Η PAL-V ξεπερνά τις 100 πωλήσεις στο Ντουμπάι

Η PAL-V κάνει μια συμφωνία ορόσημο για 100 πωλήσεις σε εταιρεία με έδρα στο Ντουμπάι και συνεχίσει την (κυριολεκτικά) ανοδική της πορεία.

Ακούστε το άρθρο

Η PAL-V κάνει μια συμφωνία ορόσημο για 100 πωλήσεις σε εταιρεία με έδρα στο Ντουμπάι και συνεχίσει την (κυριολεκτικά) ανοδική της πορεία.

Οι περισσότεροι φορείς αεροπλοΐας εξετάζουν την Προηγμένη Αεροκινητικότητα (Advanced Air Mobility). Και σκέφτονται να ανανεώσουν το στόλο τους με νέας γενιάς eVTOLs (ηλεκτρικά οχήματα κατακόρυφης απογείωσης και προσγείωσης). Αλλά μόνο λίγοι είναι αρκετά τολμηροί ώστε να κάνουν ένα βήμα παραπέρα. Και να εξετάσουν τα αεροκίνητα. Μια εταιρεία με έδρα το Ντουμπάι έσπασε το κατεστημένο με μια ιστορική συμφωνία.

Σπάνια έχουμε νέα για το τί έχει κάνει η PAL-V, αλλά έχει τεράστια πρόοδο κάθε φορά. Αυτόν τον μήνα, ο ολλανδικός κατασκευαστής αεροκινητήρων σημείωσε μία από τις πιο εντυπωσιακές πωλήσεις του μέχρι τώρα. Η οποία σίγουρα θα βοηθήσει τις εμπορικές λειτουργίες όχι μόνο για το Liberty, αλλά και για όλες τις παρόμοιες συσκευές. Που στοχεύουν στο να συνδυάσουν τα οφέλη της οδήγησης και της πτήσης.

Η PAL-V ξεπερνά τις 100 πωλήσεις στο Ντουμπάι

Πάνω από 100 μονάδες του οχήματος της PAL-V αγοράστηκαν μέσω αυτής της πρόσφατης συμφωνίας από την Aviterra. Έναν φορέα αεροπλοΐας που συνδέεται με τη Jetex, μια καθιερωμένη μάρκα στον κόσμο της πολυτελούς αεροπλοΐας. Αν και η Aviterra έχει την έδρα της στο Ντουμπάι, αυτή η σημαντική αγορά θα φέρει αεροκίνητα σε όλη τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Η Aviterra σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το όχημα Liberty για λύσεις μικροκινητικότητας και περιφερειακά ταξίδια. Σύμφωνα με τον φορέα με έδρα το Ντουμπάι, η εισαγωγή αυτού του τύπου οχήματος στο στόλο του θα προσθέσει την ευελιξία. Επιπλέον οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν να χειρίζονται αυτό το μελλοντικό όχημα μόνοι τους ή να έχουν πιλότο. Για την ακρίβεια, η PAL-V και οι συνεργάτες της προσπαθούν να κάνουν το «FlyDrive» μια τάση.

Η PAL-V ξεπερνά τις 100 πωλήσεις στο Ντουμπάι

Τί είναι το Liberty της PAL-V

Το Liberty είναι σύμφωνα με την εταιρεία, το πρώτο αληθινό αεροκίνητο στον κόσμο. Και έκανε αίσθηση παγκοσμίως με τον συναρπαστικό συνδυασμό ενός συμβατικού αυτοκινήτου και ενός γυροπλάνου. Επίσημα είναι ένα διθέσιο αεροσκάφος που οδηγούμε ή πετάμε. Το Liberty συνδυάζει μια αυτονομία 1.315 χιλιομέτρων στο δρόμο με μια πτητική αυτονομία 500 χιλιομέτρων με μια φόρτιση. Μπορεί να πετά με ασφάλεια στα 11,000 πόδια (3.350 μέτρα) και να φτάσει τα 160 χλμ./ώρα. Μάλιστα για τη μετατροπή του σε αυτοκίνητο θέλει μόνο λίγα λεπτά.

Η PAL-V ξεπερνά τις 100 πωλήσεις στο Ντουμπάι

Η Aviterra πιστεύει σε αυτό το επαναστατικό concept για να αναστρέψει την αεροκινητικότητα. Και είναι πιθανό να δούμε σύντομα κι άλλες εταιρείες να κάνουν το ίδιο. Αυτό έχει άμεση σχέση με την πιστοποίηση του Liberty. Και σύμφωνα με την PAL-V  περιμένουμε περισσότερα καλά νέα, σχετικά με αυτό, τις επόμενες εβδομάδες.

Σε άλλο μέρος του κόσμου, η XPENG AEROHT προτείνει μια διαφορετική προσέγγιση του concept της αεροκίνησης. Μία που συνδυάζει ένα όχημα τύπου 6×6 τύπου με ένα eVTOL σε ένα προϊόν 3 σε 1. Το αεροσκάφος έφτασε πρόσφατα σε ένα ορόσημο πιστοποίησης στην πατρίδα του, την Κίνα. Και προχωρά γρήγορα προς την πλήρη πιστοποίηση.

Πηγή: autoevolution.com

abb_img