Η Porsche επενδύει σημαντικά στην ηλεκτρική 718s

Μία επένδυση της τάξης των 500 εκατομμυρίων ευρώ από την Porsche, σε εγκαταστάσεις για την κατασκευή της ηλεκτρικής 718s.

Το ποσό των 500 εκατομμυρίων εύρω θα επενδύσει η Porsche για την κατασκευή της ηλεκτρικής 718s. Η επένδυση της γερμανικής εταιρείας αφορά το εργοστάσιο της στο Zuffenhausen, στη Στουτγκάρδη. Η λειτουργία του ξεκινάει από το 1950. Σε αυτό κατασκευάζονται τα μοντέλα 718 Boxter, 911 και Taycan. Όπως έγινε γνωστό η παραγωγή του ηλεκτρικού μοντέλου θα είναι έτοιμη να ξεκινήσει μέσα στον επόμενο χρόνο.

Ora: Νέο ηλεκτρικό που θυμίζει… Porsche Panamera

Η γερμανική φίρμα προχωράει όλο και περισσότερο στον εξηλεκτρισμό του στόλου της θέλοντας να καλύψει τις προδιαγραφές εκπομπών ρύπων. Πιο συγκεκριμένα, στοχεύει τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της να αντιπροσωπεύουν το 1/3 των συνολικών πωλήσεων της μέχρι το 2025. Τα 2/3 θέλει να φτάσει έως και το 2030.

Το έργο της κατασκευής του 718s μέχρι πρότινος το χαρακτήριζε μια τεχνολογική πολυπλοκότητα, καθυστερώντας περίπου έναν χρόνο την διαδικασία παραγωγής του. Στην καθυστέρηση αυτή συνέβαλε και συντονισμός με τις υπόλοιπες μάρκες του Volkswagen Group.

Αναφορικά με τις προδιαγραφές της αμιγώς ηλεκτρικής 718s δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι η αυτονομία της θα είναι στα 400 χιλιόμετρα. Επιπλέον, ο προμηθευτής μπαταριών της 718s, θα είναι διαφορετικός από τις Taycan και Macan. Αυτό συμβαίνει καθώς η Porsche θα συνάψει συνεργασία με την φιλανδική εταιρεία, Valmet.

Tesla Model X Plaid vs Porsche 992 Turbo S: Ποιος νίκησε;

Η Porsche 718s στα χνάρια του Mission R

Τεχνολογικά, η νέα 718s «θα πατήσει» στα βήματα του ηλεκτρικού αγωνιστικού μοντέλου Mission R, που παρουσίασε η Porsche το φθινόπωρο. Ως βάση θα έχει την πλατφόρμα PPE (Premium Platform Electrical), που ανέπτυξε η Porsche μαζί με την Audi. Την ίδια πλατφόρμα έχει ως βάση και η ηλεκτρική Macan, που κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Porsche στη Λειψία.

abb_img
spot_img