VoloConnect: Η Volocopter παρουσιάζει το νέο της ηλεκτρικό αεροσκάφος

Ακούστε το άρθρο

Η πρωτοποριακή γερμανική εταιρεία Volocopter που έχει ως όραμα, και αντικείμενο, την αστική μετακίνηση ανθρώπων και αγαθών μέσω ηλεκτρικών αεροσκαφών, παρουσίασε πρόσφατα την τελευταία της πρόταση για αυτόν τον σκοπό.

Ένα πλήρως ηλεκτρικό, αεροσκάφος, με σύστημα κάθετης απογείωσης, το οποίο είναι ειδικά σχεδιασμένο για τη σύνδεση των προαστίων μία μεγαλούπολης με το κέντρο της.

Το επονομαζόμενο VoloConnect, σύμφωνα με την εταιρεία, θα προσφέρει τη δυνατότητα μεταφοράς έως και τεσσάρων επιβατών. Το Electric Vertical Takeoff and Landing (eVTOL)  αεροσκάφος είναι σχεδιασμένο να καλύπτει αποστάσεις έως 100 χλμ. με μέση ωριαία ταχύτητα τα 180 χλμ./ώρα, ενώ θα μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα έως και 250 χλμ./ώρα.

«Το VoloConnect ενσωματώνει την επόμενη διάσταση της αποστολής μας, η οποία είναι να προσφέρουμε προσιτές, αποτελεσματικές και βιώσιμες λύσεις στις αστικές, εναέριες μεταφορές των πόλεων σε όλο τον κόσμο», ανέφερε σχετικά ο CEO της Volocopter, Florian Reuter.

Το VoloDrone της Volocopter
Το VoloDrone της Volocopter

Διαβάστε επίσης: Η NASA σχεδιάζει την ανάπτυξη ηλεκτρικών αεροπλάνων

«Αξιοποιώντας τις πληροφορίες και τις εμπειρίες των πελατών μας από τα υπάρχοντα μοντέλα της εταιρείας μας, όπως το VoloCity και το VoloDrone, η δυνατότητα της VoloConnect να υποστηρίξει μεγαλύτερες αποστάσεις και βαρύτερο φορτίο, θέτει ένα νέο, δυνατό αγοραστικό στόχο».

Το VoloDrone είναι ένα drone για μεταφορές φορτίου, ενώ το VoloCity είναι το διθέσιο μοντέλο της εταιρείας, το οποίο έχει ως χαρακτηριστικό στοιχείο τους 18 έλικες που του παρέχουν ώθηση.

Τι νέο φέρνει το VoloConnect

Το νέο VoloConnect δεν είναι απλά μία μεγαλύτερη εκδοχή του Volocity, αλλά ένα εντελώς νέο concept, μία νέα πρόταση. Θα διαθέτει μόνο έξι έλικες, οι οποίοι θα βρίσκονται στα εμφανώς μεγάλα φτερά του αεροσκάφους, καθώς επίσης και δύο προωθητές που είναι προσκολλημένοι στην καμπίνα, οι οποίοι θα παρέχουν ώθηση κατά την πτήση.

Για την υλοποίηση του VoloConnect η ομάδα σχεδίασης, με υπεύθυνο τον αρχιμηχανικό Sebastian Mores, εργάστηκαν για  περισσότερα από δύο χρόνια, καταχωρώντας αρκετές πατέντες που αφορούν σε αυτήν την τεχνολογία.

Πολλά πρωτότυπα μοντέλα του VoloConnect έχουν περάσει τα τεστ της εταιρείας, αλλά όπως γίνεται αντιληπτό, αυτό αφορά σε μοντέλα υπό κλίμακα.

Άλλωστε, σύμφωνα με την Volocopter, η ομάδα σημειώνει γρήγορη πρόοδο, ώστε να γίνουν τεστ και σε ένα κανονικών διαστάσεων μοντέλο.

Το VoloCity της Volocopter
Το VoloCity της Volocopter

Σίγουρα, θα χρειαστεί αρκετός καιρός για να βγει το μοντέλο σε παραγωγή και να μπορεί να χρησιμοποιηθεί εμπορικά. Μάλιστα, όπως αναφέρει η ίδια η εταιρεία το σχέδιο υπολογίζεται να λάβει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις τα επόμενα πέντε χρόνια.

Διαβάστε επίσης: Το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο βγαίνει στους δρόμους της Ευρώπης

abb_img