Η SEAT ετοιμάζει νέο ηλεκτρικό μοντέλο!

Όλα τα δεδομένα δείχνουν πως η SEAT δουλεύει πυρετωδώς στο νέο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο, που θα είναι «αδελφό» μοντέλο του VW ID.1.

Την είδηση για την έλευση του νέου μοντέλου έδωσε ο επικεφαλής της SEAT και της Cupra στη Μεγάλη Βρετανία κ. Marcus Gossen. Η δήλωση του κ. Gossen έρχεται λίγους μήνες έπειτα από την τοποθέτηση του προέδρου της SEAT κ. Thomas Schäfer. O Schäfer είχε αποκαλύψει πως «το μέλλον της Seat είναι η Cupra». Αναλυτικότερα δήλωσε πως η μάρκα θα εστίαζε καθαρά σε λύσεις μικροκινητικότητας και η Cupra στο κομμάτι των νέων αυτοκινήτων.

Η SEAT S.A. εγκαθιστά 39.000 νέα ηλιακά πάνελ

Aντικαταστάτης του Mii το νέο ηλεκτρικό

Επιπλέον ο πρόεδρος της SEAT δήλωσε πως τα μοντέλα που ξέρουμε έως και σήμερα θα είναι στη γκάμα μέχρι το τέλος του κύκλου ζωής τους, πριν η αυτοκινητοβιομηχανία περάσει στον «νέο της ρόλο». Φαίνεται όμως πως έχουμε αλλαγή πορείας, αφού ο Gossen ανέφερε πως η μάρκα εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενα να επεκτείνει τον κύκλο ζωής των μοντέλων της. Το μεγάλο νέο όμως ήταν πως η ισπανική εταιρεία θα παρουσιάσει ένα νέο μίνι και αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, εντός 5ετίας. Μάλιστα το νέο ηλεκτρικό της θα πατάει στην ίδια πλατφόρμα με το Volkswagen ID.1, όντας όμως πιο προσιτό σε τιμή.

Test Ride || SEAT MO eScooter 125: Ο Βασιλιάς της πόλης!

Όπως λέει και ο λαός, η ιστορία επαναλαμβάνεται, αφού κάτι αντίστοιχο είχε γίνει στις περιπτώσεις των VW up! και Mii. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το νέο ηλεκτρικό θα θυμίζει (σχεδιαστικά τουλάχιστον) αρκετά το παρελθοντικό Mii. Χάρη στο νέο μοντέλο, η SEAT θα καταφέρει να γεφυρώσει το χάσμα στη γκάμα της, δίνοντας περισσότερες επιλογές στο αγοραστικό της κοινό. Επιπλέον, η Cupra θα ετοιμάζει το δικό της εισαγωγικό μοντέλο, το Raval, που «πατάει» στο μεγαλύτερο Volkswagen ID.2.

Ανανέωση και για την υπόλοιπη γκάμα

Επιπλέον, πέρα από το νέο ηλεκτρικό, η SEAT θα φρεσκάρει και τα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας της. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το Leon, θα ακολουθήσει την πεπατημένη του Golf. Καθώς η ζήτηση των καταναλωτών για το Ibiza ξεπερνά την προσφορά, ο κ. Gossen αναμένει αύξηση των πωλήσεων τόσο για τη Seat όσο και για τη Cupra το επόμενο έτος.

abb_img
spot_img