Η παγκόσμια καινοτομία της BMW για την ψηφιακή διάγνωση ελαστικών με τεχνητή νοημοσύνη

Το My BMW App μεταξύ άλλων, να χρησιμοποιηθεί για το σχεδιασμό διαδρομών και την άμεση μεταφορά τους στο σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου, για κλείσιμο ραντεβού για το σέρβις του αυτοκινήτου, για πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του οχήματος και για τη λήψη των τελευταίων ενημερώσεων που αφορούν στη BMW.

Από τον Ιούλιο του 2020 που παρουσιάστηκε, το My BMW App χρησιμοποιείται για την απρόσκοπτή και αδιάλειπτη επικοινωνία μεταξύ του οδηγού και του οχήματος και προσφέρει στους πελάτες ένα κανάλι άμεσης επικοινωνίας μέσω smartphone με τους με τη BMW και τους εμπόρους της.

Μπορεί, μεταξύ άλλων, να χρησιμοποιηθεί για το σχεδιασμό διαδρομών και την άμεση μεταφορά τους στο σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου, για κλείσιμο ραντεβού για το σέρβις του αυτοκινήτου, για πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του οχήματος και για τη λήψη των τελευταίων ενημερώσεων που αφορούν στη μάρκα BMW.

Επιπλέον, διατίθενται απομακρυσμένες υπηρεσίες όπως είναι το κλείδωμα και το ξεκλείδωμα των θυρών.

Η γκάμα λειτουργιών του My BMW App επεκτείνεται

Η γκάμα λειτουργιών του My BMW App επεκτείνεται, για μία ακόμα φορά, με διάφορες νέες προσθήκες. Μεταξύ αυτών είναι η Ψηφιακή Διάγνωση Ελαστικού (Digital Tyre Diagnosis) παρέχοντας στον οδηγό ολοκληρωμένες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση των ελαστικών του.

Η γκάμα λειτουργιών του αναβαθμισμένου My BMW App περιλαμβάνει την λειτουργία Tyre Pressure Indicator (Δείκτης Πίεσης Ελαστικού), η οποία ενημερώνει τον χρήστη για τις πιέσεις των ελαστικών, όπως ορίζονται από το σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών (TPMS).

Μία πρόσθετη πληροφορία που λαμβάνει ο χρήστης είναι οι συνιστώμενες τιμές πίεσης για κάθε άξονα. Επομένως, ο χρήστης μπορεί να ελέγχει από την άνεση του σπιτιού του κατά πόσον οι πιέσεις των ελαστικών του οχήματός του είναι σωστές.

Η λειτουργία Digital Tyre Diagnosis

Επίσης περιλαμβάνει την λειτουργία Digital Tyre Diagnosis  (Ψηφιακή Διάγνωση Ελαστικών) η οποία χρησιμοποιεί ένα νέο σύστημα ανίχνευσης απώλειας πίεσης ελαστικών. Με έναν αλγόριθμο που βασίζεται σε cloud, οι πιθανές απώλειες πίεσης ελαστικών μπορούν να ανιχνεύονται πολύ ταχύτερα συγκριτικά με το σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών.

Επίσης στατιστικές πληροφορίες και μέθοδοι τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να χρησιμοποιούνται για προβλέψεις σχετικά με τη φθορά των ελαστικών, ώστε να υπάρχει μία εκτίμηση για τον υπολειπόμενο χρόνο ασφαλούς λειτουργικότητάς τους.

Μάλιστα όλες αυτές οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες σχεδόν σε πραγματικό χρόνο στον server της BMW, και έτσι ο πελάτης μπορεί να περάσει εύκολα σε ενέργειες όπως είναι η αντικατάσταση των ελαστικών.

Η συγκεκριμένη λειτουργία είναι διαθέσιμη μόνο για τα μοντέλα BMW iX και BMW i4 ενώ σταδιακά, θα επεκταθεί και σε άλλα μοντέλα.

Η λειτουργία BMW Digital Key Plus

Με τη λειτουργία BMW Digital Key Plus ο χρήστης έχει την δυνατότητα να ξεκλειδώνει, να εκκινεί και να κλειδώνει πάλι το όχημα, χωρίς καν να βγάζει το smartphone από την τσέπη του.

Η λειτουργία BMW Digital Key Plus διατίθεται για το Apple iPhone και μπορεί να χρησιμοποιείται μέχρι και από πέντε ακόμα χρήστες.

Η λειτουργία Remote Theft Recorder

Επίσης η λειτουργία Remote Theft Recorder ενημερώνει τον πελάτη με μία σχετική ειδοποίηση (push notification) σε περίπτωση που το σύστημα συναγερμού του οχήματος έχει ενεργοποιηθεί.

Σε περίπτωση που ο συναγερμός είναι ενεργοποιημένος, οι κάμερες του οχήματος καταγράφουν τόσο εικόνες από το περιβάλλον όσο και από το εσωτερικό του οχήματος. Ο πελάτης μπορεί να κατεβάσει και να δει το υλικό στο My BMW App.

Αυτό γίνεται για να αποτρέψει τους επίδοξους κλέφτες. Εάν ωστόσο το όχημα κλαπεί η καταστραφεί, το σύστημα θα διαθέτει αποδείξεις σε βίντεο από την εξωτερική κάμερα και σε φωτογραφίες από την εσωτερική κάμερα.

Το 2023 το BMW Group θα διαθέτει 25 ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Για τη χρήση αυτής της λειτουργίας, το όχημα πρέπει να είναι εξοπλισμένο με το προαιρετικό σύστημα αντικλεπτικού συναγερμού, Parking Assistant Plus και μίας κάμερας για τον εσωτερικό χώρο.

Η λειτουργία Calendar Locations

Η νέα λειτουργία Calendar Locations επιτρέπει στους πελάτες να συγχρονίζουν το ημερολόγιό τους σε συνδυασμό μάλιστα με τις προγραμματισμένες διαδρομές τους από το My BMW App.

Έτσι, μέρη συνδεδεμένα με καταχωρήσεις του ημερολογίου μπορούν να προβάλλονται απευθείας στο app και να μην χρειάζεται ξεχωριστή αναζήτηση.

Η εντυπωσιακή παρουσίαση των BMW iX και BMW i4 για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Η ανανεωμένη εφαρμογή My BMW App διατίθεται για λειτουργικά συστήματα iOS και Android και ο χρήστης μπορεί να την κατεβάσει δωρεάν μέσω των Apple App Store ή Google Play Store.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!