Η Opel επαναφέρει τα GSe ως ηλεκτρικά!

H Opel κάνει στροφή στην ηλεκτροκίνηση, αλλά με σπορ χροιά, επαναφέροντας τα αρχικά GSe με ηλεκτρικό πλέον χαρακτήρα.

Η πρόθεση της Opel για την ηλεκτροκίνηση είναι σαφής. Στόχος της γερμανικής εταιρείας είναι να εξηλεκτρίσει πλήρως τη γκάμα της έως το 2028. Με αφορμή αυτό, ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας υπό-μάρκας, η οποία θα διαθέτει σπορ μοντέλα, περισσότερο δυναμικά έχοντας μία ονομασία που μας θυμίζει κάτι από τα παλιά.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία επαναφέρει τα διακριτικά GSe, τα οποία κοσμούσαν μοντέλα της και κατά το παρελθόν. Ωστόσο, αυτή τη φορά η σημασία τους είναι κάπως διαφορετική. Δηλαδή το GSe πλέον, δεν θα σημαίνει «Grand Sport Einspritzung», όπως παλαιότερα, αλλά «Grand Sport Electric».

Το Opel Rocks-e στη φετινή ΔΕΘ!

Στο δρόμο της ηλεκτροκίνησης με Opel GSe

Ουσιαστικά, η GSe αποτελεί μία νέα υπο-μάρκα σπορ αυτοκινήτων, τα οποία θα έχουν αμιγώς ηλεκτρική αλλά και υβριδική κίνηση. Η εταιρεία δίνει έμφαση γενικότερα στην ηλεκτροκίνηση και όχι αποκλειστικά στον ηλεκτρισμό.

Την αρχή έκανε το Opel Manta GSe ElektroMOD, το οποίο έκανε την πρώτη του εμφάνιση τον Μάιο του 2021. Από το 2024 και έπειτα, κάθε νέο μοντέλο θα κυκλοφορεί και σε εξηλεκτρισμένη έκδοση.

Η Opel επαναφέρει τα GSe ως ηλεκτρικά!

Η εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει προς το παρόν ποιο θα είναι το πρώτο μοντέλο που θα προστεθεί στη GSe. Από τη μία, πληροφορίες αναφέρουν ότι το Opel Manta θα επιστρέψει ως ηλεκτρικό crossover το 2025. Από την άλλη, περιμένουμε το νέο ηλεκτρικό Astra να κυκλοφορήσει σε αντίστοιχη έκδοση, όπως επίσης και το Insignia.

Opel: Ένα όνομα, μία ιστορία…160 χρόνων!

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Opel, Florian Huettl δήλωσε:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που ανακοινώνω την επιστροφή της GSe στην κορυφή της γκάμας μας, ως μία σπορ sub-brand στο άμεσο μέλλον. Λάβαμε έμπνευση από την πλούσια παράδοσή μας και της δώσαμε μία σύγχρονη εικόνα.

Στο μέλλον, η ταμπέλα GSe δεν θα δηλώνει απλά τα δυναμικά και ευχάριστα στην οδήγηση αυτοκίνητα, αλλά θα αντιπροσωπεύει το ‘Grand Sport electric’, σε πλήρη ευθυγράμμιση με το φιλόδοξο πλάνο μας να γίνουμε μία 100% ηλεκτρική μάρκα».

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!