Η SolarDuck σχεδιάζει την επόμενη γενιά πλωτών ηλιακών συλλεκτών

Η SolarDuck είναι μια εταιρεία που σχεδιάζει και κατασκευάζει την επόμενη γενιά πλωτών ηλιακών συλλεκτών και που θα αναπτύξει σημαντικά υπεράκτια ηλιακά έργα μέσα στα επόμενα χρόνια.

Σε συνεργασία με την Pondera, η οποία είναι γνωστή εταιρεία συμβούλων και υπεύθυνη ανάπτυξης έργων στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η SolarDuck στοχεύει στη δημιουργία και ανάπτυξη νέων πλωτών έργων ηλιακής συστοιχίας από το 2023 έως το 2025.

SolarDuck

Και, ενώ τα πρώτα κολοσσιαία έργα της πλωτής ηλιακής πλατφόρμας βρίσκονται για την ώρα στην Ολλανδία, τα μελλοντικά έργα θα έχουν εγκαταστάσεις στη Νοτιοανατολική Ασία.

Οι SolarDuck και Pondera στοχεύουν στην παραγωγή 555 MWp έως το 2025

Μαζί, η SolarDuck και η Pondera, θα αναπτύξουν νέα ηλιακή τεχνολογία για την παροχή βιώσιμης ενέργειας σε πόλεις, αλλά και σε διάφορες περιοχές του κόσμου, που έχουν άφθονο ηλιακό φως, αλλά αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας, λόγω της έλλειψης διαθέσιμης γης, όπως για παράδειγμα τις πολυσύχναστες αστικές περιοχές στη Σιγκαπούρη.

Διαβάστε επίσης: Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι οικονομικότερες από τα ορυκτά καύσιμα

Η νέα τεχνολογία της SolarDuck προσφέρει έναν νέο τρόπο για τις κοινότητες και τις επιχειρήσεις, ώστε να παρακαμφθούν οι περιορισμοί της γης και να αποκτηθεί η πρόσβαση σε καθαρές μορφές ενέργειας, και μάλιστα σε ανταγωνιστικές τιμές.

Μέχρι το 2023, οι δύο εταιρείες στοχεύουν στην ανάπτυξη πλωτών ηλιακών συστοιχιών ισοδύναμων με 5 Megawatt-peak (MWp).

Megawatt-peak είναι στην ουσία ένας όρος που περιγράφει την ισχύ που αναμένεται να επιτευχθεί σε ιδανικές συνθήκες, χωρίς οι καιρικές συνθήκες ή οι πιθανές μηχανικές διαταραχές να επηρεάζουν την παραγωγή ισχύος.

solarduck.tech

Και, μέχρι το τέλος του 2025, οι δύο εταιρείες θέλει να φτάσει σε συνολική ηλιακή ισχύ τα 555 MWp. Μάλιστα, έχουν ήδη αρχίσει να αναζητούν τις ιδανικές τοποθεσίες για αυτά τα επερχόμενα έργα.

Είμαι ενθουσιασμένος για τη συνεργασία μας και τη δημιουργία των συνδυασμένων έργων μας”, ανέφερε ο Koen Burgers, CEO της SolarDuck, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της εταιρείας και συνέχισε, λέγοντας: “Στην Pondera, βρήκαμε έναν συνεργάτη που όχι μόνο μοιράζεται τις φιλοδοξίες μας, αλλά και την επιθυμία να γίνουν πραγματικότητα όλα αυτά τα σχέδια. Έχουν ένα μακρύ και εντυπωσιακό ιστορικό, το οποίο σκοπεύουμε να διευρύνουμε.

Οι πλατφόρμες ηλιακής ενέργειας της SolarDuck μπορούν να «αντέξουν στους τυφώνες»

Και οι δύο εταιρείες έχουν έδρα στην Ολλανδία. Η Pondera έχει εργαστεί σε ανανεώσιμα έργα που έχουν παραγάγει περισσότερα από 10 GW.

Η SolarDuck αποτελείται από μια ομάδα επαγγελματιών στον τομέα της ναυτιλίας και της ενέργειας που είναι αφιερωμένοι στην παραγωγή ηλιακής ενέργειας σε υπεράκτιες περιοχές.

Νωρίτερα, φέτος, η εταιρεία δοκίμασε μια πλωτή ηλιακή πλατφόρμα που ονομάζεται “Demonstrator”, η οποία ρυμουλκήθηκε στην Ολλανδία για να προσομοιώσει τις σύνθετες επιδράσεις των ανέμων και των υδάτων της ανοιχτής θάλασσας.

“Η επόμενη παραλλαγή του Demonstrator, η οποία θα είναι 13 φορές μεγαλύτερη και “μπορεί να αντέξει ως και τους τυφώνες” που συχνά δημιουργούνται κοντά στη Φλόριντα και τις Βερμούδες”, δήλωσε ο CTO της SolarDuck, Don Hoogendoorn, σε μια πρόσφατη συνέντευξή του.

Οι πλωτές πλατφόρμες ηλιακής ενέργειας της SolarDuck μπορούν να αντέξουν σε μερικές από τις πιο αντίξοες συνθήκες που μπορεί να προκύψουν στη θάλασσα, συμπεριλαμβανομένων των δυνατών ανέμων αλλά και των τυφώνων.

Μπορούν, επίσης, να τοποθετηθούν σε εκβολές ποταμού, φυσικά λιμάνια και άλλες περιοχές κοντά στην ακτή, αντέχοντας κύματα που ξεπερνούν τα 3 μέτρα σε ύψος.

Διαβάστε επίσης: Στη Σιγκαπούρη ολοκληρώθηκε μια από τις μεγαλύτερες πλωτές μονάδες ηλιακής ενέργειας στον κόσμο

Πόλεις σε όλο τον κόσμο, από το Τόκιο έως τη Νέα Υόρκη, επιτέλους αναζητούν βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις για τα ορυκτά καύσιμα, καθώς οι επιπτώσεις της παγκόσμιας κλιματικής αλλαγής στα ζώα και στη βιοποικιλότητα, αυξάνουν την πίεση.

abb_img
spot_img