Η Nissan θα κινείται μόνο ηλεκτρικά στην Ευρώπη

Ο επικεφαλής της Nissan, Makoto Uchida, δήλωσε ότι η ιαπωνική φίρμα σύντομα θα λανσάρει μόνο ηλεκτρικά οχήματα στην Ευρώπη.

Η Nissan ξεκαθάρισε ότι όλα τα νέα μοντέλα που θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη από εδώ και στο εξής, θα είναι ηλεκτρικά. Πιο συγκεκριμένα, η ιαπωνική φίρμα θέλει να λανσάρει στην Ευρώπη από το 2030 και μετά, αποκλειστικά ηλεκτρικά οχήματα. Ούτε καν υβριδικά.

Ο επικεφαλής της μάρκας, Makoto Uchida, τόνισε την πρόθεση για την διάθεση μόνο ηλεκτρικών μοντέλων, λέγοντας ότι δεν υπάρχει επιστροφή για τους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Nissan Ariya: Η αποστολή Pole to Pole περνάει τον Ισημερινό

Πιο αναλυτικά, ο Makoto Uchida, ανέφερε τα εξής:

«Το ηλεκτρικό όχημα είναι η απόλυτη λύση κινητικότητας. Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο πελάτες έχουν ήδη συμμετάσχει στο ταξίδι μας και έχουν βιώσει τη διασκέδαση ενός ηλεκτρικού οχήματος Nissan και πλέον δεν υπάρχει επιστροφή. Τα ηλεκτρικά οχήματα που χρησιμοποιούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, είναι το κλειδί για την επίτευξη ουδετερότητας ως προς τον άνθρακα, η οποία αποτελεί κεντρικό στοιχείο του οράματός μας Ambition 2030. Η Nissan θα κάνει τη μετάβαση σε πλήρως ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το 2030 στην Ευρώπη. Πιστεύουμε ότι είναι το σωστό για την εταιρεία μας, τους πελάτες μας και τον πλανήτη».

Το ηλεκτρικό Nissan Concept 20-23 δείχνει το νέο Micra!

Η Nissan επιβεβαιώνει 2 αμιγώς ηλεκτρικά για την Ευρώπη

Επιπλέον, η εταιρεία επιβεβαίωσε 2 νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα για την Ευρώπη. Το πρώτο αφορά ένα νέο ηλεκτρικό crossover, το οποίο η Nissan θα κατασκευάσει στο Sunderland της Αγγλίας.

Το δεύτερο είναι το σπορ πρωτότυπο Concept 20-23, το οποίο η εταιρεία παρουσίασε πρόσφατα, ως τον «ηλεκτρικό» διάδοχο του Micra. Αυτό όπως όλα δείχνουν θα φτάσει στην Γηραιά Ήπειρο το 2025.

Nissan Ariya: Ακόμη μία διάκριση για το e-4ORCE

Οι νέοι στόχοι για την ηλεκτροκίνηση

Μέχρι πρόσφατα, η Nissan στόχευε στην εισαγωγή νέων μερικώς ή αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη από το 2023. Μάλιστα, νωρίτερα φέτος, αύξησε τους στόχους της για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, δηλώνοντας ότι θα λανσάρει 19 νέα ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2030.

Τέλος, ανακοίνωσε ότι μέχρι το οικονομικό έτος 2026, που λήγει στις 31 Μαρτίου 2027, το 98% των πωλήσεών της στην Ευρώπη θα είναι ηλεκτροκίνητα.

abb_img
spot_img