Η Saietta ενσωματώνει τον κινητήρα στον τροχό

Στην αναζήτησή μικρότερων χώρων για την τοποθέτηση των ηλεκτροκινητήρων, φαίνεται πως η εταιρεία Saietta μόλις έδωσε μία απάντηση.

Ακούστε το άρθρο

Η Saietta Group Limited είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός σχεδιασμού και κατασκευής κινητήρων που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο και ειδικεύεται στη σύλληψη και παραγωγή λύσεων ηλεκτρικών κινητήρων για ηλεκτρικά οχήματα.

Η ηλεκτροκίνηση δίνει πολλές νέες δυνατότητες στους σχεδιαστές και κατασκευαστές, οι οποίες φάνταζαν εξαιρετικά μακρινές.

Ηλεκτρικά πατίνια: Υποχρεωτική η χρήση του κράνους

Στην αναζήτησή μικρότερων χώρων για την τοποθέτηση των ηλεκτροκινητήρων,  η εταιρεία Saietta μόλις έδωσε μία απάντηση.

Οι μαζεμένες διαστάσεις των ηλεκτροκινητήρων, καθώς και η απουσία των περιφερειακών εξαρτημάτων, προκειμένου να λειτουργήσουν, βοήθησαν τους σχεδιαστές και τους μηχανικούς του ομίλου να τοποθετήσουν τους ηλεκτροκινητήρες μέσα στον τροχό αφήνοντας ελεύθερο τον υπόλοιπο χώρο στο πλαίσιο του αυτοκινήτου.

Ουσιαστικά, μοτέρ και μετάδοση είναι απευθείας μέσα στον τροχό και το φρενάρισμα λειτουργεί με ανάκτηση.

Τέλος, ένα ειδικό σύστημα έκτακτης επιβράδυνσης παίρνει το ρόλο της έντονης πίεσης του φρένου στα συμβατικά μοντέλα.

Saietta Group Limited

Οι άνθρωποι του ομίλου πιστεύουν ότι η εξέλιξη ωφελεί ιδιαίτερα τα επαγγελματικά αυτοκίνητα σε αστικό περιβάλλον. Τους εξασφαλίζει έτσι περισσότερο χώρο και θα τους δώσει μεγαλύτερες δυνατότητες φόρτωσης.

Στην ουσία η εξέλιξη αυτή θα αποτελέσει “τη βάση”, ώστε να μπορέσει η εταιρεία αυτοκινήτων να δημιουργήσει ένα επαγγελματικό βαν εξαιρετικά χρηστικό και με μικρές διαστάσεις.

 Aptera: H ιστορία του πρώτου EV που δεν χρειάζεται φόρτιση

Ωστόσο, τη συγκεκριμένη τεχνολογία, όπως όλα δείχνουν, δεν θα τη δούμε σύντομα σε συμβατικά αυτοκίνητα κανονικών διαστάσεων.  Μάλιστα, αυξάνει κατακόρυφα το βάρος πάνω στους τροχούς κάτι που επιβαρύνει άμεσα την οδηγική συμπεριφορά του αυτοκινήτου.

Τέλος, η εταιρεία δεν αναφέρει την απόδοση των ηλεκτροκινητήρων. Ωστόσο επισημαίνει ότι μπορούν να μπουν έως και τέσσερις σε ένα όχημα δίνοντας υψηλή ισχύ σε όλους τους τροχούς.

abb_img