Η Pepsi θα παραλάβει σύντομα τα πρώτα Tesla Semi Trucks

Τα φορτηγά αποτελούν έναν μεγάλο παράγοντα στην εξίσωση που καταλήγει στον περιορισμό των εκπομπών ρύπων αφού το 10% των εκπομπών αερίων της εταιρείας προέρχεται από αυτά.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pepsi, Ramon Laguarta, δήλωσε στον Jim Cramer του CNBC ότι η Pepsi θα λάβει τις πρώτες παραδόσεις των φορτηγών Tesla Semi μέχρι το τέλος του έτους. Μάλιστα, ο Ramon Laguarta τόνισε τη σημασία της καθαρής ενέργειας.

Η απάντηση αυτή δόθηκε σε ερώτηση του Jim Cramer, σχετικά με το σχέδιο της Pepsi για τον περιορισμό των εκπομπών ρύπων.

«Οι μεταφορές αποτελούν περίπου το 10% των συνολικών εκπομπών μας, επομένως είναι σημαντικό και εργαζόμαστε για διαφορετικές λύσεις. Ξέρετε, αντικαθιστούμε τον στόλο μας τακτικά, περίπου κάθε 10 χρόνια. Και έχουμε ήδη αρχίσει να αγοράζουμε ηλεκτρικά φορτηγά από την Tesla. Εννοώ, δεν θέλω να προωθήσω κανέναν, αλλά αυτή είναι η επωνυμία που χρησιμοποιούμε μέχρι στιγμής και αναμένουμε να λάβουμε τις πρώτες μας παραδόσεις μέχρι το τέλος του έτους».

Τα φορτηγά αποτελούν έναν μεγάλο παράγοντα στην εξίσωση που καταλήγει στον περιορισμό των εκπομπών ρύπων, αφού το 10% των εκπομπών αερίων της εταιρείας προέρχεται από αυτά και έτσι θα αποτελέσουν έναν σημαντικό πυλώνα στην πορεία του ενεργειακού μετασχηματισμού της Pepsi.

Στο Twitter, ο Sawyer Merritt σημείωσε ότι αυτή θα μπορούσε να είναι μια ειδική συμφωνία μεταξύ Tesla και Pepsi.

Η Pepsi ουσιαστικά αναμένεται να δοκιμάσει τα νέα Semi Trucks της Tesla πριν τα παραλάβουν άλλες εταιρείες, καθώς η Tesla είχε δηλώσει προηγουμένως ότι οι παραδόσεις τους θα ξεκινούσαν το 2023.

Επιπλέον, ο Sawyer σημείωσε ότι η πρόσφατη εγκατάσταση των Semi Megachargers από την Tesla στη Νεβάδα θα μπορούσε να αναδείξει μια σύνδεση μεταξύ αυτών των ειδήσεων.

Η Tesla ανέπτυξε τον πρώτο Megacharger που φορτίζει το ηλεκτρικό φορτηγό Tesla Semi

Μαζί με την παρουσίαση του Tesla Semi Truck το 2017, η Tesla είχε αποκαλύψει το σχέδιό της να αναπτύξει τους «Megachargers», μια πιο ισχυρή έκδοση των Supercharger της, για τη φόρτιση των ηλεκτρικών της φορτηγών. Μάλιστα, το σχέδιο ήταν ιδιαίτερα φιλόδοξο.

Η Tesla ήθελε να δημιουργήσει έναν νέο σταθμό φόρτισης που θα μπορούσε να προσθέσει αυτονομία 650 χιλιομέτρων σε μόλις 30 λεπτά και ήθελε να εγγυηθεί επιπλέον χαμηλές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας στον σταθμό αυτό.

Εκείνη την εποχή, η Tesla σχεδίαζε έναν σταθμό φόρτισης για να παρέχει πάνω από 1 MW ισχύος, εξού και το όνομα του.

Αλλά για πολλά χρόνια το θέμα αυτό αντιμετώπισε πολλές καθυστερήσεις και έτσι η Tesla δεν είχε κυκλοφορήσει το Tesla Semi και τον Megacharger, μέχρι σήμερα.

Η Tesla αναπτύσσει τον πρώτο Megacharger που φορτίζει το ηλεκτρικό φορτηγό Tesla Semi

Όμως, τώρα η Tesla αναπτύσσει τον πρώτο σταθμό Megacharger στο Gigafactory της Νεβάδα.

Πρόκειται για έναν πολύ μεγαλύτερο σταθμό από εκείνους που θα βρείτε στους περισσότερους σταθμούς με Superchargers και είναι προορισμένος να φιλοξενήσει και να φορτίσει μεγαλύτερα φορτηγά.

⇒ Η Tesla παρουσίασε κέρδη 1,62 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το τρίτο τρίμηνο του 2021

Το 2019, η Tesla υπέβαλε το δικό της πρότυπο φόρτισης υψηλής ισχύος για ηλεκτρικά φορτηγά εντός της CharIN, της βιομηχανικής ένωσης που βρίσκεται πίσω από το πρότυπο CCS.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!