Νέα εποχή για τη συμμαχία Renault-Nissan

Η Renault και η Nissan επαναπροσδιορίζουν τη συμμαχία τους και θα προχωρήσουν σε Project στην Ευρώπη, την Ινδία και τη Λατινική Αμερική.

Μία νέα εποχή ξεκινά για τη συμμαχία της Renault με τη Nissan. Συγκεκριμένα, οι 2 εταιρείες αναμορφώνουν τη συνεργασία τους, αλλάζοντας τα ποσοστά τους. Ακόμη, θα δούμε την επένδυση της Nissan στην Ampere, η οποία είναι η θυγατρική εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων και λογισμικού της Renault. Ουσιαστικά, οι εν λόγω κινήσεις αποτελούν την πρώτη μεγάλη αλλαγή της συμμαχίας από το 1999.

Ο νέος αμφίδρομος φορτιστής της Renault

«Alliance 2.0» για τη Renault και τη Nissan

Η νέα εποχή της συμμαχίας της Renault με τη Nissan περιλαμβάνει την αναδιάρθρωση της σχέσης τους. Συγκεκριμένα, η Renault μειώνει το ποσοστό της στη Nissan από το 43% στο 15%. Παράλληλα, η γαλλική φίρμα θα μεταβιβάσει το 28,4% του μεριδίου της στη Nissan σε ένα γαλλικό trust.

Μάλιστα, με αυτή την κίνηση θα χάσει τα δικαιώματα ψήφου για τις περισσότερες αποφάσεις. Ωστόσο, η Renault θα διατηρήσει δικαιώματα σε μερίσματα και έσοδα από την ενδεχόμενη πώληση των μετοχών.

Ουσιαστικά, η αναδιάρθρωση στοχεύει στην ενίσχυση των δεσμών της Συμμαχίας και τη μεγιστοποίηση της δημιουργίας και της αξίας για όλους τους μετόχους. Μάλιστα, θα δούμε και νέα κοινά επιχειρησιακά έργα των 2 εταιρειών, τόσο στην Ινδία όσο και στη Λατινική Αμερική, Τέλος, πολλοί της δίνουν το όνομα «Alliance 2.0».

Το νέο Renault Espace αλλάζει… κατηγορία

Τι θα κάνει η Nissan;

Η Nissan στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης, επενδύει στην Ampere, τη θυγατρική εταιρεία της Renault. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες το μερίδιο της Nissan μπορεί να φτάνει έως και το 15%. Η Ampere, ουσιαστικά, εστιάζει στην ανάπτυξη και την πώληση αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, τα οποία πληρούν τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Επιπλέον, στο εν λόγω εγχείρημα θα λάβει μέρος και η Qualcomm. Παράλληλα, τόσο η Nissan όσο και η Mitsubishi, θα έχουν πρόσβαση στις τεχνολογίες, τις οποίες παράγει η Ampere, για χρήση στα ηλεκτρικά οχήματά τους.

Nissan Formula E Team: Έτοιμη για το «διπλό» Diriyah

Τέλος, για την υλοποίηση της αναδιάρθρωσης της συμμαχίας των 2 εταιρειών, είναι απαραίτητη η λήψη έγκρισης από τα αρμόδια Διοικητικά Συμβούλια. Μάλιστα, η επίσημη ανακοίνωση θα λάβει χώρα κατά πάσα πιθανότητα στις 6 Φεβρουαρίου.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!