Η περιπέτεια για το Nissan Ariya μόλις ξεκίνησε!

Ένα ζευγάρι Βρετανών και ένα Nissan Ariya, ξεκίνησαν την αποστολή Pole to Pole, που αποτελεί την πρώτη εξερεύνηση με ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Περιτριγυρισμένοι από τον τεράστιο Αρκτικό Ωκεανό, οι εξερευνητές Chris και Julie Ramsey ξεκίνησαν την πολυαναμενόμενη αποστολή Pole to Pole. Μετά από ενδελεχή έλεγχο ασφαλείας, η ομάδα ξεκίνησε από το σημείο 1823* στον Βόρειο Μαγνητικό Πόλο.

Πιο συγκεκριμένα, θα διανύσουν με ένα Nissan Ariya e-4ORCE πάνω από 27.000 χιλιόμετρα σε διάφορες περιοχές και ηπείρους. Φυσικά, ακραίες θα είναι οι συνθήκες περιβάλλοντος, μιας και θερμοκρασίες θα είναι από -30⁰ C έως 30⁰ C.

Μάλιστα, ο Ramsey θα είναι ο πρώτος που θα οδηγήσει μεταξύ των δύο πόλων της Γης με όχημα οποιουδήποτε τύπου. Ειδικότερα, θα πραγματοποιήσει ένα δρομολόγιο από την Αρκτική μέσω της Βόρειας, Κεντρικής και Νότιας Αμερικής, πριν περάσει στο πιο απομακρυσμένο μέρος του κόσμου. Προφανώς, αυτό αποτελεί τον Νότιο Πόλο της Ανταρκτικής, κάτι το οποίο θα συμβεί τον Δεκέμβριο.

Κανένα όχημα δεν έχει ολοκληρώσει ποτέ το ταξίδι μεταξύ αυτών των άκρων του πλανήτη. Ωστόσο, η ομάδα «Pole to Pole» αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας αυτή την πρόκληση με ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα.

Μάλιστα, ο Chris και η Julie ξεκίνησαν το ταξίδι για να δείξουν πόσο ικανά και συναρπαστικά είναι τα ηλεκτρικά οχήματα. Παράλληλα, ελπίζουν να επιταχύνουν την υιοθέτησή τους ως θετική δράση κατά της κλιματικής κρίσης.

Το νέο Nissan Ariya e-4ORCE στην αποστολή Pole to Pole

Η περιπέτεια για το Nissan Ariya μόλις ξεκίνησε!

Οι τροποποιήσεις του Nissan Ariya ώστε να φέρει εις πέρας την αποστολή

Το συγκεκριμένο Nissan Ariya έχει υποστεί κάποιες μικρές τροποποιήσεις από την ιαπωνική φίρμα, ώστε να αντιμετωπίσει τα ακραία εδάφη που θα εξερευνήσει η ομάδα. Πιο συγκεκριμένα, η ανάρτηση έχει ανυψωθεί και οι θόλοι των τροχών έχουν επεκταθεί, ώστε να χωρέσουν τα τεράστια ελαστικά των 39 ιντσών. Οι τροχοί αυτοί είναι κατάλληλοι για να βοηθήσουν το αυτοκίνητο να «πατήσει» σε βαθύ χιόνι και θαλάσσιο πάγο.

Ωστόσο, το αυτοκίνητο της αποστολής διατήρησε το αρχικό του ηλεκτρικό σύστημα κίνησης με την μπαταρία. Μάλιστα, διαθέτει τη διάταξη διπλού κινητήρα με το καινοτόμο σύστημα κίνησης και στους τέσσερις τροχούς της Nissan, το e-4ORCE. Η ανάπτυξη του εν λόγω συστήματος αφορά αποκλειστικά τα ηλεκτρικά και «εξηλεκτρισμένα» κινητήρια σύνολα.

Επιπλέον, το ζευγάρι θα ρυμουλκήσει μία καινοτόμο μονάδα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Ειδικότερα, αυτή η κατασκευή περιλαμβάνει μία πτυσσόμενη ανεμογεννήτρια, καθώς και πτυσσόμενα ηλιακά πάνελ. Προφανώς, το πρωτότυπο θα χρησιμοποιήσει τους ισχυρούς ανέμους και το φως της ημέρας, ώστε να φορτίσει το Nissan Ariya.

Nissan Ariya: «Ενώνοντας» τους πόλους της Γης

Η περιπέτεια για το Nissan Ariya μόλις ξεκίνησε!

Οι δηλώσεις του Chris Ramsey πριν την εκκίνηση της επικής αποστολής:

«Μετά από τέσσερα χρόνια σχεδιασμού και σκληρής δουλειάς, έχουμε ιδιαίτερο ενθουσιασμό που θα ξεκινήσουμε επίσημα το Pole to Pole. Η Julie και εγώ έχουμε κάνει πολλές εξερευνήσεις με ηλεκτρικά οχήματα τα τελευταία 10 χρόνια. Ωστόσο, το Pole to Pole είναι σίγουρα η μεγαλύτερη και πιο συναρπαστική πρόκληση μας.

Έπρεπε να σκεφτούμε διαφορετικά, να είμαστε καινοτόμοι και να συνεργαστούμε με ομοϊδεάτες εταίρους για να κάνουμε αυτή την αποστολή πραγματικότητα. Η εξόρμησή μας με το Ariya είναι απολαυστική και απέδωσε καλά στη διαδρομή των 5.000 χιλιομέτρων για να φτάσουμε ως εδώ. Μας δίνει την αυτοπεποίθηση ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε σενάριο οδήγησης που θα μας τύχει τους επόμενους μήνες».

Nissan Ariya Pole to Pole: Όταν ενώνεις τους δύο Πόλους με ηλεκτρικό!

Η περιπέτεια για το Nissan Ariya μόλις ξεκίνησε!

Αυτή η υψηλού προφίλ, προκλητική και συνάμα συναρπαστική περιπέτεια υποστηρίζει το πλάνο Nissan Ambition 2030. Ειδικότερα, αποτελεί το μακροπρόθεσμο όραμα της εταιρείας να ενδυναμώσει την κινητικότητα και όχι μόνο, με κεντρικό άξονα την ηλεκτροκίνηση. Το όραμα στοχεύει να προσφέρει συναρπαστικά οχήματα και τεχνολογίες που ενδυναμώνουν την κινητικότητα του αγοραστικού κοινού και της κοινωνίας.

*Συντεταγμένες σημείου εκκίνησης: N70 38′ 37.820″, W98 28′ 0,541

Editorial