Η Polestar σχεδιάζει…να ξεπεράσει την Porsche

Η Polestar σκοπεύει να παρουσιάσει 3 νέα μοντέλα ηλεκτρικών αυτοκινήτων τα επόμενα τρία χρόνια, τα οποία θα ανταγωνίζονται παρόμοια μοντέλα της Porsche.

Η Polestar, η μάρκα EV της Volvo Cars, έχει μεγάλα σχέδια. Πιο συγκεκριμένα, θέλει να πουλήσει περισσότερα αυτοκίνητα από την Porsche και να κυκλοφορήσει 3 νέα ηλεκτρικά οχήματα μέσα στα επόμενα 3 χρόνια, σχεδιασμένα να προσελκύουν πελάτες και να τους… απομακρύνουν από τα μοντέλα Cayenne, Macan, Taycan και Panamera της Porsche.

Αυτή είναι μια πραγματικά συναρπαστική στιγμή για την Polestar”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Thomas Ingenlath σε πρόσφατη δήλωση του. «Με δύο βραβευμένα αυτοκίνητα στο δρόμο σήμερα σε 14 ενεργές αγορές σε τρεις ηπείρους, επιδιώκουμε να επεκταθούμε σε 30 αγορές έως το 2023. Είμαστε ενθουσιασμένοι με τη στοχευμένη προσθήκη τριών νέων premium ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη σειρά μας έως το 2024, ξεκινώντας από το πρώτο μας SUV αναμένεται το 2022».

H Polestar κατασκευάζει τους δικούς της κινητήρες

polestar

Σε συνέντευξή της στο Autoblog, η Polestar κατέστησε σαφές ότι το επιχειρηματικό της σχέδιο είναι να κατασκευάσει τους δικούς της ηλεκτρικούς κινητήρες με εκτιμώμενη ισχύ 603 ίππων (450 kW). Αυτό σημαίνει ότι θα προσφέρει κάτι περισσότερο από τα βασικά μοντέλα Taycan και Tesla Model S.

Η Polestar υποστηρίζει ότι ο κινητήρας της, γνωστός με την κωδική ονομασία P 10, θα είναι δημιουργημένος αποκλειστικά για τη μάρκα, ώστε να μπορεί να τον προσαρμόσει στις ακριβείς απαιτήσεις του κάθε μοντέλου που κατασκευάζει.

Νέοι εκθεσιακοί χώροι και άνοιγμα σε νέες αγορές για την Polestar

Η μπαταρία για τα επερχόμενα μοντέλα Polestar θα μπορεί να λειτουργεί τόσο στα 400 όσο και στα 800 volt, ώστε να ταιριάζει με τη διαθέσιμη υποδομή φόρτισης. Η φόρτιση στο 80% της χωρητικότητας αναμένεται να διαρκεί 20 λεπτά χρησιμοποιώντας φορτιστή 100 kW. Θα περιλαμβάνεται επίσης η ικανότητα μεταφοράς ενέργειας από το όχημα σε δίκτυο.

Το τολμηρό σχέδιο της Polestar

Αυτή η πρωτοβουλία της Polestar θα χρηματοδοτηθεί εν μέρει από μια νέα χρηματοδότηση 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να προωθήσει τις φιλοδοξίες της Polestar.

Σύμφωνα με το Car Magazine, η αγορά των SUV προβλέπεται να αυξηθεί κατά 46% από σήμερα έως το 2026, επομένως η προοπτική του να επωφεληθεί από αυτήν την αγορά μπορεί να αποτελεί μια έξυπνη επιχειρηματική απόφαση.

Το πραγματικό ερώτημα είναι εάν η Polestar θα μπορέσει να ξεχωρίσει σε ένα πολύ ανταγωνιστικό τμήμα της αγοράς κάτι που μένει να το δούμε.

NEWSLETTERΟι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!