Η Nissan e.dams καθ’ οδόν για τους αγώνες της Formula E

Ακούστε το άρθρο

Με το Circuit του Ricardo Tormo, να υποδέχεται για πρώτη φορά αγώνες του πρωταθλήματος.

Η ομάδα της Nissan e.dams αγωνίζεται για πρώτη φορά στο Ricardo Tormo Circuit στη Βαλένθια της Ισπανίας, αυτό το Σαββατοκύριακο.

Το Ricardo Tormo Circuit είχε φιλοξενήσει τις δοκιμές της Formula E πριν από την έναρξη της τέταρτης σεζόν (2017-18) του πρωταθλήματος, ωστόσο αυτό το Σαββατοκύριακο (24 & 25 Απριλίου) θα γίνουν οι πρώτοι αγώνες της Formula E στο διάσημο ισπανικό σιρκουί.  Με έδρα στο Cheste κοντά στη Βαλένθια, η πίστα, με την ποικιλία στροφών και ευθειών, θα είναι μια συναρπαστική νέα αγωνιστική πρόκληση για τους οδηγούς της Nissan e.dams.

Στους τελευταίους αγώνες της Ρώμης, η ομάδα αντιμετώπισε ένα από τα πιο έντονα και γεμάτα δράση σαββατοκύριακα. Με κίνηση τόσο σε στεγνό, όσο και σε βρεγμένο οδόστρωμα, που επηρεάζει τη γρήγορη, σφιχτή οδήγηση στους ελικοειδείς δρόμους του E-Prix της Ρώμης, η δράση ήταν συναρπαστική για τους φίλους της Formula E.

Forumula E Nissan

Ο οδηγός της Nissan e.dams Sebastien Buemi αγωνίστηκε σκληρά και στους δύο αγώνες για να κερδίσει 11 από τους 12 βαθμούς της ομάδας. Ο έτερος οδηγός της ομάδας, ο Oliver Rowland, πήρε έναν βαθμό ως ο ταχύτερος  στα προκριματικά του ομίλου και βρέθηκε στην κεφαλή του αγώνα, στις αρχές του τρίτου γύρου.

Η Nissan αγωνίζεται σε αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα για να φέρει τον ενθουσιασμό και την απόλαυση της οδήγησης ηλεκτρικών οχημάτων μηδενικών εκπομπών, σε ένα παγκόσμιο κοινό.

Ως μέρος του στόχου της να επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα στις λειτουργίες της και στον κύκλο ζωής των προϊόντων της έως το 2050, η Nissan σκοπεύει να “εξηλεκτρίσει” τα επερχόμενα μοντέλα της, μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2030.

Forumula E Nissan

Διαβάστε ακόμα: Η Nissan θα συνεχίσει να αγωνίζεται στην Formula E έως το 2026

“Η Ρώμη ήταν μια δύσκολη διοργάνωση για εμάς, αλλά η ομάδα έδειξε πολεμικό πνεύμα, όλο το Σαββατοκύριακο, υπό δύσκολες συνθήκες”, δήλωσε ο Tommaso Volpe, διευθυντής παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού της Nissan. “Μπορεί να μην κερδίσαμε τους βαθμούς που θα θέλαμε, ωστόσο, κάθε αγώνας είναι μια σημαντική ευκαιρία για  να μάθουμε περισσότερα για την ανάπτυξη των EVs καθώς εστιάζουμε και στην μεταφορά της τεχνολογίας στο δρόμο.”

Formula E Nissan

Καθώς η ομάδα αγωνίζεται στην τρέχουσα σεζόν 2020-2021 και κοιτάζει προς την εποχή του Gen3 από την ένατη σεζόν, ξεκινά την “Φάση δύο – από την πίστα προς το δρόμο”, με στόχο την μεταφορά της τεχνολογίας της, όπου το τεχνικά “γρήγορο” πρωτάθλημα θα βοηθήσει την Nissan να  ενσωματώσει χαρακτηριστικά που ενθαρρύνουν την υιοθέτηση των EVs από το αγοραστικό κοινό.

abb_img