Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα κατακτήσουν τη μισή premium αγορά έως το 2030 εκτιμούν στην Audi

Οι ειδικοί της Audi προβλέπουν ότι ότι τα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης θα παραχωρήσουν το μισό τους μερίδιο στην premium αγορά αυτοκινήτων, στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα περίπου στο τέλος της τρέχουσας δεκαετίας.

Η εποχή της κυριαρχίας τους έχει αρχίσει να καταρρίπτεται και τη θέση τους παίρνουν με ολοένα και επιταχυνόμενους ρυθμούς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Audi e-tron

Τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι εκείνα που θα επικρατήσουν μετά το 2030

Τα υβριδικά αυτοκίνητα που συνδυάζουν την λειτουργία των συμβατικών και των ηλεκτρικών αυτοκινήτων βοηθούν προς την κατεύθυνση αυτής της μετατροπής, αλλά τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι εκείνα που θα επικρατήσουν μετά το 2030 ανέφερε μεταξύ άλλων, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Audi, Markus Duesmann, σε συμπόσιο σχετικά με τις μηχανές των αυτοκινήτων που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Βιέννη.

Διαβάστε επίσης: Ο Tim Cook, η Apple και το μυστήριο του “Project Titan”

Από τεχνική άποψη δεν βγάζει νόημα να υπάρχουν και τα δύο είδη αυτοκινήτων. Δεν βλέπουμε κανένα λόγο για να μην αγοράσουν οι μελλοντικοί καταναλωτές ηλεκτρικά αυτοκίνητα από τη στιγμή που θα έχει δημιουργηθεί και η κατάλληλη υποδομή για να τα υποστηρίξει”, ανέφερε επίσης.

Audi e-tron 3

Επίσης, η Volkswagen AG κάνει σοβαρές προσπάθειες να ενταχθεί με τα premium μοντέλα αυτοκινήτων της στην αγορά για να ξεπεράσει σε πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων, την Tesla έως το 2025 αν και οι προηγούμενες της προσπάθειες της, δεν κατόρθωσαν να μειώσουν την απόσταση που χωρίζει τις δύο εταιρείες σε επίπεδο πωλήσεων.

Το να διαμοιραστούν τα “συστατικά κλειδιά”, αλλά και το software μεταξύ της σταθερής ομάδας του ομίλου που αποτελείται από 12 brands αποτελεί ένα μείζον ζήτημα, καθοριστικό για την στρατηγική του, ώστε να σταθεί επάξια έναντι τον ανταγωνιστών και να αποτρέψει παράλληλα τη δημιουργία νέων.

Το Audi e-tron GT για παράδειγμα μοιράζεται περίπου 40% των μερών του με το Taycan της Porsche, ανέφερε ο Markus Duesmann.

Audi e-tron

Tο Q6 e-tron SUV, το οποίο θα παρουσιαστεί μέσα στο ερχόμενο έτος, θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο του brand, το οποίο θα βασίζεται σε νέα δεδομένα για εξελιγμένα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και κατασκευάστηκε σε συνεργασία με την Porsche προκειμένου να διαμοιραστούν τα κόστη.

Ο Markus Duesmann είπε επίσης ότι το πλάνο τους είναι να πουλήσουν 7 εκατομμύρια οχήματα στην premium αγορά μέχρι το 2030.

Διαβάστε επίσης: Η πανδημία «εκτόξευσε» τις μετακινήσεις με e-bikes στις ΗΠΑ

Για το Q4 e-tron, η Audi βασίζεται στα κύρια ηλεκτρικά μέρη που έχουν αναπτυχθεί από την VW.

Τέλος έκλεισε την ομιλία του λέγοντας ότι: “Έως το 2030 θα υπάρχουν περίπου 19 εκατομμύρια οχήματα που θα χρησιμοποιούν την τεχνολογία της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ευρώπη“.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!