Η Nissan βάζει τα Qashqai, X-Trail και Juke στην πρίζα!

Το 2025, η Nissan θα παρουσιάσει τις αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις των Qashqai, X-Trail και Juke, διατηρώντας ωστόσο τις υπάρχουσες υβριδικές.

Στον πλήρη εξηλεκτρισμό των δημοφιλέστερων μοντέλων της, στοχεύει η Nissan στο άμεσο μέλλον. Πιο συγκεκριμένα, η ιαπωνική φίρμα σκοπεύει να ασχοληθεί εντατικά με τα Qashqai, X-Trail και Juke. Στόχος της μάρκας είναι, από το 2025 έως το 2027 να κατασκευάσει τις αμιγώς ηλεκτρικές εκδοχές των τριών μοντέλων.

Ωστόσο, οι υπάρχουσες υβριδικές εκδόσεις δεν θα καταργηθούν, έχοντας έναν «παράλληλο βίο» με τις αμιγώς ηλεκτρικές. Σύμφωνα με τον Επικεφαλής της Nissan στην Ευρώπη, Guillaume Cartier, η τεχνολογία e-Power αποτέλεσε τον προάγγελο της εισόδου της μάρκας στην εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Ωστόσο, η μετάβαση θα συνεχιστεί με τις αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις των μοντέλων. Μάλιστα, αυτές θα έχουν ως βάση την κοινή πλατφόρμα της Συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi.

Nissan e-4ORCE: Διασχίζοντας τα Πυρηναία Όρη

Η πλατφόρμα των ηλεκτρικών Nissan Qashqai, Juke και X-Trail

Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό της κοινής πλατφόρμας Comon Module Family (CMF), είναι ότι μπορεί να φιλοξενήσει μία σειρά από τύπους αμαξώματος. Επιπλέον, δίνει επιλογές σε διάφορα μήκη μεταξονίου, καθώς και μεγέθη μπαταριών.

Πιο συγκεκριμένα, τα Qashqai και X-Trail, θα έχουν ως βάση την πλατφόρμα CMF-EV. Μάλιστα, την ίδια χρησιμοποιούν τα Nissan Ariya και Renault Megane E-Tech.

Nissan Ariya: «Ενώνοντας» τους πόλους της Γης

Από την άλλη πλευρά, η Nissan για το Juke θα επιλέξει την πλατφόρμα CMF-BEV, την οποία θα χρησιμοποιήσει και το μελλοντικό Renault 5. Μέχρι το 2030, η ιαπωνική φίρμα έχει ως στόχο το 50% των πωλήσεών της, να αφορά σε ηλεκτρικά μοντέλα.

Επιπλέον, για την αγορά της Ευρώπης, έως το 2026, η μάρκα θέλει το 75% των πωλήσεων να είναι εξηλεκτρισμένα μοντέλα. Και φυσικά, έως το τέλος της δεκαετίας να φτάσει στο 100% για τη Γηραιά Ήπειρο.

Νέα εποχή για τη συμμαχία Renault-Nissan

Η Nissan βάζει τα Qashqai, X-Trail και Juke στην πρίζα!

Με μπαταρίες στερεάς κατάσταση για μέγιστη απόδοση

Η αμιγώς ηλεκτρική «τριάδα» θα κάνει την εμφάνιση της αρκετά νωρίς για να προλάβει να χρησιμοποιήσει ένα διαφορετικό τύπο μπαταριών. Ωστόσο, η ιαπωνική φίρμα θα συνεχίσει να εξελίσσει τις υπάρχουσες μπαταρίες τα πρώτα χρόνια. Βέβαια, το 2028 η Nissan σχεδιάζει να εφοδιάσει τα οχήματα με μπαταρίες στερεάς κατάστασης για να αυξήσει την αποδοτικότητα των μοντέλων.

Nissan ProPILOT Assist: Πείτε αντίο στο στρες!

Ανάλογες δηλώσεις έχει πραγματοποιήσει και ο David Moss, Επικεφαλής του Τμήματος R&D της Nissan. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Moss έχει δηλώσει ότι μία μπαταρία λιθίου νέας γενιάς θα φτάσει μέσα σε λίγα χρόνια. Αυτή θα προσφέρει καλύτερη ενεργειακή πυκνότητα, μεγαλύτερη απόδοση και χαμηλότερο κόστος.

Η Nissan βάζει τα Qashqai, X-Trail και Juke στην πρίζα!

abb_img
spot_img