Η Porsche πρωτοστατεί στην ανακύκλωση μπαταριών

Η Porsche εργάζεται σε ένα πρόγραμμα ανακύκλωσης μπαταριών των ηλεκτρικών οχημάτων, το οποίο θα επιτρέπει την επαναχρησιμοποίηση τους.

Η μετάβαση από τα αυτοκίνητα με θερμικούς κινητήρες σε αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα αλλάζει όλο το φάσμα της παροχής υπηρεσιών στους κατόχους EVs. Η ηλεκτροκίνηση, δηλαδή, απαιτεί τη διάδοση μιας κυκλικής οικονομίας σχετικά με τα βασικά εξαρτήματα των ηλεκτρικών οχημάτων. Η Porsche, λοιπόν, στοχεύει στην ανακύκλωση των μπαταριών υψηλής τάσης.

Η επισκευή και η ανακύκλωση, επομένως, των μπαταριών υψηλής δεν στοχεύει μόνο στη διατήρηση των πόρων αλλά και στη βιωσιμότητα.

Porsche 718 Cayman και 718 Boxster μπαίνουν στην πρίζα!

Η Porsche για την ανακύκλωση μπαταριών

Το πιλοτικό πρόγραμμα της Porsche σχετικά με τις μπαταρίες υψηλής τάσης αφορά την επαναχρησιμοποίηση τους. Η γερμανική φίρμα, δηλαδή, τις αποσυναρμολογεί και μετά από έλεγχο χρησιμοποιεί ξανά τα κατάλληλα τμήματα.

Taycan: Αναστολή παραγωγής λόγω πολέμου

Διαφορετική τεχνική υποστήριξη για τα EVs

Η Porsche έχει αναπτύξει ένα διαφορετικό σύστημα τεχνικής υποστήριξης για τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της. Τα εν λόγω μοντέλα παρουσιάζουν πολύ διαφορετικές ανάγκες σε σχέση με τα αυτοκίνητα με θερμικούς κινητήρες. Οι διαφορές αφορούν τόσο το σέρβις όσο και την επισκευή των ηλεκτρικών μοντέλων.

Taycan: Μία έκδοση… έργο τέχνης!

Για παράδειγμα, η Taycan παρουσιάζει διάστημα σέρβις 2 ετών ή 30.000 χιλιομέτρων. Επιπλέον, δεν υπάρχει ανάγκη αλλαγής λαδιών ή μπουζί. Είναι, επομένως, κατανοητή η μείωση του εύρους συντήρησης κατά 30% στα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Porsche.

Ακόμη, τόσο το σύστημα μετάδοσης κίνησης όσο και η μπαταρία υψηλής τάσης δεν απαιτούν καθόλου συντήρηση. Τέλος, οι εργασίες επισκευής των EVs χρειάζονται εξειδικευμένα εργαλεία και εκπαίδευση ειδικών τεχνικών.

abb_img
spot_img