Το Opel Rocks-e έρχεται στη φετινή ΔΕΘ!

Το Opel Rocks-e ετοιμάζεται να κάνει την παρθενική του εμφάνιση στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της φετινής ΔΕΘ, μεταξύ 10 και 18 Σεπτεμβρίου.

Στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα δούμε για πρώτη φορά το μικρό αμιγώς ηλεκτρικό Opel Rocks-e. Ουσιαστικά, το microcar αποτελεί την πρόταση της Opel για την αστική μετακίνηση. Μάλιστα, το νέο διθέσιο αυτοκίνητο έχει ιδιαίτερο στυλ, μικρό ενεργειακό αποτύπωμα και μηδενικούς ρύπους.

Τι ιδιαίτερο έχει το Opel Rocks-e;

Η μικροσκοπική πρόταση της Opel έχει μήκος 2,41 μέτρα και πλάτος 1,39 μέτρα χωρίς του εξωτερικούς καθρέφτες. Επιπλέον ζυγίζει μόλις 471 κιλά. Η γερμανική φίρμα με το Opel Rocks-e, μας εισάγει στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης. Μάλιστα, το εν λόγω μοντέλο μπορεί να το οδηγήσει κανείς με ηλικία από 16 ετών και άνω με δίπλωμα μοτοποδηλάτου (κατηγορία ΑΜ).

Opel: Ένα όνομα, μία ιστορία…160 χρόνων!

Το Rocks-e λοιπόν, διαθέτει ένα ηλεκτρικό κινητήρα απόδοσης 8 ίππων και μία μπαταρία χωρητικότητας 5,5 kWh, η οποία προσφέρει 75 χιλιόμετρα αυτονομίας. Επιπλέον, η συγκεκριμένη μπαταρία φορτίζει σε απλή οικιακή πρίζα (AC) μέσα σε 4 ώρες. Τέλος, η τελική ταχύτητα του φτάνει τα 45 χλμ./ώρα, ενώ ο κύκλος στροφής των 7,2 μέτρων προσφέρει άνεση κατά τη διαχείριση κλειστών στροφών.

Το ηλεκτρικό Opel Zafira-e Life γίνεται τροχόσπιτο!

Opel εντός και εκτός

Το Opel Rocks-e φέρει το νέο πρόσωπο της μάρκας. Υιοθετεί δηλαδή, τη νέα μάσκα Opel Vizor. Ακόμη, οι πόρτες στις 2 πλευρές είναι ίδιες, αλλά ανοίγουν προς διαφορετική κατεύθυνση.

Συγκεκριμένα, η πόρτα του συνοδηγού ανοίγει προς τα εμπρός, ενώ η πόρτα του οδηγού προς τα πίσω. Επιπλέον, στην εξωτερική σχεδίαση του Rocks-e, ξεχωρίζει η Bold & Pure σχεδιαστική φιλοσοφία της φίρμας.

H Opel Classic στην αναβίωση του Olympia Rally ’72!

Ο τρόπος τοποθέτησης των καθισμάτων επιτρέπει τη μετακίνηση του καθίσματος του οδηγού εμπρός και πίσω. Ακόμη, με αυτή τη διάταξη ο συνοδηγός έχει αρκετό χώρο στην περιοχή των ποδιών.

Μάλιστα, είναι δυνατή στο συγκριμένο σημείο η τοποθέτηση αποσκευών έως 63 λίτρα. Τέλος, το cockpit είναι λιτό και η οθόνη προβάλλει την ταχύτητα, το πρόγραμμα οδήγησης, την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας και την υπολειπόμενη αυτονομία.

Κατά πάσα πιθανότητα το Opel Rocks-e θα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα, προς το δεύτερο εξάμηνο του 2023.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!