Η SEAT S.A. εγκαθιστά 39.000 νέα ηλιακά πάνελ

Η SEAT S.A. ξεκινά το πρόγραμμα επέκτασης στον τομέα της ανανεώσιμης ενέργειας, ονόματι SEAT al Sol 2, εγκαθιστώντας 39.000 νέα ηλιακά πάνελ.

Η SEAT S.A. ανακοίνωσε σήμερα το ξεκίνημα ενός φιλόδοξου προγράμματος επέκτασης στον τομέα της ανανεώσιμης ενέργειας με την εγκατάσταση 39.000 νέων ηλιακών πάνελ. Το νέο πρόγραμμα, γνωστό ως SEAT al Sol 2, θα επεκταθεί σε 3 διαφορετικές μονάδες παραγωγής στην περιοχή της Βαρκελώνης. Η επέκταση θα συμβάλλει στον τριπλασιασμό της δυνατότητας παραγωγής ανανεώσιμης ενέργειας της εταιρείας.

Όπως όλα δείχνουν το εν λόγω πρόγραμμα θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το 2024, καλύπτοντας μία έκταση 233.000 τ.μ. με ηλιακά πάνελ. Η εγκατάσταση θα παρέχει 21 επιπλέον megawatt (MW) ισχύος, δημιουργώντας περίπου 29 γιγαβατώρες (GWh) καθαρής ενέργειας σε ετήσια βάση. Να σημειώσουμε πως η εν λόγω παραγωγή μπορεί να τροφοδοτήσει ενέργεια για τη φόρτιση 500.000 CUPRA Born κάθε χρόνο.

SEAT: Από την εσωτερική καύση στην… ηλεκτροκίνηση

Η SEAT S.A. επενδύει για την ανανεώσιμη ενέργεια 

Το πρόγραμμα αντιπροσωπεύει μια σημαντική στρατηγική επένδυση για την εταιρεία. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία στοχεύει στην ενίσχυση της ικανότητας της στον τομέα της ανανεώσιμης ενέργειας. Επίσης, με αυτό το πρόγραμμα η εταιρεία επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της προς τη βιώσιμη κινητικότητα και τον περιορισμό των εκπομπών CO2.

Volkswagen και SEAT επενδύουν στην Ισπανία 7 δισ. ευρώ!

Ο Αντιπρόεδρος Παραγωγής και Logistics της εταιρείας, Markus Haupt, τόνισε:

«Το SEAT al Sol 2 ενισχύει τον στόχο εξανθράκωσης των εγκαταστάσεών μας και υπογραμμίζει τη σημασία των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ως ανταγωνιστικό στοιχείο στον κλάδο μας.»

Το SEAT al Sol λειτουργεί εδώ και 10 χρόνια

Ουσιαστικά, το νέο πρόγραμμα αποτελεί συνέχεια του επιτυχημένου προγράμματος SEAT al Sol. Λειτουργεί εδώ και 10 χρόνια και έχει συνολική ισχύ 32 MW, παράγοντας 46 GWh ανανεώσιμης ενέργειας ετησίως. Η εγκατάσταση των νέων ηλιακών πάνελ θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την CONECTA2 ENERGÍA, μια ισπανική ανεξάρτητη εταιρεία ενέργειας.

Τέλος, η εταιρεία με τη νέα επένδυση επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της προς τη βιώσιμη κινητικότητα. Παράλληλα, συμβάλλει στην προσπάθεια για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στον τομέα των μεταφορών.

abb_img
spot_img