικού χώρου ενός Tesla

Επίσης, υπάρχουν νέες πληροφορίες σχετικά με την τεχνολογία των μπαταριών του Model Y που κατασκευάζονται στο εργοστάσιο Giga Berlin.

Οι αλλαγές που έγιναν στο αρχικό πλάνο των παραδόσεων

Model Y Tesla

Εν τω μεταξύ, αρκετές παραδόσεις έχουν διαπιστωθεί μέσω αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τόσο από πωλητές, όσο και από πελάτες της Tesla στη Γερμανία, για παράδειγμα, στην περιοχή της Φρανκφούρτης ή στο Κίελο.

Ωστόσο, δεν έχει γίνει σαφής ο αριθμός των οχημάτων που έχουν παραδοθεί μέχρι στιγμής.

Εκτός από τη Γερμανία, το πρώτο Model Y παραδόθηκε σε πελάτες στη Νορβηγία. Σύμφωνα με το νορβηγικό πρακτορείο ειδήσεων tek.no, η Tesla έχει νοικιάσει μια αίθουσα εκθέσεων στο Lillestrøm, ανατολικά της πρωτεύουσας του Όσλο, ώστε να παραδώσει από εκεί το Model Y.

Ένας Νορβηγός διευθυντής της Tesla είπε, επίσης, ότι πολλά από τα οχήματα που κατέφθασαν στο Όσλο πρόκειται να διανεμηθούν σε διάφορες τοποθεσίες σε όλη τη χώρα.

Με τις παραδόσεις που πραγματοποιήθηκαν μέσα στον Αύγουστο, οι πελάτες παρέλαβαν τα οχήματά τους μόλις ένα μήνα αργότερα από το αρχικό πλάνο με μια σημαντική όμως αλλαγή, καθώς είναι πλέον σαφές ότι τα οχήματα Model Y κατασκευάζονται πλέον στην Κίνα.

Η νέα μορφή μπαταρίας για το Model Y

Tesla Model Ys

Το Model Y που κατασκευάστηκε στα νέα εργοστάσια της Tesla στο Τέξας και στο Greenheath θα πρέπει να έχουν τη νέα μορφή μπαταρίας 4680 με δομικά ενσωματωμένες μπαταρίες. Αλλά δεδομένου ότι τα 4680 κύτταρα εξακολουθούν να μην παράγονται σε μεγαλύτερη κλίμακα, πιθανότατα αρχικά θα χρησιμοποιηθούν τα 2170 κύτταρα.

Ενδεχομένως οι Αμερικανοί πελάτες να επωφεληθούν από αυτές τις μεταβατικές αλλαγές καθώς η γκάμα των μοντέλων Standard Range θα μπορούσε να αυξηθεί με την εισαγωγή των μπαταριών LFP (με βάση τις σειρές των κινεζικών μοντέλων).

Διαβάστε επίσης: Πόσα διπλώματα ευρεσιτεχνίας διαθέτει η Tesla;

Μάλιστα πιο πρόσφατα, υπήρξαν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το μέγεθος της μπαταρίας των μοντέλων Standard Range που κατασκευάστηκε στην Κίνα θα μπορούσε να αυξηθεί από 55 σε 60 kWh.

abb_img
spot_img