Το 2023 το BMW Group θα διαθέτει 25 ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Ακούστε το άρθρο

Η στρατηγική ηλεκτροκίνησης του BMW Group περνά σε φάση εντατικοποίησης. Από τις αρχές του 2023, το Group θα έχει 25 ηλεκτροκίνητα μοντέλα στους δρόμους – 13 από τα οποία αμιγώς ηλεκτρικά.

Το διάστημα μέχρι το 2025, το BMW Group προτίθεται να αυξήσει τις πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων κατά μέσο όρο πάνω από 50% ετησίως, παραδίδοντας γύρω στα δύο εκατομμύρια αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα μέχρι τα μέσα της δεκαετίας.

Το BMW Group διατήρησε τα υψηλά επίπεδα κερδοφορίας το διάστημα Ιουλίου – Σεπτεμβρίου, με έσοδα, κέρδη προ φόρων και καθαρά κέρδη σε επίπεδα ρεκόρ για 3ο τρίμηνο.

Επίσης, κατέγραψε τιμές ρεκόρ σε επίπεδο παραδόσεων, εσόδων και κερδών προ φόρων για την περίοδο των Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου και, με δεδομένα αυτά τα ισχυρά αποτελέσματα, επιβεβαίωσε την πρόβλεψή του για ολόκληρη τη χρονιά στην τριμηνιαία συνέντευξη Τύπου.

Η πρόβλεψη για την τρέχουσα χρονιά αυξήθηκε, σύμφωνα με ειδική ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στις 30 Σεπτεμβρίου, καταδεικνύοντας την υποκείμενη κερδοφορία του Group.

Σταθερή προσήλωση του BMW Group στη βιωσιμότητα και στην κυκλική οικονομία

Το BMW Group συνεχίζει την προσπάθειά του να γίνει ένας κλιματικά ουδέτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων.

«Το BMW Group αποδεικνύει πώς η κερδοφορία και ο μετασχηματισμός μπορούν να συμβαδίζουν. Αντιμετωπίζουμε την τεχνολογική αλλαγή ως μία μεγάλη ευκαιρία για να ενισχύσουμε το επιχειρηματικό μοντέλο μας σε βιώσιμη βάση.

Στοχεύοντας σε μία κλιματικά ουδέτερη κινητικότητα, οδηγούμε σταθερά την εταιρεία σε ένα επιτυχημένο μέλλον», δήλωσε ο Oliver Zipse, Πρόεδρος Δ.Σ. της BMW AG, στο Μόναχο την Τετάρτη.

Η σταθερή προσήλωση του BMW Group στη βιωσιμότητα και κατ’ επέκταση στην κυκλική οικονομία, υπογραμμίστηκε κατά την παρουσίαση του BMW i Vision Circular concept στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου IAA στο Μόναχο το Σεπτέμβριο.

Αυτό το πρώτο, πλήρως ανακυκλωμένο και ανακυκλώσιμο οραματικό όχημα που δημιούργησε το BMW Group δίνει μία πρώτη γεύση από τη βιώσιμη πολυτελή κινητικότητα του 2040.

BMW i models
BMW i models

«Σε ό,τι αφορά την προστασία του κλίματος, το σχετικό ερώτημα είναι: πόσο μεγάλο είναι το ανθρακικό αποτύπωμα ενός οχήματος σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής του, συμπεριλαμβανομένων των επιπτώσεων των πρώτων υλών, της βιομηχανικής παραγωγής, της ενεργής χρήσης του οχήματος και της φάσης ανακύκλωσης; Αυτό είναι το νέο προ-απαιτούμενο και βάσει αυτού θα μετρηθεί η απόδοσή μας», τόνισε ο Oliver Zipse.

«Ως εκ τούτου, βιωσιμότητα για εμάς σημαίνει κάτι πολύ περισσότερο από τη δημιουργία συστημάτων ηλεκτροκίνησης.

Στόχος μας είναι η αξιοποίηση των αρχών της κυκλικής οικονομίας για την επίτευξη της κλιματικής προστασίας – ξεκινώντας με τη βιώσιμη επιλογή μεμονωμένων πρώτων υλών για την παραγωγή και λαμβάνοντας υπόψη ολόκληρο τον κύκλο ζωής των οχημάτων».

Επέκταση της ηλεκτρικής κινητικότητας με ταχύτερους ρυθμούς

Το BMW Group γρήγορα και συστηματικά επεκτείνει τη γκάμα ηλεκτροκίνητων μοντέλων του. Με τη ζήτηση για ηλεκτροκίνητα μοντέλα να αυξάνεται συνεχώς, κατέγραψε πωλήσεις 231.575 αμιγώς ηλεκτρικών και plug – in υβριδικών οχημάτων κατά τη διάρκεια των εννέα πρώτων μηνών του 2021, διπλάσιες συγκριτικά με ένα χρόνο νωρίτερα (2020: 116.400 μονάδες +98,9%).

Οι πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων αυξήθηκαν δυναμικά, κατά 121,4% φτάνοντας τις 59.688 μονάδες (2020: 26.957 μονάδες).

Κατά τη διάρκεια του 3ου τριμήνου, το BMW Group απέσπασε διθυραμβικές κριτικές από το διεθνή ειδικό Τύπο και τους ειδικούς του χώρου του αυτοκινήτου για τα νέα, αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα του, BMW iX και BMW i4.

⇒ Η εντυπωσιακή παρουσίαση των BMW iX και BMW i4 για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Η εισροή παραγγελιών παγκοσμίως είναι υψηλή και για τα δύο μοντέλα, με τις πρώτες παραδόσεις να ξεκινούν από τον τρέχοντα μήνα.

«Με τις BMW i4 και BMW iX, προάγουμε την ηλεκτρική κινητικότητα σε νέα επίπεδα.

Η BMW iX είναι η ναυαρχίδα καινοτομίας που προσφέρει στα προσεχή μοντέλα BMW νέες δυνατότητες που περιλαμβάνουν τεχνολογία 5G, την τελευταία γενιά λογισμικού και το πιο προηγμένο σύστημα ηλεκτροκίνησης που έχει αναπτύξει ποτέ το BMW Group.

BMW iX

Η BMW i4 προέρχεται από την καρδιά της μάρκας BMW και προσφέρει στους πελάτες μία εντελώς νέα διάσταση οδηγικής απόλαυσης. Το μήνυμα που στέλνουμε είναι απολύτως ξεκάθαρο: Εάν ένα όχημα φέρει το σήμα BMW, τότε είναι μία γνήσια BMW – ανεξάρτητα από το σύστημα κίνησης», σχολίασε ο Πρόεδρος Δ.Σ. της BMW AG.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως στο BMW Group ανήκουν τέσσερις μάρκες. Η BMW, η MINI, η Rolls-Royce και η BMW Motorrad.

Το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 15 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

abb_img