Η Volocopter έλαβε άδεια Ευρωπαίου κατασκευαστή

Βρισκόμαστε πολύ κοντά σε μία πραγματικότητα αστικής αεροπορικής κινητικότητας. Στο εγγύς μέλλον, θα μπορούμε να κάνουμε κράτηση για πτήση με ηλεκτρικό αεροπορικό ταξί από το τηλέφωνό μας, να επιβιβαζόμαστε και να φτάνουμε στον προορισμό μας μέσα σε ελάχιστο χρόνο και με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Η πρωτοποριακή γερμανική εταιρεία Volocopter που έχει ως όραμα και αντικείμενο την αστική μετακίνηση ανθρώπων και αγαθών μέσω ηλεκτρικών αεροσκαφών, παρουσίασε πρόσφατα την τελευταία της πρόταση για ένα πλήρως ηλεκτρικό αεροσκάφος, με σύστημα κάθετης απογείωσης, το οποίο είναι ειδικά σχεδιασμένο για να προσφέρει προσιτές μετακινήσεις από και προς τα προάστια και το κέντρο μίας μεγαλούπολης.

Διαβάστε επίσης: VoloConnect: Η Volocopter παρουσιάζει το νέο της ηλεκτρικό αεροσκάφος

Το επονομαζόμενο VoloConnect, σύμφωνα με την εταιρεία, θα προσφέρει τη δυνατότητα μεταφοράς έως και τεσσάρων επιβατών.

Το Electric Vertical Takeoff and Landing (eVTOL) αεροσκάφος είναι σχεδιασμένο να καλύπτει αποστάσεις έως 100 χλμ. με μέση ωριαία ταχύτητα τα 180 χλμ./ώρα, ενώ θα μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα έως και 250 χλμ./ώρα.

H Volocopter έλαβε άδεια κατασκευαστή από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας της Αεροπορίας EASA

Volocopter 6

Το eVTOL Volocopter έλαβε την άδεια του κατασκευαστή από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA). Αυτό κατέστη δυνατό με τη μερική εξαγορά του μακροχρόνιου συνεργάτη παραγωγής της Volocopter, της εταιρείας Flugzeugbau, η οποία κατείχε ήδη την συγκεκριμένη πιστοποίηση.

Με την έγκριση του οργανισμού παραγωγής (POA), η Volocopter ελπίζει να αποκτήσει ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι άλλων παρόχων που θα προσφέρουν τις πρώτες εμπορικές υπηρεσίες αεροπορικών ταξί.

Ο στόχος της Volocopter είναι να καταφέρει να ξεκινήσει τις εμπορικές πτήσεις μέχρι την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι το 2024.

Τα τωρινά και τα επερχόμενα βήματα της Volocopter

Volocopter Paris 1

Η Volocopter κατέχει πλέον την άδεια του Ευρωπαίου κατασκευαστή, η οποία είναι ένα σημαντικό βήμα. Ωστόσο, το πιστοποιητικό για το αεροσκάφος “VoloCity” και η έγκριση του ως αερομεταφορέα δεν έχουν ληφθεί.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volocopter, Florian Reuter, θεωρεί την εξαγορά ως «ένα άλλο σημαντικό βήμα για τις κοινές μας παγκόσμιες προσπάθειες. Η δεκαετής συνεργασία μας με τη Flugzeugbau αποτελεί μια εξαιρετική εμπειρία».

Η Flugzeugbau έχει κατασκευάσει και τροφοδοτεί ανεμόπτερα, πέρα από πρότυπα για το Volocopter (συμπεριλαμβανομένου του VC200).

Η Volocopter απασχολεί, επίσης, περισσότερους από 40 υπαλλήλους από το τμήμα παραγωγής αεροσκαφών της Flugzeugbau. Τα υπόλοιπα μέρη της εταιρείας, δηλαδή τα τμήματα ανάπτυξης και συντήρησης των ανεμόπτερων θα μεταφερθούν στη νεοσυσταθείσα εταιρεία DG Aviation.

Διαβάστε επίσης: Η εταιρεία ιπτάμενων ηλεκτρικών ταξί Volocopter λαμβάνει νέα κεφάλαια ύψους 200 εκατ. ευρώ

Η Volocopter έχει συγκεντρώσει πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ από τους επενδυτές μέχρι σήμερα, με τον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης να κλείνει τον Μάρτιο του 2021. Η εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει ωστόσο την τιμή εξαγοράς της Flugzeugbau.

Τον Ιανουάριο, η Volocopter ανακοίνωσε ότι άρχισε τη διαδικασία για να αποκτήσει έγκριση ιπτάμενου ηλεκτρικού ταξί στις ΗΠΑ.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!