Η Nissan είναι πανέτοιμη για το μέλλον της ηλεκτροκίνησης

Η Nissan «μετράει» 4 δεκαετίες στην παραγωγή οχημάτων στις Η.Π.Α. και προετοιμάζεται για το μέλλον της στην ηλεκτροκίνηση.

Η ιστορία ξεκίνησε στις 16 Ιουνίου του 1983, όταν το πρώτο όχημα που κατασκεύασε η Nissan στις Η.Π.Α., ένα λευκό Pick-Up 720, βγήκε από τη γραμμή συναρμολόγησης στη Smyrna. Έτσι, το μοντέλο αυτό σηματοδότησε την έναρξη της παραγωγής αυτοκινήτων στο Tennessee. Έκτοτε, η ιαπωνική φίρμα έχει επεκτείνει το αποτύπωμά της στις Η.Π.Α.

Ειδικότερα, δημιούργησε αρχικά ένα εργοστάσιο κατασκευής κινητήρων στο Decherd του Tennessee, το 1997. Ύστερα, τη σειρά πήρε μία ακόμη μονάδα συναρμολόγησης οχημάτων στο Canton του Mississippi, το 2003. Μάλιστα, αυτές οι εγκαταστάσεις έχουν κατασκευάσει σχεδόν 20.000.000 οχήματα και 13 εκατομμύρια κινητήρες στις Η.Π.Α.

Test Drive || Nissan Qashqai Hybrid: O βασιλιάς είναι και υβριδικός!

«Αυτή η ιστορία που ξεκίνησε με ένα φορτηγό, έχει μετατραπεί σε τέσσερις δεκαετίες κατασκευαστικής αριστείας», δήλωσε ο Πρόεδρος της Nissan America, Jeremie Papin.

«Αυτό το ορόσημο δεν αφορά μόνο τα προϊόντα που κατασκευάσαμε και πουλήσαμε τα τελευταία 40 χρόνια. Αφορά επίσης και τους περισσότερους από 21.000 εργαζομένους της Nissan στις Η.Π.Α. που θα μας πάνε στο μέλλον μας. Ένα “εξηλεκτρισμένο” μέλλον, συνεχίζοντας να βελτιώνουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας».

Δυναμική παρουσία της Nissan στην υποστήριξη τοπικών κοινοτήτων

Επιπλέον, η Nissan είναι υπερήφανη και για την υποστήριξη των τοπικών κοινοτήτων. Μάλιστα, τα τελευταία 40 χρόνια, η εταιρεία και το παραγωγικό δυναμικό της, έχουν επηρεάσει θετικά τις τοπικές κοινότητες. Αυτό το έχει καταφέρει μέσω φιλανθρωπικών συνεισφορών και εθελοντισμού, με δυναμικές δράσεις.

Κάποιες ενδεικτικές δράσεις αποτελούν οι 43.000 ώρες εθελοντισμού και τα 38 σπίτια που κατασκευάστηκαν σε συνεργασία με τον οργανισμό, Habitat for Humanity. Επιπλέον, σχεδόν 26.000.000 δολάρια έχουν δοθεί σε δωρεές United Way και 2.000.000 δολάρια σε εκπαιδευτικές υποτροφίες. Τέλος, η Nissan έχει συμβάλλει σε δωρεές πάνω από 17.000 λίτρων αίματος στον Αμερικανικό Ερυθρό Σταυρό.

Test Drive || Nissan Leaf: Ο πρωτοπόρος των ηλεκτρικών!

Το «εξηλεκτρισμένο» όραμα της ιαπωνικής φίρμας

Η Nissan υποστηρίζει τη μετάβαση προς τον εξηλεκτρισμό, κατασκευάζοντας εργοστάσια του μέλλοντος, στο παρόν. Μάλιστα, αυτό αποτελεί μέρος του μακροπρόθεσμου οράματός της, του Ambition 2030. Ειδικότερα, το πλάνο της περιλαμβάνει 27 νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων 19 αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, έως το 2030.

Το 2022, η μετατροπή των εγκαταστάσεων στο Canton του Mississippi, κόστισε στη Nissan, 500.000.000 δολάρια. Σκοπός της είναι να δημιουργήσει ένα κέντρο παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων στις Η.Π.Α. Έτσι, στο άμεσο μέλλον, η μάρκα θα μπορεί να υποστηρίζει την παραγωγή 2 ολοκαίνουργιων, αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων το 2025.

Nissan e-4ORCE: Ιδανικό και για καλοκαιρινές διαδρομές!

Αυτή η επένδυση είναι μία από τις πολλές που σχεδιάζει η εταιρεία στις Η.Π.Α. τα επόμενα 5 χρόνια. Απώτερος σκοπός της είναι το 40% των πωλήσεων στις Η.Π.Α να αφορούν αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, έως το 2030.

Στο παρακάτω video, μπορείτε να δείτε στιγμιότυπα από την 40χρονη κατασκευαστική ιστορία της Nissan στις Η.Π.Α.:

Editorial