Το νέο Nissan Ariya e-4ORCE στην αποστολή Pole to Pole

Η Nissan μας δίνει μία πρώτη ματιά από το ειδικά τροποποιημένο Ariya e-4ORCE, το οποίο θα ταξιδέψει από τον Βόρειο στον Νότιο Πόλο.

Με ένα σύντομο video που μπορείτε να δείτε παρακάτω, η ιαπωνική μάρκα μας παρουσιάζει ένα ειδικά τροποποιημένο Nissan Ariya. Μάλιστα, η αποστολή του βελτιωμένου στα σημεία ηλεκτρικού SUV, ξεκινάει τον Φεβρουάριο όπου θα πάει από τον Βόρειο, στον Νότιο Πόλο και θα διανύσει πάνω από 27.000 χιλιόμετρα σε ακραίες συνθήκες.

Κατά τη διαδρομή του από διάφορες ηπείρους, οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από -30⁰C έως 30⁰C. Ο Βρετανός εξερευνητής Chris Ramsey και η σύζυγός του Julie, θα ηγηθούν της αποστολής. Την ίδια στιγμή, θα είναι οι πρώτοι που θα οδηγήσουν μεταξύ των δύο πόλων της Γης, με όχημα οποιουδήποτε τύπου.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τις παγωμένες συνθήκες της Αρκτικής και της Ανταρκτικής, το Nissan Ariya e-4ORCE του Ramsey διαθέτει μία ειδική εξωτερική επένδυση υψηλής αντοχής. Παράλληλα, φέρει αναβαθμισμένους τροχούς, ελαστικά, αλλά και διαφορετικές αναρτήσεις.

Για το Nissan Ariya e-4ORCE όλα είναι δρόμος!

«Η Nissan και η ομάδα των ακραίων πρωτοπόρων στο Pole to Pole πιέζουν τα όρια της ηλεκτρικής κινητικότητας, επιταχύνοντας προς έναν κόσμο καθαρότερο και ασφαλέστερο. Με την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης αποστολής, θα εμπνεύσουμε και άλλους, για τη βιωσιμότητα των ηλεκτρικών οχημάτων. Με αυτό τον τρόπο επιταχύνουμε την υιοθέτησή τους, ως μέρος της λύσης για τη μείωση των παγκόσμιων εκπομπών», δήλωσε η Cliodhna Lyons, Αντιπρόεδρος Σχεδιασμού Προϊόντων και Υπηρεσιών της Nissan ΑΜΙΕΟ.

Η αποστολή του Nissan Ariya αναδεικνύει την ηλεκτρική κινητικότητα

Η φιλόδοξη αποστολή θα αναδείξει τις δυνατότητες του e-4ORCE, της πιο προηγμένης τεχνολογίας ελέγχου όλων των τροχών της Nissan. Μάλιστα, με το σύστημα, ο οδηγός απολαμβάνει άνεση και ασφάλεια, έχοντας τη πλήρη διαχείριση της ισχύος και της πέδησης.

Αυτή η υψηλού προφίλ, προκλητική και συνάμα συναρπαστική περιπέτεια, υποστηρίζει το Nissan Ambition 2030. Το μακροπρόθεσμο όραμα της εταιρείας να ενδυναμώσει την κινητικότητα και όχι μόνο, με κεντρικό άξονα την ηλεκτροκίνηση. Το όραμα έχει στόχο να προσφέρει συναρπαστικά οχήματα και τεχνολογίες, που ενδυναμώνουν την κινητικότητα του αγοραστικού κοινού και της κοινωνίας.

Δείτε το video από την προετοιμασία του Nissan Ariya:

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!