Η Racing Electric Motorsports Hellenic University στο CarsElectric.gr

Στο τελευταίο Podcast φιλοξενήσαμε την ερευνητική ομάδα Racing Electric Motorsports Hellenic University του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος.

Το CarsElectric.gr συνεχίζει να στηρίζει την προσπάθεια των ερευνητικών ομάδων από τα Πανεπιστήμια της ελληνικής επικράτειας προβάλλοντας το αξιέπαινο έργο τους. Ακόμη, και αν μας χωρίζουν εκατοντάδες χιλιόμετρα, βρίσκουμε τον τρόπο να επικοινωνήσουμε μαζί τους, για να μάθουμε τους στόχους και τα σχέδια τους.

Αυτό ακριβώς έγινε με την ερευνητική ομάδα του Διεθνούς Πανεπιστήμιου Ελλάδος, Racing Electric Motorsports Hellenic University (remihu). Η πανεπιστημιακή ομάδα, με έδρα την πόλη των Σερρών, έχει στόχο την κατασκευή μίας αμιγώς ηλεκτρικής αγωνιστικής μοτοσικλέτας. Με αυτή θα λάβουν συμμετοχή στον διεθνή διαγωνισμό MotoStudent, που διεξάγεται στην πίστα Motorland, στο Αragon της Ισπανίας.

Η Prometheus Eco Racing στο Podcast του CarsElectric.gr

Πριν λίγες μέρες, είχαμε μία πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα – δια τηλεφώνου- με 3 μέλη της ομάδας Racing Electric Motorsports Hellenic University. Πιο συγκεκριμένα, στην παρέα μας είχαμε τους,

  • Παναγιώτης Χριστοδούλου: Υπεύθυνος μηχανολογικού
  • Μπλατσή Φωτεινή: Υπεύθυνη μηχανολογικού σχεδίου
  • Ατματζίδης Σάββας: Team Leader

Racing Electric Motorsports Hellenic University και… MotoStudent

Ειδικότερα, μας μίλησαν για τη δομή και τους μελλοντικούς στόχους που έχει η ομάδα για τον επόμενο διαγωνισμό MotoStudent. Επιπλέον, όσον αφορά τον εν λόγω διαγωνισμό συμμετέχουν φοιτητές από όλον τον κόσμο. Εκεί εφαρμόζουν όλες τις γνώσεις που έχουν αποκτήσει κατά η διάρκεια των πανεπιστημιακών τους σπουδών.

Ειδικότερα, σχεδιάζουν, αναπτύσσουν και κατασκευάζουν ένα πραγματικό πρωτότυπο αγωνιστικής μοτοσυκλέτας, το οποίο θα αξιολογηθεί και θα δοκιμαστεί στο Motorland Aragon FIM Circuit. Ο επόμενος διαγωνισμός θα γίνει τον Οκτώβριο του 2025.

Η ερευνητική ομάδα Oceanos NTUA στο Podcast του CarsElectric.gr

Τέλος, τα μέλη της ομάδας μας μίλησαν για τις προκλήσεις και τις δυσκολίες που έχουν να αντιμετωπίσουν. Όπως επίσης και για το θέμα το χορηγιών, που είναι από τα πιο σημαντικά.

Ευχόμαστε στην ομάδα Racing Electric Motorsports Hellenic University, καλή συνέχεια στην ανάπτυξη της ηλεκτρικής μοτοσικλέτας, με την οποία θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό.

Μπορείτε να ακούσετε το νέο Podcast του CarsElectric.grεδώ:

 

 

abb_img
spot_img