Η πρώτη δοκιμαστική πτήση του Volocopter στις ΗΠΑ κατέκτησε τους αιθέρες και τα βλέμματα των θεατών

Ακούστε το άρθρο

Η Volocopter εκπλήρωσε την υπόσχεσή της και πέταξε το αεροσκάφος της στον ορίζοντα στα πλαίσια του διάσημου EAA Airshow στο Oshkosh του Ουισκόνσιν των ΗΠΑ, ενώ το κοινό έμοιαζε ενθουσιασμένο, καθώς έβλεπε «τον ουρανό του μέλλοντος», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου της εταιρείας.

Διαβάστε επίσης: Η Volocopter έλαβε άδεια Ευρωπαίου κατασκευαστή

Η πρώτη δημόσια δοκιμαστική πτήση eVTOL στις ΗΠΑ

H συγκεκριμένη πτήση του Volocopter 2X ήταν η πρώτη δημόσια δοκιμαστική πτήση ενός eVTOL στις ΗΠΑ.

Το Volocopter

Η επιτυχία της πτήσης σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στα σχέδια της Volocopter για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την ανάπτυξη της ιδέας των αεροπορικών ταξί σε όλο τον κόσμο και την θεωρούν καθοριστική για τη μακροπρόθεσμη επιτυχία της παροχής προηγμένων λύσεων αεροπορικής κινητικότητας (AAM) και αστικής κινητικότητας (UAM).

Το πλήρωμα του Volocopter 2X πέταξε στα 164 πόδια με τελική ταχύτητα 30 χλμ/ώρα πάνω από το Περιφερειακό Αεροδρόμιο Wittman.

Το κοινό είχε επίσης τη δυνατότητα να καθίσει μέσα σε ένα μοντέλο VoloCity στο περίπτερο της Volocopter.

Volocopter’s booth at EAA AirVenture with the VoloCity model inside.

Μάλιστα περισσότεροι από 600.000 επισκέπτες αναμένεται να επισκεφθούν το Airshow, το οποίο θα έχει συνολική διάρκεια πέντε ημερών.

“Πτήση-ορόσημο για τη βιομηχανία των αεροσκαφών”

EAA AirVenture 21 visitor sitting in the VoloCity mockup.

Ο Florian Reuter, Διευθύνων Σύμβουλος της Volocopter, δήλωσε ενθουσιασμένος: «Η Volocopter πραγματοποίησε με επιτυχία την πρώτη δημόσια δοκιμαστική πτήση eVTOL στις ΗΠΑ κάτι το οποίο αποτελεί ένα ορόσημο για τη βιομηχανία και μια υπενθύμιση ότι το εμπορικό μας ντεμπούτο πλησιάζει γρήγορα.

Μπορούμε να μιλήσουμε για το προβάδισμά μας στην πιστοποίηση, τα χαμηλά επίπεδα θορύβου και τις παγκόσμιες συνεργασίες, αλλά τίποτα δεν δείχνει πόσο κοντά είμαστε να ξεκινήσουμε το UAM ως υπηρεσία, όπως το να πετάμε το αεροπορικό μας ταξί πάνω σε πλήθη και να καλούμε τους ανθρώπους να καθίσουν στο εσωτερικό των αεροσκαφών μας.” Και πρόσθεσε: «Τα αεροταξί έρχονται και εργαζόμαστε για να φέρουμε πτήσεις σε πόλεις σε όλο τον κόσμο μέσα στα επόμενα δύο έως τρία χρόνια».

The VoloCity at Volocoptera’s booth at EAA AirVenture with people waiting in line to sit in the electric air taxi model.

Ο Rick Larsen, Αντιπρόεδρος Κοινοτήτων και Προγραμματισμού Μέλους της EAA, δήλωσε: “Το Oshkosh είναι ένα καταφύγιο για τους λάτρεις και τους ειδικούς που αγκαλιάζουν το πρωτοποριακό πνεύμα της αεροπορίας και η σημερινή πτήση Volocopter θα γραφτεί στα βιβλία της Ιστορίας.”

Διαβάστε επίσης: VoloConnect: Η Volocopter παρουσιάζει το νέο της ηλεκτρικό αεροσκάφος

Ωστόσο δεν ήταν μόνο η εταιρεία Volocopter που έκανε εντύπωση στο EAA. Μια ακόμη εταιρεία eVTOL, η Opener, δέχτηκε επίσης βραβεία για τα μικρά της αεροσκάφη Blackfly και όπως όλα δείχνουν οι εξελίξεις τις θα μας απασχολήσουν πολύ σύντομα.

abb_img